Anti - Reiki

"Am spus Lumină? Pardon! E în Întuneric pur de fapt, și nu-și dă seama!"
Este important să abordez subiectul iniţierilor şi acordajelor pentru că observ anumite aspecte care trebuie luate la modul foarte serios. Sunt aspecte pe care le-am constatat de-a lungul anilor şi care m-au pus puţin pe gânduri. Scopul meu nu este să critic, ci să atrag atenţia omului ce doreşte să pornească pe drumul cunoaşterii spirituale, pe drumul evoluţiei, pe drumul conştientizării de sine. Aşa că am să fac profilul celui ce a intrat în sfera iniţierilor şi a devenit mai confuz şi mai neiniţiat decât la momentul începutului.

Din dorinţa de a se regăsi, de a-şi afla scopul vieţii şi de a-şi descoperi misiunea personală omul caută toate mijloacele necesare care-i pot fi de folos. Îşi dă seama că spiritualitatea este importantă, că nu poate fi ocolită şi simțindu-se incomplet, începe să caute. Şi unde să caute prima dată? Evident, în religia în care a fost botezat! Citeşte, se informează, îşi practică religia şi speră că se va simţi mai bine. De cele mai multe ori se izbeşte de manipularea prin teamă, constată că a fost judecat prea aspru de către preot, se plictiseşte de canoane, pentru că nu simte iubire, şi în cele din urmă renunţă la a fi un credincios practicant. Îşi spune, în mintea lui, că Dumnezeu este în interior şi că nu are nevoie de intermediari. Perfect, aceasta este concluzia la care ajung unii spiritualişti după ani de zile. Diferenţa e că omul ce se află la început de drum îşi spune că nu are nevoie de intermediari, pentru că s-a simţit ofensat de dogme, şi atunci prin Ego a hotărât, în capul lui, ceva de genul: "Lasă că mă descurc eu şi singur, nu-mi trebuie un popă să găsesc Divinul din mine!". E un început bun chiar dacă e doar la nivel de mental.

Dezamăgit, căutătorul începe să studieze şi alte religii dar descoperă şi în acestea dogme şi reguli clare, reguli ce nu-i convin; nu vrea să le aplice. Şi asta pentru că omul, la nivel inconştient, ştie că el de fapt caută Iubirea şi Acceptarea. Vrea să le primească necondiţionat. Şi într-adevăr Dumnezeu iubeşte şi acceptă necondiţionat, însă până să simţi asta în tine ai cale lungă de străbătut. Bun, şi studiind religiile căutătorul află de cunoaştere energetică, înţelege că totul e de fapt energie şi că viaţa e trăită întâi la nivel subtil şi apoi în planul materializării concrete. În momentul ăsta căutătorul simte că se luminează şi zice: "Asta e, am găsit, trebuie să învăţ şi să înţeleg cum e cu energiile astea!".

Şi atunci face un pas decisiv: se duce la Reiki! Perfect, tocmai a deschis prima uşă spre conştientizarea Luminii printr-o tehnică de acces facilă tuturor. Căutătorul intră în lumea maeştrilor şi învaţă. Primeşte acces la energie şi lucrează cu ea. Îi place ce se întâmplă, deoarece chiar simte pe pielea lui că energia e importantă, şi parcă nu mai e aşa de supărat pe experientele cu preoţii. Nu mai e supărat dar nu-i iartă! De ce să ierte când el e acum stăpân pe viaţa lui şi cu primele grade de Reiki face minuni? Şi uite aşa Ego-ul creşte, în loc să scadă, şi evident singur singurel căutătorul parcă nu mai are aşa de mare succes în joaca cu energia. Stă şi se gândeşte şi realizează că nu are suficiente iniţieri. Deci e clar, trebuie să meargă la zeci de maeştri şi să primească acordaje. Şi de aici începe nebunia!

Căutătorul bate din uşă în uşă temeinic şi primeşte sute de iniţieri. Evident că omul simte energia, însă crescând-i Ego-ul el pierde uşor accesul la Lumină şi în loc să se gândească unde a greşit adună iniţieri şi tehnici până e buimac de cap. După ce termină cu câteva zeci de sisteme Reiki trece la radiestezie şi inforenergetică. Tocmai a auzit că aceste sisteme îi dau mult control şi capacitate de influenţare. Şi se străduieşte să înţeleagă alte principii şi tehnici noi cu care speră să facă ce vrea în Univers. Află de atacuri energetice, de entităţi malefice şi de programe şi spaţii energetice trimise de la distanţă, iar de aici începe circul. I se pare că e urmărit şi că e atacat de hoarde întregi de demoni şi nu mai iese din casă până nu măsoară vreo zece parametri. Dacă un singur parametru nu-i iese corect bineînţeles că stă în casă până are penalizări la facturi. Nu e nici o problemă, îşi spune că are karmă pe bani şi asta e. În general dă vina pe karmă pentru orice. Interesantă formă de acceptare nu? Apoi descoperă că familia lui e de trei lei, că toţi prietenii lui sunt pe interes şi se îndepărtează de toată lumea. A măsurat totul cu ansa înainte de a acţiona şi a ieşit că aşa trebuie să facă!

Rămâne un neînţeles, singurii cu care mai poate să comunice sunt cei din domeniu. Aşa că din nou caută iniţieri şi noi forme de cunoaştere. Îşi cumpără zeci de cristale pe care le informează cu tot felul de algoritmi, învaţă mantre, vorbeşte cu îngerii, curăţă energetic oraşe întregi, devine abstinent, ţine posturi negre dure, meditează, face Reiki, măsoară cu ansa absolut totul, opreşte atacuri psihotronice şi calamităţi naturale, îşi zugrăveşte casa în anumite culori, merge în pelerinaje, îşi cumpără multe icoane şi obiecte de cult, vorbeşte cu Sfinţii şi chiar la un moment dat se identifică cu personaje importante din religie. Citeşte sute de cărţi despre spiritualitate, face regresii în vieţi anterioare, unde evident că a fost un mare preot sau un rege ceva, şi e convins că are o misiune foarte importantă în viaţa actuală. De aceea continuă să se şcolească şi îşi activează Mer-ka-ba, merge la Constelaţii familiale, la Reconectare, la Hoponopopno, la Tai Chi, la Chi-kung, ba chiar ajunge şi în Peru, unde evident bea ayahuasca să-şi înfrângă demonii. Căutătorul e plin de informaţii, ştie metafizică, hermetism, fizică cuantică, are un Torser în buzunar, e doxă în explicarea funcţionalităţii Universului, are o vârstă astrală uriaşă, este imposibil de atacat energetic, pentru că are Protecţie Divină mare şi tot ceea ce face este Voia Domnului. Normal că face Voia Divină dacă e iniţiat şi în Preoţia lui Melchizedek nu? Iar pe lângă acestea descoperă prin numerologie şi astrologie că este un favorizat al sorţii şi că are un destin special. Evident că nu aprofundează şi părţile la care are de lucrat, părţi expuse clar prin astrologie şi numerologie. Pe lângă visele fantastice pe care le primeşte noapte după noapte, căutătorul şi-a descoperit şi clarviziunea, claraudiția, clarsimțirea şi clarcunoașterea. Nu are nici un dubiu că a fost cândva un Atlant de seamă, unul dintre ucenicii lui Hristos, un rosacrucian, iar în viaţa asta este că sigur trebuie să schimbe lumea! Şi toate entităţile îl ajută în marea misiune nefiinnd excluşi elfii, gnomii, spiriduşii şi egoticele zâne. Îi mai lipseşte un toiag cu care să izbească în pământ şi să predice un sfârşit apocaliptic iminent.

