sâmbătă, 29 iunie 2013

Ieri este ieri, azi este o bucurie, mâine este un DAR


Ieri nu mai poate fi schimbat şi din clipa în care a dispărut dincolo de orizontul lui ACUM, ne mai poate influenţa doar dacă îi permitem. Doar gândindu-ne la ceea ce s-a întâmplat, facem ca trecutul să aibă putere asupra noastră. În clipa în care îl dăm uitării şi nu îl mai hrănim cu gândurile noastre, întâmplările trecute dispar. Fireşte că rămân efectele” acţiunilor trecute, dar nehrănindu-le cu gânduri…efectele acestea dispar mult mai repede.

Azi este o bucurie căci BUCURIA este tot ceea ce contează în acum şi aici. Gândiţi-vă ce magic ar fi dacă am reuşi să ne bucurăm de orice om de lângă noi, fără să ne gândim că nu este cine am vrea noi să fie. Ce minune ar fi să ne bucure tot ceea ce facem indiferent cât de important sau aparent fără sens este, fără să ne gândim că am vrea să facem orice altceva. Gândiţi-vă ce frumos ar fi să ne bucurăm ca nişte copii de locurile prin care trecem fără să ne dorim să fim în altă parte. Gândiţi-vă cât de sublim ar fi să considerăm trecerea fiecărei clipe ca pe o bucurie. Cum ne-ar fi viaţa atunci? Probabil mult mai bună şi mai senină, precis am fi eficienţi, mai liniştiţi şi mult mai sănătoşi, fără să ne mai simţim hăituiţi şi obligaţi de toţi să facem exact ce nu vrem. Bucuria este una dintre cheile pe care am primit-o cu 2000 de ani în urmă în versetul care spune: Bucuraţi-vă şi rugaţi-vă neîncetat. Până şi rugăciunea fără bucurie nu este decât un act automat şi gratuit.

Mâine este un dar, ei bine da…în fiecare dimineaţă primim darul unei noi vieţi, şi nimeni şi nimic nu ar trebui să ne împiedice să o luăm de la început, să schimbăm ceea ce nu ne place la comportamentul propriu, să schimbăm ceea ce spunem şi ceea ce facem, ceea ce gândim şi ceea ce simţim, să ieşim din automatismele ce ne mănâncă inutil energia. 99% din acţiunile noastre sunt reflexe, nu ne mai gândim când facem ceva. Asta pe de o parte este bine, dar pe de altă parte nu este un lucru prea bun pentru că nefiind conştienţi nu contribuim cu energia noastră la miracolele ce se întâmplă în fiecare clipă. Mâine este un dar pentru că suntem precum nişte copii în dimineaţa Crăciunului întrebându-se dacă au fost suficient de cuminţi pentru a primi darul dorit…Darul lui mâine este unul numai bun pentru creşterea noastră şi de cele mai multe ori nu contează nici ce spunem noi, nici ce spun ceilalţi, chiar dacă pare că nu îl merităm…tot îl primim la timp că să ne înflorim aripile.

Întâmplările de ieri nu mai sunt!

Întâmplările de azi sunt o bucurie!

Întâmplările de mâine sunt darul făcut de divinitate, creşterii noastre!

Să spargem clepsidrele în care mintea ţine timpul captiv şi să lăsăm nisipul clipelor să se scurgă şi să ne alcătuiască viaţa eliberate de aşteptări şi dorinţe!

sursa : http://www.astrosofia.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...