Anti - Meditația

Meditație și autohipnoză

Notă personală 

De-a lungul căutărilor mele spirituale în timpul cărora am primit și diverse inițieri, (unele cu grad de măiestrie) precum reiki, radiestezie...etc, am avut curiozitatea şi mai ales "şansa" de a medita în grup. M-a ferit însă Bunul Dumnezeu de tipul Acela de "meditații" în grupuri directe, gen Bivolaru. Am meditat doar într-un număr de maxim 6-7 persoane, pe Skype, coordonați de un așa zis maestru pe care îl auzeam în căști, fiecare stând în propria casă. Şi am făcut acest lucru mai bine de un an de zile cu credinţa (deşartă de altfel), cum reiese din acest articol că, mă voi apropia mai mult de Dumnezeu. M-am înşelat amarnic! Şi nu am crezut pe nimeni spunându-mi că nu este bine ceea ce fac, dar mai ales NU am dat crezare maestrului meu interior care, din când în când îmi dădea semnale că NU este acesta drumul spre lumină. Eu nu vreau să conving pe nimeni în a-mi urma sfatul, fiecare persoană are liber arbitru în ceea ce priveşte alegerea pe care trebuie să o facă la un moment dat în viaţă. Şi tot ceea ce ni se întâmplă, bun sau rău, nu ni se poate întâmpla decât cu Voia Lui Dumnezeu cu scopul de a primi mai apoi o lecţie din care avem ceva de învăţat...atâta timp cât nu ne-am pierdut de tot credinţa.

Această carte am primit-o în DAR de la o persoană dragă mie, carte venită după trezirea mea la realitate, ce deja avusese loc. Însă nu pot decât să îi mulţumesc pentru mâna de ajutor pe care mi-a dat-o la momentul potrivit. Ştiţi cum se spune, nu crezi ceva până nu trăieşti pe propria piele. Şi eu pot spune acum detaşat, cu mâna pe inimă, că am trăit toate aceste rătăciri, cu vârf şi îndesat, nu prin bucurii şi împliniri, (aşa cum mi-am imaginat) ci prin propria-mi suferinţă fizică şi psihică. 

Lectură cu folos vă doresc, și fiți atenți la capcanele din jur! Fiţi binecuvântaţi cu Iubire şi Lumină!

Cu drag, Daniela

Ce este meditatia? Cum functioneaza mintea umana in timpul meditatiei? Ce tipuri de transformari cunosc sufletul si intelectul unui om care o exercita regulat si pentru o perioada indelungata de timp? Cum este utilizata de catre gurusii contemporani si, in general, de catre organizatiile new age-iste? Ce rol joaca in planurile lor? in sfarsit, are ea vreo legatura cu rugaciunea crestina? Ne vom stradui sa conturam raspunsurile la aceste intrebari prin apel la invataturile gurusilor insisi si, mai cu seama, la practicile lor - care sunt cu mult mai graitoare decat cuvintele. Sunt trei practici distincte pe care le-am experiat personal. Ele sunt promovate de trei organizatii diferite care impanzesc in momentul de fata majoritatea tarilor lumii occidentale. Imaginea fiecarei organizatii este diferita.

- Cea dintai, intitulata generic Mind Control, isi revendica o filiatie stiintifica, adaptata mentalitatii apusenecontemporane, vizand racolarea unei palete largi de adepti.

- A doua organizatie, cea a gurului Shri Chinmoy, a acordat hinduismul cu preocuparile tanaruluioccidental, promovand meditatia imbinata cu muzica, gimnastica, sportul, pictura. Centrul organizatiei siprincipalul sediu al gurului se afla in New York.

- A treia organizatie, cea a gurului Satyananda, avand ashramul central in Mongyr (India), isi conserva mairiguros identitatea hindusa si evolueaza astfel cu o imagine mai "exotica" si mai autentic indiana pe piatareligioasa. Totusi, pentru o promovare mai eficienta, isi revendica statutul de "Universitate Yoga"

Toate cele trei organizatii constituie mici segmente ale miscarii universale New Age (Noua Era), printre ale carei obiective majore se inscriu distrugerea caracterului crestin al societatilor occidentale si impunerea conceptiilor orientale despre om, lume si Dumnezeu. Noua Era pregateste sub toate aspectele contextul propice aparitiei unui nou lider religios mondial care va instaura o religie mondiala unica si in cele din urma se va proclama pe sine Dumnezeu, instaurandu-si dictatura politica si religioasa absoluta.Este cel pe care poporul evreu il asteapta ca "Mesia", iar Evanghelia il numeste Antihrist. Aparitia,dominatia temporara si sfarsitul lui Antihrist au fost profetite de insusi Hristos, de Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan Teologul, de Sfantul Apostol Pavel si de multi alti sfinti crestini.