Numai că de fapt viaţa lui este o mare varză, ajunge uneori să piardă contactul cu realitatea şi îşi creează o lume separată din care nu mai poate să iasă decât mergând la psihiatru. Dar nu va merge la psihiatru pentru că el consideră că e trezit spiritual şi că medicul e un involuat care habar nu are ce înseamnă să fiinţezi în Lumină; într-adevăr unii chiar nu au habar. Căutătorul constată că este un mare nefericit iar toată cunoaşterea pe care o are nu îi este de folos. De ce oare? Cum să se întâmple asta când el e în Lumină? Am spus Lumină? Pardon! E în Întuneric pur de fapt, şi nu-şi da seama!

Are toate informaţiile învălmăşite în cap, nu mai ştie de unde a început, dar e convins că a ajuns "departe", e foarte speriat de ceea ce i se întâmplă şi nu are puterea să o recunoască. Evident că nu poţi să-l contrazici pentru că deţine Adevărul. Nu poate să se mai roage pentru că nu mai ştie cum şi la ce să se roage. La un preot nu se poate întoarce pentru că preotul e sub nivelul lui de cunoaştere şi nu are cum să-i înţeleagă ascensiunea. Şi nu trece mult până nimeni nu-l mai poate înţelege, până şi maeştrii de la care a primit cunoaşterea îi sunt inferiori. I-a depăşit demult.

Evident că am exagerat puţin în expunerea mea, dar am făcut-o cu un scop bun. Ceea ce vreau să subliniez, este că omul, în căutarea iubirii, ajunge să întreprindă anumite acţiuni total iresponsabil. El crede că spiritualitatea este o cale sigură şi că nu i se poate întâmpla nimic. Din contră, este o cale plină de capcane, este un "joc" între trup, minte, suflet şi spirit, joc pe care e posibil să-l pierzi dacă nu eşti atent.

************

Fragment
de Adrian Valerian Antonovici - parapsiholog

48 de comentarii:

 1. ai dreptate.. si ce se poate face? asa este viata mea,parca mi-ai descris viata

  RăspundețiȘtergere
 2. Dragă Anonim, poţi face multe! Important este faptul că ai început să conştientizezi ceea ce se întâmplă cu tine şi mai ales că îţi doreşti să pui capăt acestor rătăciri cum am făcut şi eu şi mulţi alţii asemenea mie. Este mâna de ajutor pe care o vei primi de la Dumnezeu spre a reveni pe cale. Nu dispera, mergi cu credinţă, înainte! Lecţiile primite îţi vor fi de mare folos.

  Te îmbrăţişez cu iubire şi lumină,
  Daniela

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe mine reiki ma ajutat sa imi refac conexiunea cu Dumnezeu pe care o pierdusem de vreo 15 ani minim...si ma ajutat sa imi redescopar inima si sufletul care erau destul de pierdute prin aceasta lume plina de miciuni

   Ștergere
 3. draga Anonim, esti un norocos... cel putin acum stii drumul pe care nu trebuie sa mai mergi....

  RăspundețiȘtergere
 4. Extraordinara expunerea!Nu stiu daca mai era ceva de adaugat, dar chiar asa ajung multi dintre adeptii acestor "scoli de mistere si cunoastere". Biete oite ratacite in mana unor lupi bine deghizati. Mmmm... tocmai L-am citat pe Mantuitor, si cand te gandesti ca ne-a avertizat acum 2000 de ani... Oare ce pot face cei din jur cand vad cum un prieten drag se pierd in felul acesta? Putini sunt cei ce se trezesc, si poate dupa multi ani, dupa ce si-au ruitnat propria viata sau a celor din jur.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tocmai, cei care se trezesc ar trebui să fie curajoși dezvăluind adevărul.

   Ștergere
  2. Si eu trec printr situatie
   care in final ma trimis direct la psihiatrie care lucru acesta mi-a provocat atacuri de panica, delir si toate aceste probleme psihice. Cei care practica reiki nu isi dau seama ca in principiu se joaca cu mintea fiecaruia.Acum ma lupt cu mine insami ca sa imi revin de fiecare data cand opresc medicamentele iar incep aceleasi ganduri si senrimentele puternice care imi provoaca iar atacurile de panica ajugand iar la spital. Daca stie cineva cum pot Sa imi revin

   Ștergere
  3. Draga Anonim, iti spun eu ce trebuie sa faci, chiar de va dura pana te vei vindeca, nu va fi nicidecum hocus-pocus revenirea ta la realitate! Te sfatuiesc sa vorbesti cu un preot si acum in postul care urmeaza a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, te poti spovedi si cere, o rugaciune de dezlegare a acestor paganisme gen reiki care ti-au acaparat mintea. Eu asa am facut! Apoi vei citi timp de 40 de zile anumite rugaciuni ca de ex: Paraclisul Maicii Domnului sau orice alt acatist recomandat de catre preot. Te rog sa nu disperi, cu credinta te vei vindeca! Si vei reveni pe Calea Adevarata!

