sâmbătă, 14 iunie 2014

Atenţie!!! BIOENERGIA – vrăjitorie cu energii demonice

autor: dr. Alexandru ANASTASIU

"Nu fiţi părtaşi la ocultisme"

Eu sunt medic ortodox şi am studiat problema atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere teologic la teza mea de licenţă, după ce am fost pacient, iniţial entuziasmat şi apoi îngrozit de efectele lor. Sunt sinistre rezultatele în timp şi la homeopatie şi la acupunctură şi la orice formă de bioenergie.

În mare, vindecarea poate veni de la cele de sus, cele pământeşti şi cele de dedesubt. Pentru că singurul Mântuitor este Iisus Hristos, printre cele de sus înţelegem Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe, mai ales Sfântul Maslu. Cunosc nenumărate cazuri de cancere vindecate prin spovedanie şi Sfântul Maslu. Dar necesită smerenie şi recunoaşterea păcatelor, căci cauza îmbolnăvirii este numai păcatul.

Cele pământeşti sunt cele lăsate de Dumnezeu în natură. Medicina clasică le-a dezvoltat. Numai ea e bună, dar e cu durere, ca o icoană a iadului şi a durerii pocăinţei prin care Dumnezeu ne învaţă şi nevrând să fugim de plăcerea păcatului, să alergăm la Cruce.

Cele de dedesubt sunt cele provenite din energiile demonice, îngăduite de Dumnezeu pentru încercarea dorinţei noastre. Dorim mai mult vindecarea pe pământ sau mântuirea? Ele sunt foarte comode, pline de promisiuni ca o campanie electorală, dar duc la iad. Sunt două cete de demoni, una agresivă ce creşte activitatea şi dă dureri. Alta depresivă care scade activitatea, dă falsă linişte şi lipsă de dureri. Deci pot, în colaborare, să dea şi să ia boli, ca să atragă oameni la vindecări demonice, prin sfetnici proşti care duc, în final, la pierderea treptată şi subtilă a mântuirii. Singurul lucru pe care nu-l pot face demonii este să se smerească. De aceea ai să vezi la cei care vând şi promovează bioenergia că prezintă metoda lor de vindecare ca pe ceva special.

Acupunctura a apărut ca fiind impusă de stat de împăratul galben pentru a putea lua mai multe impozite şi cu ordin să se desfiinţeze medicina tradiţională chineză pe bază de plante. Are la bază credinţa că bolile sunt aduse de 13 spirite şi care trebuie alungate prin înţepături cu acul. În zilele noastre pentru că occidentalii sunt la putere şi ei nu mai cred în draci s-a învelit problema cu un fel de echilibrare energetică yin şi yang. Este tehnica veche a vrăjitoriei de a se numi ştiinţă.

Cea mai vicleană bioenergie rămâne însă homeopatia care vrea astăzi să-şi dea denumiri ortodoxe. Vicleşugul ei constă în susţinerea că dacă se diluează o substanţă se ajunge la esenţa dumnezeiască. Azi se ambalează problema fiind substituită formal cu teoria informaţiei dar de fapt e acelaşi lucru deoarece Dumnezeu Cuvântul sau Logosul sau raţiunea care la creştini este o persoană iubitoare în panteism se depersonalizează fiind numit informaţie vindecătoare. Tehnica veche de a găsi o altă pricină de sănătate sau mânturie în afara lui Hristos. Altă problemă a homeopatiei este dinamizarea care vrea să zică că prin anumite metode se poate transmite o energie vindecătoare veşnică. Fizic nu se poate aşa ceva, ţine doar de domeniul duhurilor ca să existe un perpetuum mobile de gradul II adică a da un impuls care se conservă la nesfârşit. Practic dinamizarea transmite o energie fizică dar care dispare la maximum 15 minute după încetarea acţiunii. În homeopatie se dau aşadar drajeuri însoţite de o idee greşită că există vindecare în afara substanţelor create de Dumnezeu şi prin acţiunea homeopatului, această idee este o minicună numită erezie în limbaj bisericesc şi e foarte atractivă pentru demoni de aceea ei acţionează ca să o susţină.