Am sa postez doar Primul exemplu - prima practica si cea mai des folosita

Iata ce am fost ghidati sa facem in cadrul sedintelor de Mind Control:Stam linistiti in fotoliile centrului de conferinte al hotelului. Suntem in jur de 70 de persoane. Scurta teorie introductiva s-a terminat. Ne relaxam... inchidem ochii; ii vom pastra inchisi pana la finele exercitiului... Declamam cu voce puternica si prelunga cuvantul sfant al hindusilor, OM... Sala vibreaza pentru aproximativ doua minute de sunetul OM, "pentru a se purifica spiritual atmosfera" -asa cum ne explicasera deja... Bineinteles, procedeul era antistiintific prin definitie; tinea de asumarea explicita a unei credinte pur religioase, anume cea hindusa. Nici unul dintre noi n-a remarcat insa acest aspect. Executam mecanic tot ce ni se comanda, fara nici un filtru rational.In continuare, il auzim pe profesor zicandu-ne: "Voi numara foarte rar si limpede, in sens invers, de la 10 pana la 1. La fiecare numar imaginati-va ca aveti de coborat cate o treapta, ca si cand ati cobori o scara;adanc, tot mai adanc... 10... 9... 8... 1... 6... coborati scara in adanc, tot mai adanc... 5... 4... acum va aflati la un nivel mental mai profund, si veti cobori inca si mai adanc... 3... 2... coborati tot mai adanc...",continua vocea sugestiva a profesorului. ii urmam indicatiile si simtim cum coboram "tot mai adanc" pe aceasta scara imaginara. in sfarsit, ajungem si la "1". Suntem cu adevarat pe jumatate adormiti: corpul greu, pleoapele grele, mintea incetosata, ca intr-un somn, pastrand insa o oarecare constienta."Acum va aflati intr-un plan profund, energetic al mintii" continua profesorul. "Vreau sa vedeti limpede in mintea voastra, in culori, imaginile pe care vi le voi indica: un trandafir rosu... un apus de soare... un lac... un rau... un munte acoperit de zapada... o stea... etc."Dispozitiile sunt date intr-un ritm foarte lent. Un sir de imagini directionate imi traverseaza mintea. Ma aflu parca in fata unui televizor. Claritatea imaginilor depinde numai de nivelul de dezvoltare al imaginatiei fiecaruia dintre noi... in mod cert, insa, printr-un astfel de procedeu ne cultivam si ne dezvoltam cu totii imaginatia.
Profesorul ne cere apoi sa ne construim imaginativ laboratorul nostru spiritual, in care vom intra de fiecare data pentru a executa tehnicile. Unul isi imagineaza o pestera; altul - o vila pe varful unui munte;altul - un vast apartament intr-un zgarie-nori, s.a.m.d.... Ni se cere sa ni-l imaginam in cele mai mici detalii. O facem cu meticulozitate, intrucat ni se lasa timp din belsug la dispozitie pentru aceasta...Imaginatia noastra lucreaza acum la maximum.Ni se comanda mai departe sa "vedem" in mintea noastra ceva ce am dori sa ni se intample... Unul se"vede" pe sine frumos, altul il "vede" pe seful sau dandu-i o prima, altul se "vede" pe sine familist...Dorintele cele mai intime ale fiecaruia sunt scoase acum la iveala. Visam in chip programat...Dupa un rastimp oarecare, profesorul ne vorbeste din nou: "Acum voi numara de la 1 la 10. La fiecare numar veti urca o treapta mai sus. Cand voi ajunge la 10 va veti trezi, veti fi linistiti, absolut sanatosi,odihniti si bine dispusi. Tot atunci veti deschide ochii".Incepe sa numere lent. Ajunge la 10, si deschid la randul meu ochii. Corpul imi este greu. Privesc in jur si vad oameni miscandu-se cu multa incetineala, ca dupa trezirea dintr-un somn adanc. Capul imi este de asemenea greoi si amortit. Acuz o stare pronuntata de somnolenta.Profesorul ne asigura ca, lucrand sistematic in fiecare zi asupra unei teme, in final ni se va intampla exact ceea ce ne dorim.- Bine, dar cum se va intampla asta? intreaba cineva.- Cand exersati aceasta tehnica, va conectati la Mintea Universala care guverneaza lumea, si ea va face ca dorinta dumneavoastra sa devina realitate! a survenit prompt raspunsul... Cu cat mai constant exersati metoda, cu atat mai repede veti ajunge sa va cufundati. Va veti obisnui... Trebuie sa o practicati la ore regulate - dimineata, la pranz, seara - fie si pentru zece minute. Exista oameni conectati pe toata durata zilei la nivelul alfa.S-au spus in cadrul cursurilor inca multe alte lucruri din a caror analiza se pot desprinde concluzii cel putin interesante. Eu imi voi concentra insa atentia asupra a trei chestiuni.

a) Aceasta practica se bazeaza pe cultivarea metodica si exploatarea neingradita a imaginatiei. Daca se are in vedere cazul unei persoane care exerseaza zilnic, pe parcursul mai multor ani, aceasta metoda, este lesne de inteles ce amploare va dobandi capacitatea sa imaginativa, pe de o parte, dar si cat de mult timp din viata sa si-l va petrece in taramul imaginatiei sau sub influenta ei directa, pe de alta parte.