   Cu iubire si lumina, Daniela

   Ștergere
 5. Dumnezeu.. Tatal este atat in interior, cat si in afara. Iisus ne-a invatat sa ne inchidem in camara noastra si sa-L cautam inlauntrul nostru. Biserica nu te invata asta, desi se prentinde a fi unica si singura pastratoare a adevaratei credinte...si totusi la biserica intrii bou si iesi vaca.. De aceea cauta omul si rataceste la astfel de Satane! Pentru ca nu exista nici biserici, nici invatatori care sa duca omul catre adevarat cunoastere... Biserica a esuat, iar Satan triumfa prin gruparile lui demonice! Cine e devina?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  1. Fiecare gaseste in Biserica nimic altceva decat subiectul propriei credinte .Hristos sau orice altceva.Cum credinta este tocmai increderea ca vei atinge scopul credintei tale (ce paradox uimitor intre credinta si incredere), inseamna ca pierderea increderii in Biserica este similara cu pierderea credintei proprii, iar mai departe, cu neimplinirea (ratarea) scopului ei. Este si situatia presupuselor motive de scadere a increderii oamenilor . Acestea nu sunt decat exemple de pozitionare eronata a unora fata de subiectul credintei si, in consecinta, a increderii. Comportamentul preotilor nu are de-a face cu lucrarea lui Hristos in Biserica. Biserica si lucrarile din ea, impartasirea lui Hristos si a Duhului Sfant, nu au de-a face cu calitatea morala a slujitorilor ei. Nu preotii il sfintesc pe Hristos, ci exact invers: Hristos sfinteste pe preoti si credinciosi, pentru ca Biserica este sfanta prin sfintenia Capului ei, Hristos, si a Tainelor din ea. Altminteri, daca nu ar fi asa, omul nu s-ar mai sfinti, deoarece pacatele noastre ar intina pe Hristos, Biserica si Tainele ei. In realitate, noi ne spalam in Biserica de pacatele noastre, prin lucrarea de catre clerici a Sfintelor Taine, indiferent de vrednicia sau nevrednicia clericilor. Desi Hristos s-a dat pe mana oamenilor, acestia nu pot face ce vor cu El. Si oricat de nevrednici ar fi clericii, Biserica ramane infailibila. Ca urmare, nevrednicia unor clerici nu este motiv de scadere a increderii noastre in Biserica. Biserica nu este o cooperativa , care a primit „de sus“ un plan cincinal de implicare cu de-a sila in viata credinciosilor sau a societatii. Ea este o comunitate a iubirii, in care oamenii se cauta reciproc si se ajuta, de bunavoie si nesiliti de nimeni. Sa nu invinuim Biserica de atomizarea si decaderea sociala in care ne-am lasat prinsi. Biserica nu are numai cler, are si credinciosi. Cu cat ne implicam mai slab in Biserica, cu atat nu o vom intelege, iar indoiala si instrainarea isi vor face de cap cu noi. Hristos a spus :Daca vrei vino dupa mine !Deci ,daca vrei !Asa ca omul nu trebuie sa se planga si sa astepte ca cineva trebuie sa-i ajute .Hristos a zis :Cauta si vei gasi (poate nu cautam unde trebuie).Cere si ti se va da (poate nu ai stiut cum ,si ce sa ceri).Bate si ti se va deschide (cine stie la ce usa batem )Ca sa straluceasca soarele, trebuie sa se imprastie intunericul noptii. Sa aveti pace in suflet !Doinita

   Ștergere
  2. Superb comentariu Doinița! Îți mulțumesc din suflet pentru explicațiile pertinente și pe înțelesul tuturor...sper din toată inima să fie așa!

   Dragii mei! Treziți-vă din întunericul neștiinței până nu este prea târziu.

   Pace și vouă în suflet.
   Cu drag,Daniela

   Ștergere
  3. Biserica atat cea ortodoxa cat si cea catolica este in stransa legatura cu reiki de toate gradele incepand de la gradul II este adevarat ca te poti pierde pentru un timp prin dorinta si setea de a afla adevarul dar daca o persoana care incepe sa studieze despre absolut toate materiile astea si nu a descoperit ca orice vrei sa inveti in viata vine de la Dumnezeu atunci degeaba face reiki si e normal ca e pierdut pentru ca orice faci prin reiki se cere permisiunea de la dumnezeu...etapele prin care treci pana la nebunie e pentru ca ai lasat egoul fa vorbeasca si nu lai chemat pe Dumnezeu in sufletul tau ca sa te ajute sa faci tot ceea ce iti este destinat ...iar biserica si rugaciunile in biserica si slujbele din biserica te pun direct in contact cu Dumnezeu iar rugaciunea e ca un telefon sau ca o scrisoare a sufletlui tau catre Dumnezeu.....imi pare rau pentru toti cei care nu au inteles ca defatp orice vrem sa studiem in viata ...are loc cu permisiunea lui Dumnezeu ...si cei care se cred superiori altora si sunt critici cu semenii lor sunt de fapt oite ratacine ...dar Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel de mult ...si fiecare din noi are un suflet numai ca nu toti stiu la ce este util acest suflet....

   Ștergere
  4. Smintelile de genul ăsta cred că îi pot afecta pe aceia care nu sunt nici în afara Bisericii, dar nici la modul trăitor în ea… cei care merg și la biserică, se roagă, dar în paralel NU RESPING CATEGORIC alte „credințe” (de genul filosofiilor religioase asiatice — feng shui, reiki etc.). Dau un acatist pentru „noroc” și „fericire” (dar nu și pentru întoarcerea la credință, trăirea mai apropiată de Dumnezeu), dar mai merg și pe la diverși care promit bunăstare și vindecare de diverse.

   Din păcate, ceea ce învață acest om, și alții asemenea care fac un „mix” de Ortodoxie cu filosofii new-age, este ceea ce acei oameni au impresia că vor să afle.. o credință care să aibă și destulă comoditate și „succes” în ea.
   După câte se pare o cale foarte sigură de a parazita și intoxica ortodoxia este felul cum aceste credințe orientale se dau drept compatibile cu ea.

   În fine...pe mine NU mă poți convinge de contrariul celor spuse fiindcă am trecut prin aceste rătăciri și la fel am fost convinsă că mă voi apropia de Dumnezeu mai mult practicând reiki sau alte sisteme pagane. M-am trezit însă la timp. Și recomand tuturor celor căzuți în astfel de înșelăciuni, să urmeze calea cea adevărată, NU ÎNCHIPUITĂ!

   Daniela.

   Ștergere
  5. Omul neștiutor care caută cu sinceritate o ortodoxie curată găsește în magazinul protopopiatului din Beiuș, printre cărțile unor mari duhovnici ortodocși ca pr. Arsenie Papacioc, pr. Cleopa Ilie, pr. Iustin Pârvu, pr Teofil Părăian, pr. Porfirie din Grecia etc., și cărți de genul acesta, amestecate, astfel încât cele eretice să fie ușor de confundat cu cele adevărat ortodoxe amestecate, și care întăresc părerea celor care gândesc ca tine, dragă Jessica Dya

   http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/08/propaganda-new-age-in-bisericile-din.html

   Biserica Ortodoxă condamnă astfel de practici ca fiind păgâne, adevarate erezii. Vedeți și știrea publicată pe site-ul orthodox Război întru Cuvânt:

   http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/08/07/n-cautarea-fericirii-new-age-protopop-beiu/

