sâmbătă, 21 iunie 2014

Ce ştim despre bărbaţi?


De când e lumea, bărbaţii s-au întrebat ce anume îşi doresc femeile. La fel şi femeile, îşi adresează aceeaşi întrebare. Nu am pretenţia că eu voi descifra misterul acesta. Probabil nu este niciun mister, viaţa e mult mai simplă decât credem noi. Nouă ne place să o complicăm.

Dar să revenim. Spuneam că atât bărbaţii cât şi femeile se întreabă dintotdeauna ce îşi doresc unii de la alţii. Cu siguranţă una dintre marile greşeli pe care le facem, este să credem că ne dorim acelaşi lucru. Nu, nu este aşa. Bărbaţii şi femeile îşi doresc lucruri diferite. Deşi îşi doresc multe în comun, bărbaţii şi femeile iubesc diferit. Aş vrea să punctez împreună cu voi, pentru că aştept şi părerile voastre, ce le place şi ce nu le place bărbaţilor. Ce îşi doresc şi de ce anume fug bărbaţii.

Deşi poate nu s-ar zice, şi pentru bărbaţi este foarte importantă comunicarea. Le face plăcere să comunice şi chiar au nevoie de comunicare. Există o mulţime de subiecte pe care un bărbat îşi doreşte să le abordeze cu o femeie şi aici nu mă refer la subiecte de flirt. Numai că bărbaţilor nu le place să vorbească atât de mult pe cât le place femeilor. Şi nu întotdeauna. Nimic nu este mai sâcâitor pentru un bărbat, că o femeie toacă ca o moară stricată atunci când el nu are chef de vorbă. Bărbaţilor nu le place să vorbească despre ceea ce simt, despre sentimentele lor. Nu-l întreba dacă te iubeşte atâta vreme cât el nu-ţi spune, nu-l trage de limbă cu privire la intenţiile lui vis-a-vis de relaţia voastră. Îţi pierzi timpul, nu vei obţine decât tăcere. Această tăcere nu înseamnă lipsa afecţiunii lui sau a sentimentelor în ceea ce te priveşte, numai că bărbaţilor nu le place să vorbească despre aceasta, ei preferă faptele.

Şi ei au nevoie de încredere şi de sprijinul nostru necondiţionat. Au nevoie de apreciere, de laudă şi de sentimentul că sunt cei mai buni, cei mai importanţi, că fără ei nu am putea să ne descurcăm în viaţă. Nu îşi doresc să faci pe deşteapta atunci când el a greşit şi nici să audă celebra replică “ţi-am spus eu”. Şi bărbaţilor le place siguranţa, stabilitatea. Mai mult de atât, sunt dornici de afecţiune, le place să fie răsfăţaţi, ocrotiţi, menajati, să li se poarte de grijă. Dar nu exagerat, nu posesiv, nu sufocant. Uneori, bărbaţii se poartă ca nişte copii mai mari.

Foarte atraşi de aspectul fizic, în prima fază, bărbaţii îşi doresc femei care să impresioneze prin apariţie, nefiind vulgare. Îşi doresc o femeie care să emane feminitate, graţie, eleganţă şi rafinament. De fapt, bărbaţii îşi doresc femeia 3 în 1. Vor să fie independentă, să aibă o carieră a ei, să poată lua decizii singură dar să nu uite şi de rolul tradiţional, acela de doamnă a casei. Când spun doamnă a casei nu mă refer nici la cratiţă, nici la mop, ci la faptul că bărbaţii îşi doresc o femeie care să aibă grijă atât de nevoile ei cât şi de nevoile familiei, ale casei.

Bărbaţii nu se dau în vânt după femeile posesive, care cer socoteală, care se văicăresc continuu, care sunt geloase şi posesive. Ei nu au nevoie de o mamă care să le poarte de grijă continuu, să-i controleze şi să le ţină morală. Această atitudine îl va îndepărta de tine mai repede decât crezi.

Un aspect foarte important este acela că nu trebuie să uităm că bărbaţii sunt prin definiţie vânători. Ei sunt cei care cuceresc, nu prea le place să fie vânaţi. Este adevărat că timpurile s-au schimbat, că femeia modernă are aceleaşi drepturi şi responsabilităţi ca ale bărbatului, însă în ceea ce priveşte relaţiile amoroase, majoritatea bărbaţilor îşi doresc să cucerească, nu să fie cuceriţi. Le place jocul amoros, incertitudinea, tensiunea, gustul succesului sau al eşecului. Bărbatului îi place femeia pe care o cucereşte greu, care-i rezistă, care-l provoacă, care e sexi fără a fi vulgară. Bărbaţii apreciază simţul umorului, femeia care este tot timpul cu zâmbetul pe buze, care se bucură ca un copil, femeia naturală. Şi bineînţeles, toţi bărbaţii îşi doresc o femeie care ştie să se bucure, împreună cu el, de viaţa intimă.

Stimaţi bărbaţi, vă invit să mă corectaţi sau să completaţi răspunsul la întrebarea “Ce-şi doresc bărbaţii?”

de psiholog Loredana Ionaşcu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...