Pentru mai multe lămuriri vă dau şi un fragment dintr-un îndreptar de spovedanie: „În caz de boală am refuzat ajutorul medical, sfidându-i pe doctori. Am apelat la medicina alternativă: homeopatie, acupunctură, osteopatia ca şi chiropractică, masaj bioenergetic, shiatsu, medicina holistică, radiestezie, cromoterapie, cristaloterapie, reflexoterapie, reflexologie, medicina ayurvedică, dialogism transcendental, meditaţia transcendentală, numărul de aur, puterea gândului, gândirea pozitivă, mişcarea de integrare spirituală în absolut MISA, urinoterapia, helioterapia, longevitate, aromoterapie, botanoterapie, presopunctură, bioenergie, magie albă, magnetoterapie, magnetism, scientologie, auditare, electropsihometru (E-metru), dianetică, engramele minţii, orgonomie, spiritism, medium, credinţa în puteri energetice, cosmice, vrăjitorie cu calculatorul (biorezonanţă) şi orice altă medicină cu orice altă denumire care nu se foloseşte de puterile vindecătoare pe care le-a pus Dumnezeu ori în Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe ori în legile naturale fizice sau chimice (cum sunt bunele metode medicale clasice: medicamentele, plantele, fizio- şi kinetoterapia). Am apelat la orice medicină care se bazează pe puterile „vindecătoare”, miraculoase, bioenergetice ale omului, aparaturii sau naturii şi care indiferent de denumire este vrăjitorie (exemple de termeni moderni folosiţi în vrăjitoriile şi/sau şarlataniile moderne: paranormal, structuri subtile electromagnetice a celulelor şi componentelor sale, reglaj de energie, reglaj al câmpului magnetic, energii Yin şi Yang, energii pozitive şi negative, diluţie şi/sau dinamizare homeopatică sau atingerea „esenţei dumnezeieşti a creaţiei” – idee care provine din erezia panteismului).”


Ocultismul sau esoterismul este falsa ştiinţă cultivată de minţile înfierbântate, prin care ocultiştii spun că posedă un simţ superior celor obişnuite, şi prin care ei ajung să cunoască rădăcinile adevărurilor, în realitate, nu este decît o înşelăciune a diavolului, care a înşelat pe oameni sub diferite forme ale idolatriei, spiritismului şi altor practici, pornind de la anumite realităţi fizice şi psihice, pentru ca pe temeiul unui adevăr parţial, să ducă la o rătăcire şi mai mare a minciunii înşelătoare. Ocultismul se manifestă parţial sub alte nume, osândite de biserică. Orice nume ar purta el, trebuie demascat şi osândit, fiindcă orice fel de rătăcire cu cât conţine mai mult adevăr în ea, cu atât este mai periculoasă.

În vechime oamenii învăţaţi se numeau magi (Fac. 4, 8; Matei 21,1), însă cu timpul au fost umbriţi de magii falşi, vrăjitori, şarlatani şi înşelători, încît astăzi prin magie se înţelege totalitatea mijloacelor oculte de a lucra misterios în sânul naturii, şi de a supune spiritele nevăzute, ba chiar folosindu-se de numele lui Dumnezeu la comanda vrăjitorului ca să facă lucruri supranaturale, neobişnuite. Magia prin care se face binele vicleşugului, se numeşte magie albă, iar cea prin care se face răul se numeşte magie neagră. În realitate este o aceeaşi lucrare drăcească, prin care diavolul se pune în slujba omului vândut Iui, pentru ca apoi acest om şi cei care apelează la serviciile lui, fără ca să se spovedească pentru aceasta, să-i aparţină cu totul în muncile veşnice (Ex. 7,11-12 şi 22, 8-18; II Tim. 3, 8; Luca 10,18; Apoc. 12, 8-10).

Magia care lucrează asupra minţii oamenilor prin numere, adică numere cabalistice, prin care se pretinde că ar reprezenta lucruri ascunse, pe care le descifrează numai magul, se numeşte magie cabalistică. Magia care se foloseşte de elementele naturale, geologice şi chimice ca pietre diferite, ape şi soluţii cu diferite amestecături se numeşte alchimie.
Toate aceste fiind creaţiuni ale înşelăciunii, ele se osândesc aspru (VI ec. 61,65).

sursa
http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/

11 comentarii:

  1. Sunt subiecte foarte sensibile. Datorită acestui fapt nu voi comenta cele de mai sus, pentru a nu duce pe nimeni în zavistie, dar părerea mea este că și în acest caz linia este foarte subțire între argumente adevărate sau false. Cam amestecate în articol după părerea mea. Cunoașterea este a tuturor, e adevărat că fără discernământ e foarte periculoasă, dar și ignoranța este la fel. O întrebare de bun simț: de ce au venit magi la nașterea Domnului? Și doar ei au văzut steaua?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi, dacă ai fi citit cu atenţie textul, ai fi înţeles spre sfârşitul lui că autorul nu face referire la acei magi de la Răsărit veniţi la naşterea Domnului aducând daruri aur, smirnă şi tămâie ci la "magii falşi, vrăjitori, şarlatani şi înşelători, care foloseau spiritele nevăzute, ba chiar folosindu-se de numele lui Dumnezeu la comanda vrăjitorului ca să facă lucruri supranaturale, neobişnuite"
    Mii de oameni mărturisesc faptul că unii dintre aceşti „vindecători” le-au înşelat încrederea. Harul lui Dumnezeu cel tămăduitor şi sfinţitor nu vine prin vrăjitorie sau prin oamenii care au regretabile rătăciri dogmatice şi morale (chiar dacă ei se pretind ortodocşi, chiar dacă au Biblia şi Crucea pe masă, icoane pe pereţi, chiar dacă spun „Tatăl nostru” şi alte rugăciuni la începutul şedinţei terapeutice sau de vrăjitorie, versus magie), ci harul vine prin oamenii sfinţiţi de Dumnezeu (episcopi, preoţi şi diaconi). De aceea, orice terapie sufletească din afara rânduielii Bisericii este străină de Dumnezeu.

    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  3. Mii de oameni pot mărturisi și invers, adică adevărați vindecători le-au salvat viața. Este evident că doar adevărata credință va stabiliza rezultatul și-l va definitiva. Nu sunt vindecător, ca să nu înțeleagă cineva așa ceva, dar am întrebări ale căror răspunsuri sunt contraargumente, cred, la cele afirmate cu foarte multă siguranță de sine de tine Daniela.
    nu vreau să-ți zdruncin atașamentul față de Biserică, dar dacă te referi la instituție, atunci eu sunt convins că există sfințenie și în afara ei așa cum există și mult păcat în sânul ei! Chiar nu vreau să polemizez, dar la întrebarea mea de mai sus am găsit următorul răspuns: magii, care erau și cititori în stele (adică astrologi?) altfel nu ar fi înțeles semnificația stelei ce i-a călăuzit, și pe deasupra erau și înainte văzători știind că se va naște Domnul, erau și cunoscători ale științelor oculte, pentru că nu degeaba au adus darurile pe care le-au adus.
    Apropo, dacă te uiți cu atenție în jurul instituției numite Biserica vei vedea diaconi, episcopi și preoți în slujba ...masoneriei (afurisită de BOR în anul 1934). Dar tot atât de adevărat este că vei găsi și mulți sfinți sau pe drumul sfințeniei între ei. Ca urmare eu nu sunt chiar vehement în a susține nici una din variante, fugind de dogmatism ca de minciună. Atât cât pot.
    În rest...multă lumină și drum drept.

    RăspundețiȘtergere
  4. În niciun caz nu este vorba aici, despre un ataşament al meu, faţă de biserică ca instituţie! Stiu ce se petrece în multe cazuri în cadrul ei şi mai ştiu că sunt mulţi preoţi (ca să nu dau nume cunoscute) care aparţin lojei masonice... Nu despre asta este vorba. Nici eu nu vreau să polemizez pe seama acestui subiect. Am publicat doar un articol ce face parte din miile de articole care atrag atenţia asupra falsităţii ce ne înconjoară. Şi mă refer aici la acei magi care, de-a lungul vremurilor, s-au transformat în adevăraţi şarlatani. Întotdeauna m-au pasionat ştiintele oculte, poate şi din această cauză am căzut în rătăciri atât de uşor, dar nu dezbat aici cazul meu, am facut-o în cadrul altor postari. Vreau doar să trag un semnal de alarmă asupra minciunilor de care suntem înconjurati, asupra aşa zişilor "vindecători" şi să fugim exact cum ai spus, de toate acestea.

    M-aş bucura să fie şi alte persoane care vor, să comenteze pe seama acestui subiect.
    Pace să ai, în suflet şi în gând.
    Cu iubire şi lumină, Daniela

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu personal nu vad ceva gresit sa mergi la un terapeut ,cum nu este ceva gresit sa se mearga la sf.maslu .Problema pe care o vad eu este vis a vis de pastilele recomandate in diferite afectiuni pastile care nu elimina cauza ci amelioreaza efectul si care te tin dependent de o substanta chimica (pastila)care elimina incovenientul pe durata limitata.
    Atunci cand oamenii veneau la MANTUITOR pentru a fi vindecati erau intrebati daca cred ca vor fi vindecati .Daca confirmau MANTUITORUL le spunea ;Credinta ta te-a vindecat .Incredintati ca acestea sunt cuvintele MANTUITORULUI nu conteaza la ce terapeuti mergi ci bobul de credinta ca acel terapeut are tratamentul adecvat noua