b) O asemenea tehnica il educa pe practicant in spiritul unui pasivism si al unei obediente totale. Sa ne reintoarcem asupra modului in care a fost executata metoda Mind Control. Stam asadar lejer pe scaun si ne relaxam, inchidem ochii si pierdem contactul cu mediul inconjurator; emitem monoton pentru cateva minute sunetul "sfant", OM, si ne golim treptat mintea de orice ganduri. Auzim apoi vocea temperata dar autoritara a unui profesor de yoga, care ne dicteaza riguros ce sa facem. Ne supunem continuu, ordinele succedandu-se fara incetare. Ne conformam automat, mecanic, fara nici o cenzura rationala, intre altele si pentru ca nu dispunem de timpul fizic pentru a rationa; orice efort rational presupune intreruperea exercitiului. Ii permitem sa faca uz de mintea noastra dupa bunul sau plac, fara sa fi fost preveniti despre ceea ce urmeaza sa ni se intample. Nu ni s-a dat ocazia si timpul de a ne gandi, de a discerne si de a alege liber. Am fost efectiv pusi in fata faptului implinit. S-a exercitat asupra noastra o stapanire totala, vreme de aproximativ douazeci de minute. Cand ni se spune sa ne "trezim", atunci ne "trezim", si ne simtim capul ingreuiat ca si cand ne-am scula din somn.

Este scenariul unei sedinte tipice de hipnoza in masa, condusa de un yoghin experimentat, cu scopul de a sparge" barierele mentale care il impiedica pe individ sa progreseze in autohipnoza. Pentru ca obiectivul ultim al acestui seminar il constituie predarea unei tehnici de autohipnoza.Ni s-a inmanat la sfarsit cate o caseta audio, cu ajutorul careia sa exersam la domiciliu. Indicatiile sunau astfel: "Izolati-va intr-o camera linistita din casa voastra si rugati sa nu fiti deranjati sub nici un motiv.Trageti obloanele si stingeti toate luminile, asa incat sa fie intuneric si liniste. Asezati-va in pozitia lotusului sau in orice alta pozitie de meditatie; daca va e greu, atunci intindeti-va pur si simplu pe podea.Relaxati-va si porniti casetofonul".Cand caseta incepe sa ruleze, se aude pentru cateva minute un zumzet continuu, asemanator cu zgomotul unui motor care functioneaza monoton. Acest zumzet "pregateste" mintea (intocmai ca si sunetul prelungit OM) pentru a executa comandamentele ulterioare "fara ganduri" si reactii launtrice de impotrivire. Zumzetul continuu "goleste" mintea de gandurile deja existente, si impiedica totodata nasterea unor ganduri noi.La capatul catorva luni de practica intensa, puteam deja aplica singuri metoda, fara profesor si fara caseta.Ajunsesem la stadiul in care eram capabili sa ne "autocufundam".Instructorii preferau sa utilizeze termenul "autocufundare", evitandu-l cu obstinatie pe cel de"autohipnoza", intrucat termenul "hipnoza" provoaca adesea rezerve si chiar teama, iar pe de alta parteeste un termen deja consacrat care nu poate fi prezentat ca o descoperire noua. Din exact acelasi motiv eraevitat, cel putin intr-un prim stadiu, si termenul "meditatie".

c) Marile promisiuni pe care le vehiculeaza invatatorii acestei tehnici sunt instrumentul cu ajutorul caruia ii tin pe oameni in stapanirea lor.Prima promisiune care ni se face decurge din chiar numele organizatiei: vom invata sa ne controlam mintea si sa-i valorificam puterile ascunse. Apogeul acestei promisiuni este atins atunci cand profesorul ne spune ca "Mintea Universala" care guverneaza intreaga lume va face ca dorinta noastra sa devina realitate; cu alte cuvinte, orice imagine autoprogramata am derula pe ecranul mintii noastre prin tehnica pe care am invatat-o va fi transpusa in realitate de catre "Mintea Universala". Ni se fagaduieste ca putem deveni in felul acesta bogati, frumosi, puternici, sanatosi, celebri, ba chiar putem ajunge la "progres spiritual", "cunoastere spirituala" si, mai mult, "sfintenie".In continuare, suntem invitati sa ne inscriem in asociatia absolventilor seminarului. Vom pastra astfel un contact permanent si vom fi tinuti mereu la curent cu noile "descoperiri". in acelasi timp, devenim membrii unui grup de oameni care se sprijina social, dobandim noi prieteni, noi cunostinte, noi posibilitati... Pe de alta parte, desigur, conducatorii grupului isi sporesc influenta sociala, pot introduce mai usor in circulatie anumite stiri si idei, si pot modela mai eficient perceptia despre lume a adeptilor lor.In ceea ce priveste marile fagaduinte cu care publicul este atras catre seminariile de Mind Control, una din problemele majore care se cer rezolvate vizeaza identificarea continutului notiunii de "Minte Universala".Daca prin acest termen este subinteles Dumnezeu, atunci avem de-a face cu o religie care isi revendica putinta de a-i aduce pe adeptii sai in contact cu Divinitatea si, in felul acesta, se naruie toate pretentiile stiintifice ale metodei.