   Ștergere
 6. Greșit, nu biserica (ca instituție) ar trebui să fie baza în a gasi explicații la cautările noastre spiritual, ci învățăturile Sfinților Părinți care sunt esenţa trăirii lor întru Dumnezeu şi exprimă întru adevăr învăţătura de-Dumnezeu.
  Iar vina este numai în noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru a fi proaspat aerul in locuinta noastra, trebuie sa fìe curat.
   La fel si cu sufletul nostru – daca nu ne vom lepada de toata necuratia, daca nu vom rastigni pe cruce trupul nostru, care putrezeste in pacate, cum vom putea merge dupa Hristos?Dar trebuie sa stim ca, daca vom face aceasta fapta mare, vom avea de dat o lupta grea si lunga, fiindca omul cel vechi pe care l-am lepadat, pe care l-am rastignit pe cruce, este o fiara cumplita. Si cu cat mai mult il vom bate, cu cat mai mult il vom rastigni, cu atat mai manios el se va impotrivi. Nu ne va lasa niciodata in pace. Si noi vom lupta cu aceasta fìara pana la sfarsitul vietii noastre.Stim din Vietile Sfintilor ca toti au dus pana la capatul vietii o lupta neostenita cu acest om vechi, pe care l-au rastignit pe cruce. Stim ca multi ani a suferit cumplit Cuvioasa Maria Egipteanca, dupa ce si-a parasit viata cea desfranata, plina de lux, goliciune si mangaieri si a plecat in pustie. Stim cum o chinuiau permanent imaginile vietii de mai inainte. I se aratau bucate dulci si gustoase, cu care era obisnuita, inseta dupa vinurile scumpe pe care le avea inainte, inseta dupa mangaierile dragostei si dupa stralucirea vietii in Alexandria. Se chinuia cu aceste ademeniri pe care i le cerea trupul, omul vechi, care nu voia s-o lase in pace. I-au trebuit multi ani de lupta, ca la sfarsitul vietii sa poata dobandi linistea sufletului pe care o dorea.Un duhovnic bun ,poate face cat toata stiinta de pe acest pamant .Harul il are orice duhovnic ,acesta nu se cuantifica .Nu suntem noi cei care suntem in stare sa talmacim Sfintele Scripturi si scrierile Sfintilor parinti .De asta au luat nastere atatea curente si secte .In Sfanta Scriptura (vechiul testament )spune :Unde nu stiti cercetati pe preotii vostri .Iisus a spus apostolilor sa mearga si sa prpovaduiasca Evangheliile la toate neamurile pana la capatul pamantului .In antologia Sfintilor parinti spune asa :Asa o sa va uscati si voi cum e padurea asta uscata. Aveti grija ca vor veni timpuri grele. La urma de tot n-or sa mai fie preoti, usile încuiate, au sa plânga lacatele la usi, ca nu va mai fi cine sa faca slujba. Sa va duceti dupa un preot cu un picior incaltat si unul descaltat. Cât îi aveti acum, cercetati-i si împartasiti-va. Atunci se va închide cerul si nu veti mai avea de unde lua credinta. Aceea pe care o aveti, aceea sa o pastrati.Sa aveti pace in suflet !Doinita

   Ștergere
 7. Îți mulțumesc din suflet Doinița și pentru acest comentariu. Simt că ai trecut și tu prin astfel de rătăciri dar Hristos te-a întors cu aceeași dragoste infinită la El. Fii binecuvântată cu iubirea și cu pacea Lui.

  Te îmbrățișez cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 8. Daniela,cred ca ai trecut prin acele stari (ego,ego,ego) si le-ai descris din experienta.Da,intradevar sunt tot felul de maestri,se organizeaza tot felul de conferinte,initieri,buimaceli chiar,dar sa nu uitam un lucru:pana nu dai cu capul de sus nu vezi ca este si prag de jos.De aceea trebuie sa invatam din propriile experiente.....Iar daca nu suntem capabili sa invatam din propriile greseli,le vom repeta la nesfarsit pana le vom intelege.daca nu aici.....poate mai venim....Consider ca doar conectandu-ne permanent la Sinele Superior,gasim raspunsuri la orice intrebare si solutia la orice problema....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aşa este Margareta, am şi recunoscut acest fapt, că nu am crezut pe nimeni până nu m-am lovit singură cu capul de sus. Nu regret din toate acestea decât timpul pierdut şi energia ce putea fi folosită constructiv în alte direcţii. În rest, îmi doresc să merg înainte şi să nu mai fiu nevoită să repet aceleaşi greşeli. În mod garantat am avut ce învăţa din toate aceste trăiri din acea perioadă şi cum se spune, ceea ce nu m-a omorât, m-a făcut mai puternică. Datoria mea este de a încerca, atât cât pot, să-i avertizez şi pe alţii, asemenea mie, care vor trece prin astfel de rătăciri. Însă numai învăţătura proprie îi va ghida şi/sau Bunul Dumnezeu.

   Îţi mulţumesc pentru comentariu şi te îmbrăţişez cu iubire şi lumină,
   Daniela

   Ștergere
 9. Și încă ceva dragă Margareta, o mică paranteză pentru tine și pentru ceilalți cititori ai acestei postări: NU mai sunt adepta niciunei terapii alternative! Nu sunt împotriva lor, dar nici nu le mai susţin. Concluzia la care am ajuns trecând prin aceste rătăciri este aceea că, viitorul unui om nu poate fi influenţat prin "măiestria", "harul" sau "tehnicile" unor falşi "maeştri", ci prin contribuţia individului la propria sa devenire!

  Pace vouă tuturor.
  Daniela

  RăspundețiȘtergere
 10. Parcurgand cateva dintre postarile de mai sus nu inteleg ce legatura exista intre Hristos (Budha sau alti aidoma sfinti) cu sistemele energetice pe care-ati vrut fiecare sa le experimentati.
  Nu vad ce-are una cu cealalta.
  Ce-ati vrut fiecare sa faceti a fost intentie personala. Rezultatul acestor experiente (nefericite ptr unii) acum il puneti pe seama Satanei, Belzebut sau a altei figuri *intunecate si va reintoarceti agatandu-va de Hristos.
  Ce se intampla de fapt?
  ...
  Se intampla ca acesti oameni sunt lipsiti de responsabilitate ce arunca mereu vina pe cineva exterior lor.
  -Daca lucrurile au mers *bine spuneti: Dumnezeu si Isus Hristos a fost cu mine.. m-a tinut de mana (ajutat).
  -Daca merge rau spuneti: Am fost ispitit de Satan!
  ..
  Serioos?
  Chiar asa sa fie ?
  Voi n-aveti si nu va asumati nici o responsabilitate in toate aceste actiuni?
  Pare ca nu.. deoarece noi suntem niste oite in turma Domnului, care au ratacit o perioada manate de un baci Satanist.
  Noi (oitele) suntem mici si nevinovate, doar am beneficiat de-o indrumare nasoala si rauvoitoare.
  Nu-i asa?
  ..
  Of-of-of...

