joi, 20 iunie 2013

Femeie, eşti Iubire! Fii liberă în exprimarea sufletului tău, acceptându-te! ♥


Probabil că încrederea de sine este unul dintre cele mai grele obiective şi totuşi tindem spre el fără să ştim de fapt că încrederea înseamnă iubire şi acceptare a fiecărei laturi în parte.
O femeie puternică este o femeie care îşi onorează feminitatea, îşi acceptă fiecare umbră din interiorul fiinţei sale, fiecare greşeală, fiecare rană.

Îţi scriu aceste rânduri şi mi le repet şi mie totodată, la fel ca şi tine mă surprind uneori având reacţii ce relevă, evident chiar, umbrele neacceptate din interiorul propriu, conştiente şi inconştiente.

Am fost învăţate să reprimăm pentru că “vede lumea”, să tăcem, să ne abţinem şi să aprobăm orice s-ar zice în jur.

Asta până ce, sufletul tău plin de atâtea reziduri, regurgitează violent, ţipă, atacă şi luptă, pentru că el e lipsit de iubire, e golit de adevăr. Aici este punctul tău de renaştere, acum decizi să te umpli de acceptare divină, de iubire, de compasiune şi virtuţi tămăduitoare…de tine în adevărata ta formă.

Nu te lăsa convinsă de credinţele umbrite ale celor din jur. Fii tu lumina care le arată calea cea frumoasă, drumul pe care cresc flori şi din piatră, drumul pe care este mai important SĂ FII decât SĂ AI sau SĂ FACI.

Gândeşte-te draga mea, că azi stă în mâna ta propria soartă, că eşti stăpâna propriilor decizii şi acţiuni. Eşti o floare în marea grădină a universului, cu frunze verzi, viu colorată şi parfumată. Sarcina ta este să încânţi priviri, să alinţi mirosuri, să hrăneşti albine şi nimic din toate cele întâlnite nu-ţi va fi peste puteri, durerile tale nu trec de rezistenţa ta, atât cât tu crezi în propria cauză şi priveşti cu o dorinţă de nestrămutat către pacea din interiorul tău. Grădinarul tău îţi schimbă pământul, te curăţă de frunze ucate, te scoate din zona ta de confort şi poate îţi creează durere, însă toate acestea te duc la forma ta cea mai înaltă.

Durerea de care ţi-am spus mai sus, de fapt, nu e durere…nu există rău, nu există suferinţă atâta timp cât în sufletul tău domneşte iubirea faţă de tot, înţelegerea şi conştientizarea faptului că fiinţa ta este mai presus de ataşamente, de concepte limitative şi ai rolul tău. Toate acestea îţi sunt lecţii, sunt cursuri predate în a vieţii facultate unde tu va trebui să fii mereu premiantă la examenele iubirii de sine.

Femeie frumoasă, nu-ţi umbri chipul cu griji, frici şi reprimări. Ai încredere în ceea ce eşti şi rolul pe care tu îl joci. Manifestă-ţi furia şi apoi coboară în inimă, ascultă ce are să-ţi transmită. La fel manifestă-ţi şi iubirea. Da, iubirea pe care o reprimi. Zic asta pentru că din teamă de ridicol şi de judecată ne ferim să ne exprimăm sentimentele de iubire şi de apreciere, bucuria şi entuziasmul reuşitelor de orice natură. Astfel ajungem să nu mai cunoaştem cum să ne bucurăm, devenim imune la bucurii. Priveşte un copil şi vezi cum el se enervează, ţipă şi se manifestă, îşi consumă furia, dar totodată, când se bucură o face cu toată fiinţa lui. Un copil râde din suflet, plânge din suflet, iubeşte din suflet.

Zâmbeşte, iubită mângâiere a existenţei, zâmbeşte lumii, zâmbeşte florilor, zâmbeşte soarelui. Zâmbetul să fie proiecţie a sufletului tău senin, nu mască a neacceptării. El este poarta către sufletul tău, o poartă pe care să o ţii mereu deschisă, să primeşti cu iubire şi să binecuvintezi.

Relaxează-te şi acordă-ţi timp, fii numai tu cu tine atunci când simţi. Nu-ţi fie teamă de solitudine, pentru că acesta este momentul în care te încarci de tine, în care te bucuri de tine, în care poţi deveni din ce în ce mai capabilă să oferi mai mult. Nu aştepta să se întâmple ceva sau să vină cineva să te facă fericită…doar fii, fii aşa cum eşti tu de la natură…o perlă strălucitoare, un diamant care, deşi este spart în sute de părţi, nu-şi pierde niciodată din valoare şi din strălucire.

Ştii care e adevărata unitate de măsură a succesului?

Capacitatea ta de a iubi pe tine şi pe ceilalţi (din punctul meu de vedere, din realitatea mea), de a vorbi celorlalţi cu iubire aşa încât orice ai spune tu, ei să asculte fără a se simţi ofensaţi, de a-l face pe cel ce vine şi-ţi cere milă să plece de la tine puternic, încrezător şi conştient de oportunitatea din spatele greului, de a ierta cu adevărat şi din toată inima, pe tine apoi pe ceilalţi implicit.

Ştii de ce îţi scriu acestea?

Pentru că şi bărbaţii o pot face, în puterea fizică şi în pragmatismul lor se ascund suflete superbe, însă tu, femeie, eşti aducătoare de iubire, pace şi mângâiere. Zămisleşti cu dragoste, aduci binecuvântări, umpli sufletele celor dragi cu pace şi răbdare, îţi deschizi inima şi găzduieşti în ea.

Fii mereu prezentă în tine, în acum şi în aici. Conectează-te la menirea ta de femeie, dar şi la vocaţia ta…activitatea aceea care te face să fii acolo şi nicăieri în altă parte. Vei lumina geniul din tine, vei înflori şi vei radia, iar fericirea îţi va umple viaţa.

În fiecare clipă ai de făcut alegeri. Alege să-ţi creezi stilul de viaţă care să te facă fericită pe tot parcursul vieţii. Alege să oferi înainte de a primi, să te comporţi aşa cum ai vrea să se comporte şi ceilalţi, să te bucuri de fericirea fiecăruia ca şi cum ar fi a ta.

Eşti o artistă a vieţii. Desenează drumul pe care vrei să păşeşti, compune muzica pe care vrei să dansezi, sculptează-ţi viaţa, draga mea. Transformă scânteia din tine în flacără a reuşitei, nu o lăsa să se stingă…cenuşa se duce-n neant.

Fii frumoasă, fii aşa cum vrei şi simţi să fii.

Lumea ne este o oglindă, ştim asta deja. Fă-ţi o listă cu ceea ce-ţi place şi ceea ce nu-ţi place în jurul tău, cu ceea ce reproşezi altora şi cu ceea ce admiri la ceilalţi, apoi meditează, rămâi în centrul inimii tale şi ascult-o…are să-ţi spună multe despre tine.

Şi dacă frumuseţea e în ochii privitorului, iar tu vezi frumuseţe în jurul tău, înseamnă că te poţi vedea perfectă, pentru că eşti perfectă, doar trebuie să-ţi schimbi unghiul din care priveşti. Îmbrăţişări cu iubire.


de Alina Georgiana Hristea 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...