Insa Hristos ne avertizeaza ca exista doua feluri de puteri spirituale: Dumnezeu si ingerii Sai, pe de o parte, si Diavolul impreuna cu demonii lui, de cealalta parte. Si, de vreme ce aceasta asa-numita "Minte Universala" nu este Hristos, ci, dimpotriva, submineaza si maimutareste invatatura si Biserica lui Hristos, atunci este cat se poate de evident cine se ascunde in spatele acestei titulaturi!Cat priveste masura in care se concretizeaza promisiunile pe care organizatia le agita atat de strident,majoritatea membrilor pe care i-am cunoscut nu si-au imbunatatit radical nici situatia economica nici starea de sanatate, dupa cum nici n-au devenit celebri sau super-inteligenti. Ceea ce s-a schimbat insa substantial in viata lor este conceptia despre om, despre lume si despre Dumnezeu. De asemenea, au suferit notabile transformari de comportament si personalitate, devenind in general mai pasivi, si in special dependenti de instructorii Mind Control. Se poate vorbi intr-adevar de un control al mintii, insa numai in sensul ca mintea le este dirijata de catre conducatorii grupului. Printre acestia din urma, am constatat ca exista unii care isi exercita realmente puteri suprafiresti. Sunt puteri spirituale care sustin si dirijeaza organizatia. Liderii cei mai "evoluati" intretin un contact nemijlocit cu "fiintele spirituale", in speta cu demonii .

*

Deci, frate, daca doresti sa te eliberezi degraba de aceste patimi si rautati, daca voiesti sa te feresti de feluritele curse si mestesugiri ale diavolului si daca iubesti a te uni cu Dumnezeu si a dobandi dumnezeiasca luminare, atunci lupta-te din rasputeri a-ti goli mintea de orice forma, culoare si spatialitate. Pe scurt, de orice imaginatie si aducere aminte a lucrurilor bune sau rele, pentru ca toate acestea sunt plagi, umbre si neguri care intuneca puritatea, nobletea si stralucirea mintii. Nici o patima trupeasca sau sufleteasca nu poate patrunde in minte pe alta cale decat prin imaginarea lucrurilor senzoriale. Imaginatia si memoria sunt treptele inselaciunii vrajmasului, dar mai cu seama imaginatia:intr-insa este radacina oricarui pacat.

Sarguieste-te, deci, a-ti pastra mintea curata de orice imaginatie, asa cum a creat-o Dumnezeu.

Asadar, analiza acestor aspecte legate de meditatia orientala si rugaciunea crestina reveleaza o data in plus antiteza fundamentala dintre cele doua religii. Pe cat difera lumina de intuneric si Dumnezeu de Diavol,pe atat difera Biserica lui Hristos de paganismul hindus si de sectele new age-iste

sursa : extras din cartea "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie"
Comanda cartii se poate face AICI 
Cine nu are posibilitatea sa comande aceasta carte , o poate citi
AICI
Comentarii pe aceasta tema se pot face
AICI

VĂ RECOMAND ȘI ACESTE POSTĂRI
http://www.iubiresilumina.com/2013/07/radiestezistii-bioenergeticienii.html
http://www.iubiresilumina.com/2013/10/crestinul-ortodox-si-inselaciunea-new.html 
http://www.iubiresilumina.com/2015/04/marturia-socanta-unui-tanar-care.html


23 de comentarii:

 1. Citesc aceste rinduri si m-au impresionat sensibilitatea si adevarul din fiecare cuvint.Sint prada imaginatiei si imi doresc sa pot sa-mi pastrez mintea si inima curata de ispita intunericului care altii o numesc lumina .Lia

  RăspundețiȘtergere
 2. Sorina a trimis acest comentariu: "Pentru mai multe informatii referitoare la meditatie si evolutie spirituala, as dori sa recomand adresa de web http://..." pe care, din păcate, nu doresc sa îl public deoarece blogul meu NU face reclamă unor site-uri ale căror temă nu mai rezonează cu mine.
  Am crezut că aţi înţeles citind această postare, opinia mea vizavi de meditaţii!!!

  Cu iubire şi lumină,
  Daniela

  RăspundețiȘtergere
 3. Proaspat iesita din una dintre aceste blestematii de asociatii spirituale ce promit marea iluminare, confirm toate cele spuse de tine. Ba mai mult, ai omis aspecte si mai grave pe care le cer adeptilor: ritualuri si magie, inchinarea la idoli egipteni, sumerieni, babilonieni, hindusi, etc...o sexulaitata aparte numai cu cei din grupare, obligarea partenerilor sau a familie sa adopte aceste regului cu amentiarea de a ii parasi, ceea ce de multe ori se si intampla... defaimarea religiei crestine in special, renuntarea la servici,faclutati, rude, prieteni,etc. Am vazut cum distrug viata a mii de tineri, pentru ca pe ei ii cauta in special. Sunt adepti care ajung atat de hipnotizati ca-si lasa totul: copiii, sotii, parintii, familia... pentru a urma invaturile eretice ce le promit "viata vesnica. Si ai omis o latura extrem de importanta, cea materiala. Liderii cer sume colosale celor care vin la ei, ba chiar toata averea lor de se poate...isi vand masinile, casele si doneaza banii-mai bine zis ii dau fara niciun act- secte in care s-au bagat. Nimeni nu ia nicio atitudine impotriva lor, nici biserica, nici statul...pentru ca defapt cei ce ne conduc isi au aceeasi radacina demonica, fie ei masnoni, gnostici, yoghini... sunt aceiasi draci ce conduc lumea de milenii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea,
   Eu nu am omis nimic din ceea ce am trait, experimentat aceste rătăciri. Nu contest că sunt muuuult mai multe ritualuri și magie dar, m-a ferit bunul Dumnezeu de ele. Mărturii ale celor ce au trecut prin toate acestea sunt nenumărate numai că oamenii sunt temători în a dezvălui adevărul și numai fiecare, personal o poate face sau nu. Din teamă sau pur și simplu din rușine.
   Norocul meu ca să spun așa, a fost soțul meu, care mi-a fost alături în aceste rătăciri, chiar dacă el a participat mai puțin decât mine, că el a fost mai "puțin evoluat" decât mine, primind chipurile cu drept divin mai puține și mai diverse inițieri decât am primit eu, totuși, el a fost mâna dreaptă a Lui Dumnezeu și m-a mai temperat în elanul meu de atunci de a revoluționa lumea.
   În ceea ce privește latura materială și aici am fost mai puțin păgubită caci, banii pe care nu I-am dat, I-am plătit sub altă formă, cedând din preaplinul meu, fiind mai tot timpul vampirizată si secătuită de energia primită pe cale naturală de la Dumnnezeu.
   De povestit aș avea foarte multe, dar un lucru este clar pentru toți cei care au reușit să iasă din ghearele acestei rătaciri: NIMIC din ceea ce au trait nu a fost decât cu acordul Lui Dumnezeu pentru a trai pe propria piele îndepărarea de Calea cea adevărată și misiunea cu care ești mai apoi investit de a trezi și alte personae la realitate.
   Și singura teamă pe care ar trebui s-o avem pentru păcatele noastre este teama de Dumnezeu căci dacă El ne este alături atunci răul provocat de acești așa ziși lideri spirituali se risipește imediat.

