joi, 5 iunie 2014

Cu și despre femeie


Când m-am născut eu, nu se făceau ecografii, femeile ghiceau sexul după forma burţii, sau dacă mama se păta pe faţă sau dacă ziua naşterii se lăsa aşteptată. Se spunea că băieţii depăşesc termenul. Şi eu l-am depăşit, cu vreo săptămână. Era clar că sunt băiat. Eram şi primul copil. Ce putea fi mai frumos… Însă m-am născut fată şi apoi am devenit femeie. Şi-mi place să fiu femeie. Sunt una dintre femeile care nu şi-a dorit niciodată să fie bărbat. Mi-am acceptat genul şi îmi trăiesc viaţa; cât mai femeiesc posibil. Mă bucur să fiu femeie, cu toate provocările din viaţa unei femei.

Şi cred că orice femeie ar trebui să îşi poarte cu mândrie frumuseţea şi feminitatea. Iar când spun frumuseţea nu fac referinţă la canoanele de frumuseţe. O femeie este frumoasă nu pentru că este slabă, sexi, cu sânii mari, păr lung şi buze cărnoase. O femeie este frumoasă atunci când îşi poartă natural feminitatea.

Când nu pozează în altcineva, când se acceptă aşa cum este, imperfectă. Când nu bravează, când nu face eforturi să placă şi să atragă complimente. Când nu etapează, când nu se îmbracă şi nu se machiază pentru a atrage atenţia. Când nu vorbeşte tare şi nu se ceartă ca o mahalagioaică. O femeie este frumoasă când îşi îngrijeşte trupul şi îl păstrează sănătos, când ochii îi sclipesc de bucurie. Când se bucură de viaţă şi trăieşte intens fiecare zi.

O femeie este frumoasă atunci când se iubeşte, când se uită în oglindă şi’i place ce vede. Iar când nu-i place, ia rapid măsuri. O femeie este frumoasă când îşi acceptă vârsta şi-o poartă cu mândrie şi demnitate. Când ştie să râdă şi să plângă, când nu uită că sensibilitatea este o calitate, nu o slăbiciune. Când ştie să primească cu modestie un compliment. Când rămâne graţioasă deşi trebuie să fie puternică. Când iubeşte cu toată fiinţa şi nu se sfieşte să spună şi să o arate. Când alege să fie mamă dar nu uită să rămână şi femeie pentru bărbatul iubit. O femeie poate fi frumoasă indiferent ce poartă pentru că frumuseţea ei vine din interior, din faptul că este fericită. Chipul ei este frumos şi fără machiaj pentru că emană căldură şi iubire, toleranţă şi înţelegere. O femeie care se acceptă şi se iubeşte este o femeie frumoasă.

Aşa că, dragele mele, fiţi mândre că sunteţi femei, pentru că a fi femeie, din punctul meu de vedere, este un dar minunat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...