  RăspundețiȘtergere
 11. deci....nu mai trebuie sa ne initiem in Reiki? e o capcana? sau doar trebuie sa avem grija de ego sa nu creasca dupa initiere?

  RăspundețiȘtergere
 12. Dragă Anonim, alegerea îți aparține întrutotul! Nu sunt eu în măsură să dau sfaturi, nici nu-mi arog dreptul de a judeca hotărârile celor din jur, eu sunt doar datoare, să dezvălui experiența mea proprie. Și cine are urechi să audă și credință cât un grăunte, va descoperi singur adevărul acestor rătăciri. Și nu e vorba de ego aici!!!
  Îți recomand să citești comentariile pe marginea acestei postări și în plus, sub textul de mai sus, am facut trimitere către altele, pe această temă.

  Pace să ai în suflet și alegeri sănătoase! Cu iubire și lumină, Daniela

  RăspundețiȘtergere
 13. Ma surprinde articolul tau, Daniela. In primul rind vorbesc aici ca un cunoscator al rekiului, am studiat si am fost initiata in reiki, am ajuns si master in reiki, pot sa iti spun cu toata sinceritatea ca unghiul abordat de tine nu poate fi generalizat si ca e in totala contradictie cu principiile care stau la baza reikiului si practicarea lui. Nu ne aflam in treaba asa ca niste ignoranti, sint reguli si principii la care ne supunem. Reikiul e o unealta de accesare a unei energii pozitive si universale, noi practicantii o folosim cu respect, smerenie, modestie si in nici un caz ca sa ne umflam ego-urile, dimpotriva!! Ar fi complet impotriva a ceea ce inseamna reiki, nu sintem deloc supra oameni si nu se pot face minuni! Oricine poate fi initiat si poate invata reiki, cu munca multa trebuie sa adaug, dedicatie, pentru beneficiul altora si al nostru propriu, indiferent de religia noastra. Nu mi-am dorit niciodata nici pentru o clipa, sa ma apuc de alte discipline, de alte initieri de alte practici, nu doresc sa ma umflu in pene sau sa devin un supra om, total gresit in ceea ce ma priveste. Reikiul nu poate fi folosit decit pentru binele tuturor si eu cind am fost initiata a trebuit sa iau niste angajamente referitor la modul meu de viata si evolutia mea ca om si ca spirit. Negativitatea in orice forma sta in calea practicarii reikiului. De exemplu, daca esti un om ranchiunos, rau, dusmanos, jelos, razbunator, etc. nu ai ce cauta in reiki, iti pierzi timpul si nu te ajuta la nimic. Energia chi, folosita in reiki, se foloseste si in tai chi care este un mod foarte benefic de exercitiu fizic pentru organism si foarte gentil, si de asemenea in unele arte martiale. Reikiul nu trebuie sa va faca sa va ginditi la niste persoane cu puteri deosebite, trebuie practicat foarte mult timp si trait intr-un mod strict si adecvat ca sa poti sa ai niste rezultate. Eu sint o crestina ortodoxa, si mindra de aceasta care merg regulat la duhovnicii mei din manastiri pentru rugaciune si sfaturi. Reiki nu a facut decit sa imi deschida usa larg catre extrasenzorial si lumea spiritului, contactul il fac rapid si deschis, cu mare dragoste in suflet. Sa fim foarte intelesi, negativul nu isi are loc aici si nici in reiki, in orice forma ar fi. E imposibil, folosirea unor semne si simboluri din reiki in sens negativ, se vor intoarce impotriva persoanei care le face, sint niste simboluri care isi au radacinile din shintoismul japonez, in complet acord si suport cu universul. Eu pesonal nu sint in cautarea unor stari extraordinare, practicarea unor discipline complicate si greu de pronuntat, initiere peste initiere. Eu il am pe Dumnezeu in suflet si ma las calauzita de el, in tot ceea ce fac.
  Si pe mine ma cheama tot Daniela, asa ca va urez numai bine la toti si sa va gasiti pacea sufleteasca!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Mimi, NU ma intereseaza ce faci! De fapt nu ma mai intereseaza in niciun fel ceea ce fac cei care practica aceste sisteme. M-am desprins de ele in totalitate. Am pus un zid ca sa spun asa, intre mine si toate aceste paganisme. Un zid construit din credinta ortodoxa in care m-am nascut si calea pe care o voi urma de acum incolo. Departe de mine de a da sfaturi cuiva...cred ca ai citit comentariile mele de mai sus, prin ele, am vrut doar sa aduc la cunostinta experienta mea NEGATIVA.
   Ceea ce simt altii, e treaba lor, nu sunt eu atotstiutoarea si nici calauza cuiva! Punct!
   Pace sa ai, in suflet si in gandiri.
   Daniela.

   Ștergere
  2. Doamna,ar fi bine daca am putea discuta pe aceasta tema...eu am promovat in emisiuni din naivitate astfel de terapii- angelice, reiki,radiestezie, shiatsu,acupunctura- si le am incercat si pe pielea mea.Viata mea s a intors pe dos de cand am inceput sa ma bag in astfel de chestii care mi au intunecat mintea si fara sa vreau am smintit si telespectatorii care sunt multi ca mine, crestini naivi care nu au citit macar Biblia,si se apuca sa imprumute ideile orientalilor...sunt multe de spus,daca doriti, vorbim in privat...e bine de facut constientizare pe aceasta tema...niviun crestin nu isi poate risca mantuirea sufletului pentru asemenea rataciri care au prins cheag si din cauza noastra- mass media- care aducem oamenilor informatii ce le pot dauna fara sa fim documentati la randul nostru.

   Ștergere
  3. Draga mea Unknown, ma bucur ca "te-ai trezit" din amagire! Cu parere de rau iti spun ca nu mai doresc sa abordez acest capitol de decadere pe care l-am trait in viata mea. Ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-a luminat la timp inainte de a-mi rata existenta si mai ales familia. Cu credinta pe care nu mi-am pierdut-o nicio clipa, am revenit pe Calea cea adevarata! Singurul loc in care mai raspund pe aceasta tema este doar aici, in privat NU doresc! Multumesc pentru intelegere!