   Cu infinită iubire și lumina cea adevărată,
   Daniela

   Ștergere
  2. Tinand cont de faptul ca avem liber arbitru, eu aleg iubirea, lumina si tot ce deriva din acestea. eu stiu un lucru, Dumnezeu este Creatorul a tot ce exista si Isi iubeste creatia, noi suntem creatia Lui. Dumnezeu este peste tot si in tot ce exita,nu? eu sunt de parere ca noi am venit pe pamant ca sa invatam lectii de viata, lectii pe care sufletul nostru vrea sa le experimenteze, unele bune altele rele, (din punctul nostru de vedere bune sau rele, ele doar sunt) toate acestea servind la evolutie. eu nu as putea sa ma gandesc la dumnezeu cu teama(frica) in nici un caz. si da, suntem oameni si toti gresim, dar daca CONSTIENTIZAM si SIMTIM cu adevarat ca am gresit si acceptam ca tot ce s`a intamplat -bun sau rau- este pentru evolutia noastra, atunci putem cunoaste lumina(iubirea) si nu veti mai avea sentimente de neliniste si frici, si implicit nu veti mai putea sa faceti rau avand doar iubire in suflet, pentru ca orice rau vine dintr`o frica. doar iubire si lumina va exista in sufletele noastre. fricile sunt malefice de orice natura. iubirea este singura cale spre Dumnezeu. atunci cum puteti sa va ganditi la Dumnezeu cu frica??? sunt intr`adevar oameni si guru falsi dar sunt si oameni luminati care vor sa ajute si o fac cu lumina si iubire in suflet si propovaduiesc biserica si nu toate meditatiile sunt rele, depinde de oameni si depinde cum folositi meditatia. eu meditez si ma rog in timpul meditatiei si am trait experiente care nu pot fi descrise in cuvinte, vocabularul nostru este prea mic pentru a exprima ceea ce am simtit si trait in meditatiile mele. aveti discernamant in voi. veti simti ce este adevarat si ce este minciuna(manipulare). asculti`va vocea interioara. doar in ea puteti avea incredere. va doresc tot ce e mai luminos si mai frumos!

   Ștergere
  3. Tocmai, ca am avut discernamant in tot ce am facut si faptul ca am stiut sa discern intre adevar si manipulare, m-a trezit la realitate...ce-i drept si putin impinsa de la spate de altii care au aratcit ca si mine. Insa, Dumnezeu UNICUL este cel care m-a luminat de-a binelea. Este cat se poate de clar acest fapt. Si nu pot decat sa ii multumesc zi de zi. Lectiile primate, DA, mi-au folosit si misiunea mea este aceea de a incerca sa deschid ochii si altor rataciti, daca nu intr-un mod direct, macar prin ceea ce simt.

   Numai bine iti doresc, cu pace si intelegerea adevarului care te salasluieste, in tot ceea ce faci.
   Cu iubire si lumina,
   Daniela

   Ștergere
 4. Ma bucur sa vad ca oameni care au trecut prin experiente neplacute si s-au trezit la timp posteaza ca ceilati sa aiba habar. Totusi cred ca nu esti inca pe deplin constienta de pericole de vreme ce postezi si articole din Osho..de exemplu, un guru jalnic.. despre care daca citesti vei vedea ce drac impielitat a fost. Cuvintele lui par sublime.. si pe multi i-a prostit atragandu-i in capcana sa. In ashramurile lor multi s-au pierdut pe vecie..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi s-a mai reproșat într-un comentariu că postez din Osho. Și nu că aș fi inconștientă făcând aceasta...știu ce guru jalnic este, dar au fost unele învățături care mi s-au părut de folos...asemenea zicalei care spune: "să nu faci ce face popa să faci ce zice popa"
   Ce să facem? în definitiv cuvintele unora dintre noi, sunt sublime, chiar dacă ascund altă realitate. Trebuie să avem în noi puterea de a discerne realitatea.