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare ca sunt amestecate mai multe metode in acel indreptar catre spovedanie, unele care sunt in opinia mea evolutii ale stiintei si altele, cum bine spui, care tin de ocultism. Imi place sa cercetez mai amanuntit. Vad in lista de exemplu "vrajitorie cu calculatorul (biorezonanta)". Acum 60-100 de ani poate parea ceva ciudat gen vrajitorie, insa acum este perfect explicat stiintific. Fiecare organ din corpul uman rezoneaza la o anumita frecventa. Tehnologia a fost folosita la inceput in scop militar, in razboiul rece, pentru a induce anumite stari unor persoane, sau pentru a induce stari unor mase de oameni. Simplu, daca cineva dorea sa dea o durere de inima sau de ficat la un inamic, il expunea unei anumite frecvente stiute si gata, efectul era garantat. In ultimii 10-20 de ani biorezonanta a aparut in cabinete medicale si pe baza ei se fac analize, fara a mai fi nevoie de a extrage sange pacientului pentru asta. Prin biorezonanta se analizeaza fiecare organ in parte si se genereaza o multime de rezultate. Mie personal mi se pare o evolutie a stiintei, nu vrajitorie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fratilor, ce sa mai intelegi in nebunia asta? Unii spun ca este pacat altii ca este vindecare. Cate bordeie atatea obicee, ca sa afirmi ca ortodoxia este religia cea mai cea este o mare minciuna. In primul rand Isus nu a murit ca noi sa avem o religie, a murit ca sa avem o relatie foarte apropiata de Tatal Ceresc prin Fiul sau. Nu trebuie bagate toate terapiile in aceasi oala, una este Reiki si alta Reflexoterapia. Daca este pacat sa folosesti tratamente naturiste lasatet de Dzeu, plantele pentru ce le a lasat? Sa luam hapuri toxice si chimice sa ne ducem mai repede? Este normal asa??????
    In primul rand ortodoxii nu respecta Biblia si cuvantul lui Dzeu, asta e clar, pe urma asa cum s a spus majoritatea preotimii este de vise rele, totul este o afacere. SA fim seriosi. Am ajuns la concluzia ca religia este un pericol public, multi devin fanatici si nu au nici o legatura cu Dzeu si cu iubirea. Nu vreau sa ma intind la vorba dar nu gasesc un raspuns obiectiv la intrebarea daca reflexoterapia este un pacat sau nu dar sunt sigura ca raspunsul il voi afla de la Domnul nostru care ne iubeste indiferent daca avem o religie sau nu, important este sa avem CREDINTA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, alegerea îi aparține fiecăruia dintre noi!
      Pace să ai, în suflet și în gând.

      Daniela

      Ștergere
  8. Mihaela Opris,
    Dumneata nu esti ortodoxa, nu stiu carei religii apartii. Nu inteleg insa de ce se grabesc unii sa arunce cu pietre in ortodocsi ca sunt pe cai gresite, ca nu sunt drepti in credinta sau ca sunt fanatici. Complet eronat. Ei sunt oameni drepti in credinta, chiar sunt oameni buni si daca esti bun ortodox practicant si duci o viata curata, ajuti, faci ce e mai bine atunci esti vrednic. Daca insa practici credinta intru totul asa cum este ea, fara sa deviezi in reiki, scientologie, secte, aiureli New Age-iste (cu ET si OZN-uri) si alte trasnai.
    In privinta homeopatiei, eu nu cred ca e energie in niste sfere sau substanta diluata pana la esenta divina. Homeopatul este pe baza de extract de plante si nu "substante incluse in sfere". Homeopatele in primul rand nu se prezinta doar sub forma de mici bilute intr-un tub. Ele exista si sub forma de comprimate filmate, capsule, suspensii orale, supozitoare, solutii injectabile si nu au inclusa in ele nicio energie spirituala. Stiinta avanseaza, sunt cercetari si se pare ca aceste solutii au eficienta in alergii diverse si poate unele afectiuni endocrine, fie singure, fie in combinatie cu cele clasice. De vindecat niciun medicament in lumea asta nu vindeca. Singura care vindeca e credinta omului. Medicamentele, de orice tip ar fi, au doar rolul de a ajuta organismul (fizic vorbind) si nimic mai mult...si asta datorita mecanismului de actiune, pe care ele il au. Toate aceste lucruri se invata si evolueaza. Faptul ca se descopera lucruri noi ne poate fi de folos. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc draga mea pentru comentariu!

      Te îmbrățișez cu iubire și lumină,
      Daniela.

      Ștergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...