   Cu Iubire si Lumina,
   Daniela

   Ștergere
 14. Daniela, imi place mult acest site al tau,pentru ca parerile pro si contra Reiki au avantajul formarii unei viziuni cat mai bine argumentate pentru o persoana care s-ar putea gandi sa se initieze in Reiki, si eventual cu timpul , in alte forme de terapii complementare , daca simte ca misiunea sa personala este sa aduca alinare si vindecare oamenilor. Sunt practicant Reiki, gradul III, si probabil ca anul viitor voi ajunge si maestru Reiki. Si in cazul meu, Reiki a fost pasul care m-a adus mai aproape de Dumnezeu, m-a facut sa ma rog mult mai profund si m-a facut mai smerita fata de Dumnezeu , mai bucuroasa ,mai linista si echilibrata fata de cum ajunsesem intr-un anumit moment, fara sa mai vorbesc de anumite probleme de sanatate care s-au rezolvat prin Reiki. Am devenit recunoscatoare pentru tot ce am si mi se intampla, de cand practic Reiki, lucruri bune nu inceteaza sa mi se intample. In ceea ce priveste multitudinea de initieri, nu-i vad rostul, o singura initiere pentru fiecare grad este de ajuns, daca am nevoie sa ma informez mai mult, sunt seminarii, conferinte , carti, dar regula este sa dai timp informatiei sa se aseze, mintea si sufletul tb sa aiba timp sa gandeasca si sa mediteze asupra acesteia( a informatiei). Pot confirma ceea ce spune Mimi, si anume ca Reiki nu permite "facerea de rau", de altfel orice maestru experimentat care executa initieri ,de la inceput evalueaza persoana care doreste sa se initieze si sunt destul de multi oameni refuzati , pentru ca sunt incompatibili. Este de dorit de altfel , ca inainte de initiere , fiecare doritor sa verifice cu ce maestru urmeaza sa lucreze, sa verifice linia acestuia de pregatire si vechimea lui. Initierile in reiki nu se fac niciodata la gramada. Ideea este ca Reiki presupune disciplina mentala si seriozitate, si corectitudine, in primul rand cu tine insuti. Imi pare rau ca pentru tine experienta Reiki nu a fost una reusita,si iti doresc din suflet acelasi bine pe care mi-l doresc si mie

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Binele şi Răul l-am pus în faţa ta... Sunt însăşi cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos care ne arată în Legea Noului Testament că Dumnezeu a creat oamenii liberi, cu capacitatea de a-şi alege propriul drum în viaţă şi oamenii lângă care îl va parcurge"

   Însă mă întreb de multe ori dacă libertatea este o binecuvântare de Sus, pe care Domnul a dat-o şi păsărilor cerului, sau o povară, fiindcă în slăbiciunea noastră ne este greu să luăm decizii, nu suntem siguri dacă facem cele mai bune alegeri şi folosim libertatea pentru a experimenta situaţii de cele mai multe ori nefolositoare nouă. Suntem tentaţi să ne punem prea mult încrederea numai în noi înşine...şi de cele mai multe ori, greşim. Sunt convinsă că Dumnezeu ştie drumul fiecăruia, însă tot El ne trimite de-a lungul vieţii ocazii să Îl urmăm, anumiţi oameni, situaţii diferite, fericite sau mai puţin fericite, pe care le putem accepta sau nu, valorifica sau nu, putem să cădem sau să ne ridicăm, moral vorbind, deci ne alegem singuri destinul. Şi fiecare alegere are consecinţe asupra propriei noastre existenţe. Alegerile mele, conştiente mai mult sau mai puţin, mi-au influenţat destinul la un moment dat, nefavorabil aş putea spune. NU sunt eu în măsură să judec alegerile celor din jur însă, mă repet, cine are ochi să vadă, urechi să audă şi simţuri să simtă, va vedea la un moment dat ca nu aceasta este calea cea adevărată către Dumnezeu.
   Pace să ai în suflet şi în gând! Cu iubire şi lumină, Daniela

   Ștergere
 15. Nu inteleg cum oamenii pot fii manipulati de catre aceste grupari demonice...

  RăspundețiȘtergere
 16. Dna Daniela, cum puteti da copy paste la un fragment al asa zisului scriitor Antonovici, care nu e nici pe departe parapsiholog, scriitor si care la randul lui a primit initieri in Reiki? Cercetati mai mult pe cine dati exemplu si apoi postati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dragă Anonim, știu foarte bine ceea ce spui, am dat copy paste acestui articol postat de Antonovici tocmai din dorința de a trage un semnal de alarmă celor ce cad în plasa acestor practici așa zise spirituale și în care, din păcate, am căzut și eu. Ceea ce este curios, este faptul că, această postare a d-lui Antonovici, a fost scrisă înainte ca acesta să fie inițiat în reiki, devenind apoi, "lupul moralist". Nu sunt eu în măsură să-l judec pentru faptele sale alese cu bună știință. Am vrut doar să punctez un aspect a ceea ce se întâmplă cu tine, ca om, alergând după asemenea practici, deloc creștine. Scuze pentru interpretarea greșită, a intenției mele, de a vă deschide ochii.
   Cu iubire și lumină, Daniela

   Ștergere
 17. Hmm, trist dar adevarat ... Referitor la acesti oameni care se prezinta maestri spirituali dar care la randul lor au pacalit in cunostinta de cauza pe acei oameni care chiar cautau o solutie la pb lor, este ca li se acorda o mare importanta pe motivul ca omul vrea sa isi cunoasca viitorul. Intrebarea care ar trebui sa si-o adreseze fiecare, atunci cand apeleaza la un " maestru" e ce cunoaste despre el, ce rezultate are...etc. Referitor la Antonovici, nu are absolut nici o initiere, el are doar informatii si un speech bun sa-i zicem.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, din păcate trist dar adevărat. Și nu este vorba aici de a-ți afla viitorul prin astfel de practici. Ci faptul că rătăcești pe astfel de căi, cu bună știință de cele mai multe ori. Trezirea la realitate poate fi dură, depinde de cât de adânc ești căzut în mrejele acestor așa ziși maeștri care pot părea oameni minunați ce te atrag cu "bune intenții"...fiind în realitate, adevărate capcane ptr. sănătatea ta fizică dar mai ales psihică. Și până la nebunie, nu-I decât un pas :)
   În astfel de cazuri, numai Bunul Dumnezeu și rugăciunile către sfinți te mai pot salva, dacă nu ți-ai pierdut de tot credința.
   Eu una, nu pot decât să mulțumesc că am revenit pe Calea cea adevărată. Doamne ajută și celor ce încă mai rătăcesc.
   Cu iubire și lumină, Daniela.

   Ștergere
 18. Cat de mic il fac unii pe Dumnezeu...