   Ștergere
 5. Marii parinti ai crestinismului meditau indelung. Tehnicile pot fi uneori acelasi, ma refer la "linistirea mintii"... nu la controlul in masa. Mediatia este un instrument, important e cine in manevreaza, cum si de ce. Articolul tau e demn de toata lauda, si ma bucur ca l-ai postat, dar sunt convinsa ca si tu ai avut ceva de invatat din toate acestea. Poate ca ar trebui sa postezi si o tehnica Corecta de meditatie, caci este urgent si necesar sa ne cunoastem pe noi insine si interiorul nostru. Orice crestin care a deschis macar odata Biblia si a citit cuvintele lui Iisus va intelege ca El ne-a vorbit despre acesta.Exista multe capcane pe acest taram... dar si pusl lui, modul de viata pe care-l duce umanitatea azi...mecanica, pur bilogica, o viata fara sens in care scuza-mi cuvintele dar doar dormi, manaci, te caci si casti gura la barfe si emisiuni fara sens ca s anu mai zic de pornografie.. este tot una cu a medita aiurea in grup.. caci tot in mana diavolului esti. Nu-i asa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sunt de acord cu tine, meditatia este o unealta , deocamdata folosita de calugarii yoghini mai mult, si nu tehnica e problema si intre cine si cine se face legatura prin aceasta tehnica. Intre om si spirite necunoscute? sau intre om si Dumnezeu. Adevarul intotdeauna elibereaza, falsul te inrobeste, te contrleaza,te leaga. Mi-ar place sa discutam despre cum ar trebui facuta meditatia crestina ! avem foarte mare nevoie de aceasta unealta pentru evolutia noastra spirituala inspre unirea cu Dumnezeu!

   Ștergere
  2. Teodora, bine ai venit pe acest blog și mulțumesc pentru comentariul făcut!
   Din punctul meu de vedere după îndelungi rătăciri, consider că, rugăciunea este cea mai folositoare meditație în care omul "conversează" cu Dumnezeu. În schimb, meditația practicată de maeștrii guru și adepții mișcării New Age este o invitație către diavol pe care, doar, Cuvântul Lui Dumnezeu o poate rupe.

   Doamne ajută-ne și ne păzește!

   Daniela

   Ștergere
  3. Daniela,ai citit Scara Raiului scrisa de Sf.Ioan Scararul?citeste , te rog,si vei gasi acolo fragmente in care se spune ca in manastiri calugarii...mediteaza (nu prin rugaciune) si fac anumite anumite exercitii fizice.

   Ștergere
  4. E adevarat, mediatia e diferita de rugaciune...si fac referire nu la cuvantul meditatie atat de hulit de unii si de altii ci la simpla cugetare in tacerea mintii asupra unor texte sfinte, lectii de viata etc. Insasi rugaciunea mintii predicata de ortodoxism presupune cultivarea acestei stari de tacere a spiritului in retragere. Am intalnit undeva o comparatie intre meditatie si rugaciune unde rugaciunea este momentul in care ca tu vorbesti lui Dumnezeu iar meditatia consta in ascultarea in pace a lui Dumnezeu. Eu sunt sigura ca mai am multe de invatat ...asa ca tac si meditez. Invat de la Dumnezeu prin sfintii parinti si mai putin de la oameni....Va doresc tot binele dorit mie!!

   Ștergere
 6. Bine zis: meditația este un instrument de manevrare, de lăsare cu bună știință a propriului trup, în mâinile așa zisului maestru, guru...etc.
  Iar tehnica cea mai corectă de meditație este rugăciunea din suflet către Dumnezeu și credința de netăgăduit în minunile pe care le poate face cu noi. El este unicul care ne poate asculta și mai ales căruia ne putem preda întrutotul fără a risca să fim vampirizați in vreun fel. Restul, sunt ENORME RĂTĂCIRI.

  Deci: cine are ochi să vadă, urechi să audă dar mai ales simțuri să simtă pericolul ce-l paște, îi doresc din tot sufletul să se trezească cât mai repede posibil. Dumnezeu vă/ne iartă pe toți și ne primește înapoi cu brațele deschise.
  Și liniștea cea adevărată se va coborî peste voi.

  Fiți binecuvântați cu lumina cea adevărată!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut !Observ ca folosesti termeni ca vampirizare,risc de vampirizare etc.Nu am citit nici intr-o scriere ale Sfintilor ,ori in Sfintele Scripturi despre vampirism.Tu de ce folosesti termenul daca spui ca te-ai lepadat de astfel de indeletniciri.Spui ca folosesti termeni din Osho fiindca ti-a placut .Probabil nu ai citit pasajele unde el spune ca nu exista Dumnezeu iar Iisus este rodul unui viol .Adica Dumnezeu a violato pe Maica Domnului .Daca esti o adevarata crestina ,poti cita din Sfintii parinti ,nu imi amintesc ca osho sa aiba acest atribut .Ma rog !Imi place cum scrii ,dar nu ma pot abtine sa nu te "corectez"cand iti place cum scrie un antihrist.Un "ochi expert" ,iti poate citi latura dualista ca vrei sa faci ca omul sa se simta bine pe blogul tau ,fara sa te intrebi daca este corect sa-i duci in eroare .Ma rog ,poate tu asa vezi situatia ,dar nu-i nici corect ,nici Dumnezeiesc .Pe o parte divulgi aceste rataciri ,iar pe alta parte o promovezi.Te pup ,sa nu te superi ...este doar o parere pe care o spun la o analiza mai profunda .Pacea fie cu tine ! <3

