marți, 25 iunie 2013

Există suflet pereche?

 
Sufletul pereche? O utopie. Nu există aşa ceva! – spui resemnat, după ani de aşteptare, ani de singurătate, obosit să mai crezi că vei găsi omul cu care să îţi împarţi viaţa. Ba chiar te minţi că îţi este mai bine singur, argumentând că ai fi putut găsi pe cineva care să nu te împlinească sufleteşte şi care doar te-ar fi făcut să suferi. Dar, uneori te învinovăţeşti pentru singurătatea ta, fiindcă timpul în care nu te-a iubit nimeni te-a încărcat cu multe complexe. Te gândeşti că nu eşti suficient de bun, de frumos, că nu ai mare lucru de oferit, aşa că, de ce te-ar vrea cineva? Şi uiţi că tot ceea ce ai nevoie pentru a te dărui cuiva este sufletul tău. Uiţi că omul este dependent de iubire, că nu este făcut să trăiască singur. Împlinirile şi dezamăgirile trebuie împărţite cu cineva, altfel, bucuriile le trăieşti doar pe jumătate, iar tristeţile dublu. Fiecare om, oricât de urât sau de frumos ar fi, oricât de bogat sau de sărac şi oricât de tânăr sau de bătrân, merită şi poate avea pe cineva alături. “Prea târziu” este doar o prejudecată, atunci când este vorba de a întâlni jumătatea sufletului tău.

Sufletul pereche există undeva pe acest pământ. Deocamdată împarţi cu el acelaşi cer. Trebuie doar să faci primul pas către el… şi acest prim pas înseamnă să crezi în existenţa sa. Următorii paşi sunt renunţarea la prejudecăţi, cum că ar fi prea târziu, cum că nu ai fi suficient de bun şi de frumos, cum că nu ai merita iubirea. Deschide-ţi inima către iubire! Cu inima deschisă poţi crede, poţi visa, poţi primi iubirea.

Uneori idealizăm acest suflet pereche şi, tocmai pentru că îl idealizăm, nu credem că ar putea exista. Dar ce înseamnă, de fapt, sufletul pereche? Omul perfect? Nicidecum. Este acel om care te completează şi care face parte din profunzimea ta sufletească. Este sufletul care îţi va dărui fericire fără margini, iar uneori doar bucurii simple. Dar, uneori te va şi întrista. Te va iubi aşa cum eşti, cu bune şi cu rele, dar te va determina să îţi doreşti să devii omul care ar trebui să fii, din iubire, fără să-ţi impună şi fără să forţeze schimbările. Te va iubi necondiţionat: şi bun şi rău, şi fericit şi trist, şi frumos şi urât, pentru că te va iubi pe tine, cu tot ce însemni. Te va preţui şi nu te va face să te simţi neglijată, pentru că va cunoaşte nevoia ta de iubire.

Sufletul pereche? Se află undeva în lumea aceasta pentru că Dumnezeu a pregătit câte unul pentru fiecare om. Iar tu îl vei întâlni, negreşit!

de Irina Binder 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...