  RăspundețiȘtergere
 19. Am citit pe langa articolele anti-reiki si anti-meditatie si restul cum ar fi rugaciunile de pe site. Ce gasesc interesant este ca aceasta exprimare nu este una ortodoxa ci mai degraba specifica initiatilor: "ACUM , AICI TOATE SUFLETELE CU TRUP SI FARA DE TRUP din creatia divina , oriunde s-ar afla ele, Imi pare rau, Va rog, iertati-ma. Imi pare rau pentru ca v-am facut ostatice ale gandurilor mele si fiindca, uneori, prin negativismul gandurilor mele, v-am influentat in mod distructiv comportamentul." Este un exemplu din algoritmii folositi in initieri pe reiki si nici de cum celui specific rugaciunilor biblice. Deci nu v-a ajutat d-na Daniela ba din contra va facut rau...va indepartat de la calea corecta pe care dumneavoastra o simtiti( ma repet: dumneavoastra) Nu va mai intereseaza aceste sisteme, doar vreti sa aduceti la cunostinta experienta negativa...Ok . Poate nu va intereseaza si restul de credinte si religii, culturi ale spiritualitatii in lume pt ca sigur daca nu aveti o experienta pozitiva nu le luati a fi adevarate ci nascociri. Vorbiti despre religii doamna Daniela nu despre credinta. Vorbiti despre spiritualitate raportata la anumite considerente si experiente personale nu la TOT. Exista un intreg iar noi suntem parti din el. Dumnezeu ne respecta fara inversunare orice alegere fara sa se opuna sau impuna. Dumneavoastra de ce o faceti totusi desi nu va mai intereseaza? De ce nu credeti in oameni asa cum credinta Lui este mai presus de toate religiile lumesti, ca indiferent de experiente noi toti oricum ne vom intoarce la El. Aceste sisteme pot fi intr-adevar negative ca orice forma de materie pe care o respingi si i te impotrivesti...prin definitie, lipsa credintei. D-na Daniela, unii in viata il cauta pe Dumnezeu sa-L inteleaga...oare de ce? altii pe cel cazut...oare de ce? credeti ca Dumnezeu ingaduie degeaba? Daca-mi permiteti este o insulta a fiecarui om atunci cand afirmam ca noi stim mai bine, ca am descoperit noi adevarata cale si cate si mai cate... la adresa Lui. Fiecare om IL iubeste si-si manifesta credinta, devotamentul, aprecierea, respectul, iubirea etc cat si cele cu ne... dupa "posibilitati". Ma bucur pt dumneavoastra ca puteti mai mult acum dupa initieri si experientele negative, prin crestinism binenteles sa-L cunoasteti mai bine decat altii si sa stiti Calea spre El. Restul vom veni din urma mai tarziu sau mai devreme. Pana atunci transite-tii salutari din partea mea! din moment ce eu nu am cum sa fiu auzita de el prin alte sisteme de comunicare. va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea, iti multumesc pentru comentariu si mai ales pentru faptul ca mi-ai atras atentia asupra acestui aspect, acela ca una dintre postarile mele de la rubrica rugaciune, nu are nicio legatura cu credinta ortodoxa. Am identificat-o si am sters-o. Din pacate au ramas unele postari pe blog de pe vremea cand practicam aceste sisteme pagane (este opinia mea si o sustin) si nu am reusit sa sterg ceea ce nu are legatura cu tematica ortodoxa. Dar, iata ca sunt persoane binevoitoare (asa cum ai fost si tu prin acest comentariu) si care mi-au atras atentia. Iti multumesc :*
   Nu vreau sa ma repet in ceea ce priveste reiki, fiecare este liber sa aleaga orice sistem in care crede, eu doar mi-am povestit deschis trauma prin care am trecut practicand asa ceva. Si m-am lecuit! Incerc sa ma mentin pe calea cea adevarata, cea a Lui Dumnezeu si sunt convinsa ca fiecare dintre noi poate ajunge sa Il urmeze. Nimeni nu este cu un pas inaintea nimanui, toti beneficiem de aceeasi iubire cu care ne putem mantui fara vreun alt sistem anume de comunicare decat acela al credintei.

   Pace sa ai, in suflet si in gand.
   Cu iubire si lumina,
   Daniela.

   Ștergere
 20. ,,Voi vă închinați la ce nu cunoașteți; noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci mântuirea vine de la Iudei. 23 Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește şi Tatăl. 24 Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”
  De la iudei... adică Iisus Hristos... iar sistemele moderne de ,,spiritualitate,, l-au găsit pe dumnezeu? Care dumnezeu, că sunt mulți, aproape tot câte egouri există. Aici este marea rătăcire... credem că ne face cineva ,,lipeala,, cu dumnezeul din noi, adică te cunoști pe tine, dar după un dumnezeu pe care îl confunzi cu creația Lui... adică un Impersonal, care e dumnezeul tuturor... de aici ,,democrația,, și fiecare cu adevărul lui. Acum vine întrebarea: dacă nu ai aflat că Dumnezeu Ne-cunoscutul și Ne-cuprinsul s-a Întrupat în formă umană ca Iisus Hristos, tocmai pentru a-L cunoaște și vedea, atunci când te rogi și faci ,,terapie,, cui te rogi? Dacă nu te rogi Lui, cui înseamnă că te rogi? Avem această libertate de a ne închina la creație: la bou, vacă, zei, oameni, etc. În spatele Lui Dumnezeu sau a lui Hristos, omul face ceea ce Dumnezeu nu a făcut în exemplara existență terestră. Botezul,Mirungerea, Împărtășania și toate Tainele Biserici Ortodoxe sunt mai puternice decât orice altă energie creată și manipulată de către oameni. Nimic nu se compară cu efectele apariției energiei Duhului Sfânt, pe care nu o poate manevra nimeni după capul lui. Reiki sau Qi, oricum i-am spune este o energie creată, exact ca și curentul electric sau undele radio, ne-văzute, dar efectele lor se pot vedea. Omul preferă să se închine la bec, decât la Soarele Luminii Nesfârșite a Universului spiritual... iar acesta este Hristos.
  O altă întrebare pertinentă ar mai fi: de ce chinezii sau japonezii nu se bulucesc să se boteze în credința creștină? De ce românii botezați renunță la Duhul Sfânt și se duc după Zeii Chinei sau ai Japoniei? Ce se întâmplă cu lumina creditată de Dumnezeu Adevărat Omului, atunci când el alege morții, renunțând cu mare bucurie la singurul Viu?

  RăspundețiȘtergere
 21. Dupa multi, multi ani de practici cu iz oriental in care mi s-a picurat usor dar neintrerupt veninul nevinovatelor erezii am ajuns la aceeasi concluzie. Eram deosebita, stiam atatea,simteam ca nimeni alta, mandria imi creascuse atat de mult incat am ajuns sa ii spun la un calugar ortodox ca nu am ce vorbi cu el-considerandu-l inapoiat, fanatic, depasit. Toti din jur imi erau inferiori spiritual. Era fantastic ca la nivel constient, rational nu imi dadeam seama considerandu-ma umila si plina de compasiune. Am devenit cel mai mare fariseu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur dragă Unknown că te-ai luminat și ai aflat adevărul! În dragostea Lui, Dumnezeu ne așteaptă cu mare răbdare și iubire să ne întoarcem pe calea cea bună și să nu mai rătăcim.

   Te îmbrățișez cu iubire și lumină, Daniela.