   Ștergere
  2. Draga Anonim, incerc sa-ti raspund la fiecare nedumerire pe care o ai, in ceea ce ma priveste.
   Insusi deochiul poate fi considerat o forma de vampirism energetic in masura in care nu avem astazi alti termeni mai "ortodoxi" pentru a descrie simptomele epuizarii fizice bruste. Chiar si preotii cunosc aceasta tehnica, altfel nu s-ar mai initia slujbe de exorcizare in biserici, manastiri...cred ca ai ascultat interviul parintelui Ilarion Argatu cu privire la vampirism.
   Cand spun prin postarile mele ca m-am lepadat de aceste tehnici si indeletniciri o spun cu responsabilitate fara a duce in eroare pe cineva. Si daca regasiti subiecte pe aceasta tema (reiki, meditatia)o fac tocmai din dorinta de a trage un semnal de alarma viitorilor sau actualilor adepti ai acestor sisteme pagane.
   Intr-adevar, nu am citit in detaliu Osho, este oribil ceea ce a afirmat cu privire la Dumnezeu, el insusi fiind creatia Lui. Am ales din scrierile lui Osho doar pasajele pozitive, cele care ma/ne pot ajuta in dezvoltarea personala...nu i-am studiat in amanunt gandirea antihrista (promit ca o voi face).
   Blogul meu consider ca este un blog pozitiv, ca aici puteti citi nu numai din invataturile Sfintilor Parinti cat si scrieri ale unor oameni care incearca sa ne motiveze viata de zi cu zi.
   Sa inteleg ca esti acea persoana cu "ochi expert" care mi-a analizat in detaliu latura dualista?
   Insasi Biblia confirma dualitatea prin afirmatia ca Dumnezeu-creatorul este cauza tuturor lucrurilor bune, binele suprem iar Satan, a tuturor lucrurilor rele, personajul negativ.
   Trebuie sa recunoastem ca traim intr-o lume dualista: viata-moarte; bine-rau; zi-noapte; cald-frig; ordine-haos...etc. Fie ca vrem sau nu sa acceptam acest fapt, dualitatea exista. Este un subiect amplu de dezbatut si timpul nu-mi permite.
   Daca cei ce-mi calca pragul virtual se simt bine aici, inseamna ca imi simt sufletul ce-l am deschis, ca nu am nimic de ascuns si ca pot primi deopotriva aprecieri cat si critici constructive de care tin cont!
   Si DA, Sunt intr-adevar o adevarata crestina si cred in Dumnezeu! Ca m-am ratacit de pe Cale este adevarat, am luptat sa revin si mai ales incerc sa tin pasul drept si sa ma feresc din rasputeri sa nu ma abat de la drumul catre lumina cea adevarata, a Lui Dumnezeu. Pentru a nu mai cadea in pacat, trebuie sa ne inarmam cu arma credintei si sa luptam din toata inima pentru binele nostru cat si pentru binele aproapelui nostru si cum se spune ca: am pierdut o batalie si nu tot razboiul, asa si noi sa nu deznadajduim de la lucrurile bune, caci cineva acolo sus are grija de fiecare si nu uita niciodată de noi.

   Pacea fie si cu tine si multumesc pentru comentariu, nu il consider critic atat timp cat este facut cu bun simt. Te pup si eu :)

   Cu iubire si lumina,
   Daniela

   Ștergere
 7. Mulțumesc prietenei mele D. pentru aceste rânduri:
  "Dumnezeu se uită la sufletul nostru și văzând cât este omul de limitat și slab își face milă, și-i deschide sufletul nu ochii. Sămânța se prinde în pământ fertil,nu pe piatră. Omului daca i-ai luat obiectul plăcerii, dorești să-i stăvilești cumva pornirea spre acte reprobabile ...își spune (asta a înțeles-o cel mai bine) că are libertatea de a alege. Și Hristos spune: Dacă vrei vino după mine! Deci, dacă vrei! Daca vrei,du-te la biserică și nu judeca,dacă vrei caută răspunsuri la existența ta. Pune în balanță, nu crede orice și mai ales cercetează"