   Ștergere
 22. Renunțarea la calitatea de creștin. Deși se subliniază că reiki ”se adresează unor oameni de orice religie și credință”, că ”nu se opune creștinismului”[81] și, cu toate că în străinătate se fac eforturi de răspândire a mișcării ”terapeuților reiki creștini”, reiki și creștinismul sunt întru totul incompatibile între ele și cine recurge la reiki în fapt se leapădă de identitatea sa creștină. Inițierile și simbolurile îi pecetluiesc pe oamenii care practică reiki și, ”chiar dacă din ignoranță este pecetluit cineva”, spunea Părintele Paisie Aghioritul, ”pierde dumnezeiescul har și primește energia demonică”[82]. Cei care au fost inițiați în reiki au lepădat în mod clar Botezul prin care au primit pecetea Duhului Sfânt[83]. În plus, experiențele duhului înșelării, aroganța așa-ziselor terapii – pe care zic ei că le fac ”precum Hristos” – fără să le fi fost dată nici o putere de la Hristos, toate acestea vin în contradicție cu duhul creștin. De asemenea, tehnicile substituie nevoința creștină și Tainele. Curățindu-ți, zic ei, chakrele dobândești curăție.
  Copy-Paste de pe www.graiulortodox.wordpress.com

  Daniela cum pot lua legatura in particular cu tine pentru a-ti cere cateva sfaturi? Adresa mea de mail este: danutbv11@gmail.com
  Multumesc bunului Dumnezeu ca existi. Doamne ajuta si multa lumina.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc Daniel pentru comentariul pertinent. Așa este, reiki și creștinismul sunt întru totul incompatibile între ele și cine recurge la reiki în fapt se leapădă de identitatea sa creștină. Și cine deschide ochii chiar și în al 12-lea ceas și dorește să se lepede de reiki, va trebui să se spovedească de acest mare păcat, înainte de a reveni pe Calea cea adevărată. Neapărat! Este destul de anevoios și cu multe piedici acest drum de întoarcere, dar nu imposibil! Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului ci reîntoarcerea lui la El.

   Îmi poți scrie Daniel în privat, la adresa de email iubiresilumina_2011@yahoo.com și atât cât pot, voi încerca să-ți răspund la frământări.
   Cu iubire si lumina,
   Daniela.

   Ștergere
 23. Interesant articol. Eu personal cred ca omul cu cat ajunge sa isi dezvolte abilitatile, practicand si exersand anumite puteri extrasenzoriale, cu atat mai mult trebuie sa fie o persoana foarte puternica si bine antrenatat pentru a isi controla EGO-ul. Capacitattile extraordinare pe care omul le are, au fost ascunse probabil cu un rost de-a lungul veacurilor. Ce ar insemna sa stim toti de ce suntem in stare; probabil ne-am distruge imediat, in loc sa facem bine. Din diferite articole si lecturi, am inteles ca pamantul este situat in univers intr-o energie de rezonanta mai joasa, probabil de aceea "raul" sau sa spunem energiile negative se lipesc mai repede de noi. De aceea este foarte ipmortant ca aceeia care practica astfel de tehnici , trebuie sa fie foarte echilibrati si puternici existand riscul de a se crea o lupta cu ei insusi intre ego si suflet. Multi preoti si sfinti au trecut prin aceleasi experiente, luptandu-se cu tot felul de energii si ganduri. Este mai bine sa "traim simplu". Cu cat stii mai putine despre aceste lucruri , cu atat mai bine. Altfel ajungi poate si la o stare de nebunie, uitand sa traiesti, pentru ca esti tot timpul ocupat la ceea ce faci, cautand si interpretand tot ceea ce ti se intampla in viata...

  RăspundețiȘtergere
 24. Îţi mulţumesc Daniela pentru concluzia pe care ai tras-o la sfârşit, aceea că: este mai bine să trăim simplu. Aş completa eu, urmând Calea cea adevărată a Lui Hristos. Restul, sunt doar rătăciri.

  Cu iubire şi lumină, Daniela

  RăspundețiȘtergere
 25. Fiecare suflet are calea lui...Acum cativa ani as fi admirat parerile celor ce se razvlatesc...dar dupa multa experienta am inteles ca toti cei care aleg sa face cursuri in diferite domenii,cei care aleg sa slujeasca biserica cu fanatism....asta au ales....Dumnezeu nu ne-a aratat o singura cale pentru a ajunge la linistea sufleteasca...Fiecare are calea lui ,lectiile lui si experienta lui...Are darul de a alege ..insa nu are dreptul de a judeca....O cale binecuvantata

  RăspundețiȘtergere
 26. "EU sunt Calea, Adevarul si Viata" - toate articulate. Deci? Chiar daca si eu ma zbat sa aflu daca reiki este aruncat in lume sub descoperire dumnezeiasca. Dar Dumnezeu este vesnic si perfect si legile sale sunt vesnice si perfecte. Iisus s-a intrupat pentru a ne transmite invataturile direct, l-au urmat apostolii martori. E pertinent sa credem ca a spus atunci ce avea de spus. Evanghelistii au scris evangheliile sub Duh. Micile neconcordante arata imperfectiunea umana a lor si nu inconsecventa lui Dumnezeu in Treime Sfanta. Ce este esential s-a spus de catre Iisus atunci. Ca de aceea a venit printre oameni, nu?
  E adevarat ca mi-ar placea ca reiki-ul sa fie "pe bune". Mi-e aproape imposibil sa aduc pe fiul meu si sotul meu in biserica la Taina Sfantului Maslu...
  Si oare de ce sunt ingaduite toate acestea de catre Dumnezeu?
  Ma intorc la "EU sunt Calea, Adevarul si Viata" si gandesc ca
  ar fi frumos un mare experiment planetar in care - timp de o ora - sa ne raportam toate sufletele doar la acest ADEVAR. Cred ca nasoii nu ar rezista... Ar fi o "dezinfectie generala". Sau Rugaciunea inimii timp de o ora.
  Dupa aceea ar fi interesant de vazut ce mai ramane din toate...

  RăspundețiȘtergere
 27. Buna Daniela, mai existi pe aici? Vad ca din feb. 2017 bate vantul. Se mai poate lua legatura cu tine? Daca da, da-mi un semn ceva la office@zoomsm.com te rog frumos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua.

   Da, exist, dar NU "pe aici" pe unde crezi! Blogul meu este activ, nu l-am parasit insa am revenit pe cale, Calea cea Adevarata a Lui Dumnezeu, aici "bate vantul" meu! Daca te referi la drumuri ratacite, m-am lasat de ele de multa vreme!

   Sa ne auzim cu bine DOAR unde imi este locul, urmandu-L pe Hristos.
   Cu iubire si lumina, Daniela.

   Ștergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...