  RăspundețiȘtergere
 8. Uneori este greu în arena vieții și în relațiile cu oamenii să pot rămâne într-o stare de liniște și pace interioară dar lucrez încă, la răbdare, toleranță, detașare, înțelegere, adică la desțelenire. Da, am găsit Calea cea adevărată, de mine depinde să o țin dreaptă. Despre evoluția mea, nu pot spune că mă aflu undeva anume, dar bucuria conștientizării Adevărului, îmi dă putere către Sus ...dacă asta vrea să însemne evoluție :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Am practicat un an yoga.Se tineau si meditatii la care unii cursanti nu aveau inhibitii.Am fost si la un curs de reiki si trebuie sa recunosc a fost interesant.Am constatat ca nici o tehnica venita din afara nu m-a atras in asa masura incat sa-l uit pe Iisus.In ROMANIA
  a venit Apostolul Andrei si ne-a intarit si mai mult credinta in Dumnezeu si mai presus de toate l-a adus pe Iisus.Noi ca romani suntem ai lui Iisus,pentru ca asa trebuia sa fie.Unii cautatori de Lumina ajung si la alte cursuri,dar nimic nu e intamplator! Eu doar asa am aflat ca la Dumnezeu ajung prin Iisus si Sfinti,iar calea mea spre Lumina e calea pe care au mers strabunii mei!
  Pace,Iubire,Armonie tuturor cautatorilor de Lumina!

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna ziua, oameni buni! Exista democratie si liberul arbitru.. Majoritatea dintre cei care au postat in randurile de mai sus vorbesc despre Osho, initieri, practici spirituale, dar pierdeti din vedere faptul ca omul cauta solutii la pb pe care le are. Unii aleg yoga, altii lectura, altii merg la doctor. Nimeni nu e de condamnat sau de judecat. Ar trebui deseori sa ne punem intrebarea " Ce am face noi, daca am fi in locul lor? Aceste rataciri despre care vorbiti, nu sunt rataciri, ci incercari de a recupera ceea ce ati pierdut la un moment dat, incercari prin care vreti sa va regasiti pe voi insiva, incercari de a ajunge la esenta. Si ce este esenta? este simplitatea, oameni buni.

  RăspundețiȘtergere
 11. E un punct de vedere, care, din punctul meu de vedere, este destul de mic. Impartialitatea este una, iar critica este alta, tu incerci o critica asupra unui singur aspect dar generalizezi prin denumire, lucru care pune la indoiala pertinenta articolului si a intentiei tale.
  De unde stii ce e bine si ce e rau? cum ai stabilit acest aspect? dupa care vorbe omenesti te-ai luat de ai stabilit atat de clar ce e bine si ce e rau ?...credinta este un fenomen extrem de vast...simplificarea acestui fenomen este la fel de "nebuna" cum este incercarea omul de a micsora Dumnezeirea prin a-i atribui puteri Nelimitate...sa ii atribui cuiva ceva, inseamna sa il cuprinzi cu intelegerea...chiar ai cuprins Dumnezeirea tu?...si de unde ultimul indemn? adica acesta : "Sarguieste-te, deci, a-ti pastra mintea curata de orice imaginatie, asa cum a creat-o Dumnezeu. DE unde stie omul cu i-a fost creata mintea?...Concluzia : Criticile tale arata clar ca nu esti impartial. dat fiind ca faci parte dintr-o grupare (oricare ar fi ea) ceea ce duce la manipulare datorita interesului de a avea ajantajprin discreditarea altuia ( metoda de influenta stalinista) ...."Nu stie Ceasul ce a fost in mintea Ceasornicarului cand l-a creeat" (asta cand te mai gandesti sa il definesti pe Dumnezeu ;) )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dragă Unknown, nu-mi doresc să intru în polemici cu tine...n-aș ajunge la niciun rezultat, din păcate. Consider că îți sunt de ajuns comentariile celor de mai sus, cele care-mi susțin afirmațiile făcute și care întăresc și mai mult adevărul relatat în acest articol.
   Mă repet însă, fiecare este liber să aleagă calea pe care o dorește!
   Dacă eu l-am ales pe Dumnezeu și Calea către El, este alegerea mea și atat! Tu, poți alege ce vrei, până într-o zi când, poate, vei deschide ochii cu adevărat. Dumnezeu așteaptă pe fiecare, cu răbdare și iubire nemărginită.
   Și, eu NU "am cuprins cu înțelegerea Dumnezeirea" Eu NU caut să văd cu ochii trupului Dumnezeirea. Să nu uităm că Dumnezeu este personal, trebuie trăit și nu demonstrat, ție sau oricărei alte persoane din jur.
   Din acest motiv, credința nu este simplă convingere intelectuală, ci o putere duhovnicească care înfăptuiește legătura între cel care crede și Dumnezeu Cel crezut.

   Pace să ai, în suflet și în gând!
   Daniela.

   Ștergere
 12. Fiecare are dreptate,de la propriul nivel de dezvoltare: cineva mai ingenuncheaza, cineva incearca sa mearga singur, cert este, ca vom invata din propria experienta si din propriile greseli.
  Ce ar inseamna:"Tu, poți alege ce vrei, până într-o zi când, poate, vei deschide ochii cu adevărat"?
  De ce crezi ca esti in adevarul profund si absolut? Pina nu te ridici in picioare - nu inveti sa mergi, nu inseamna ca ai ochii inchisi, inseamna ca te misti, te dezvolti, cauti si vei gasi. Este aceiasi iesire din zona de confort, cind te bazezi pe Bunul Dumnezeu si ii cersesti mintuirea.
  Imi cer scuze de text - nu sunt nativa romana.
  Am citit cu placer pe blogul tau, Daniela, reese ca din conflicte de idei invatam multe unii de la altii.
  Va doresc la toti lumina si dragoste!
  Carolina

  RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...