marți, 17 noiembrie 2015

Vă aștept alături de mine, alături de noi.

Aproximativ 100 de copii și cei ce-i îngrijesc au nevoie de ajutorul nostru. Încercăm să constituim, în principal, o bancă de alimente pentru ei. Dar nu numai. Nu e greu, dacă ne unim. Vă mulțumesc. Daniela.


Știți că se apropie Crăciunul, da? Și cu siguranță vă amintiți de campaniile noastre din fiecare an, când Școala de make-up Anca Rădulescu și Asociația Ioana și... Copiii Îngeri (organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune să dăruiască zâmbete celor mai puțin norocoși, în special copiilor) și prietenii noștri cu inimi calde și pline de compasiune se gândesc, mai înainte de toți dragii lor, la copiii care se află – sau nu! - doar pe listele de cadouri ale autorităților (!) și ale oamenilor cu suflete mari. 

De ce nu am face, în general - și cu atât mai mult de sărbători -, o preocupare de căpătâi din a aduce bucurie și un strop de mai bine copiilor lipsiți de norocul copiilor noștri?
Pentru noi, cei mai sus numiți, implicarea an de an în acțiuni umanitare e o imensă onoare, iar încrederea voastră și a tuturor celor ce ni s-au alăturat, an după an tot mai mulți și mai generoși, înseamnă enorm. 

Bucuria și zâmbetele de pe chipurile copiilor pe care-i întâlnim de fiecare dată ne fac, de ani de zile, sărbătorile mai senine, mai tihnite, mai frumoase. Și ne ajută să avem inimile mai pline de bucurie, adică exact așa cum se cuvine în preajma sărbătorilor creștine.
De Crăciun, cea mai frumoasă sărbătoare creștină, avem însă și o datorie: cea pentru cele mai nevinovate victime ale unei societăți nepăsătoare: copiii. Ca să putem celebra cu adevărat nașterea fiului lui Dumnezeu, e o datorie morală să-l ajutăm pe Moș Crăciun să-și umple sacul și pentru copiii abandonați. 

Nu vă cerem sacrificii materiale imense, ci un dar pe care l-ați face oricum unui copil din familia dumneavoastră, deși chiar nu-i lipsește nimic. Dar pentru copiii părăsiți de părinți ori lăsați în grija statului de familiile lor mult prea sărace, grija și gestul vostru de omenie ar avea valoarea bucuriei. Ar avea greutatea lui în aur. Ar avea forța de a aduce fericire în ochii lor triști.

 Ca în fiecare an, vă invităm alături de noi și de această dată, așa cum ați fost mereu, și împreună să încercăm să ajutăm copiii din câteva centre și spitale din Moldova, acolo unde mergem noi în fiecare an, acolo unde nevoile sunt mereu mari și de tot felul, din păcate. 

 Pe lista noastră pentru ajutorarea copiilor și a celor ce-I îngrijesc cu responsabilitate, în acest an, se află:

1. Ca de fiecare dată, copiii abandonați în secția de pediatrie de la Spitalul Județean din Piatra Neamț (nu avem niciodată, în niciun an, un numar exact de copii dar, din păcate, el crește de la o zi la alta. Făcând o medie, sunt cam 30 de nou-născuți) ce au nevoie urgentă de:
- scutece de tip Pampers, numerele 2,3,4,5
- șervețele umede- hăinuțe (nou-născuți 0-6 luni)
- produse pentru îngrijire
- lapte praf pe categorii de vârstă, de la 0 luni până la 2 ani
- cearceafuri absorbante
- role hârtie bucătărie

2. Casa Ozana – Târgu Neamț - 17 copii cu vârste cuprinse între 4 și 19 ani; au nevoie de orice fel de alimente, le lipsesc cam toate, așa că vă sugerăm următoarele:
- alimente de primă necesitate
- fructe
- dulciuri
- medicamente
- detergenți
- produse pentru igienă (săpun, șampon, pastă de dinți etc.)

3. Casa Ray – Dobreni, județul Neamț - adăpostește aproximativ 25 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani.
- alimente de primă necesitate
- fructe
- dulciuri
- medicamente
- detergenți
- produse de igienă (săpun, șampon, pastă de dinți etc.)

4. Fundatia Casa Lidia - Comuna Domnești, județul Ilfov - 18 copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.
- alimente de primă necesitate
- fructe
- dulciuri
- medicamente
- detergenți
- produse de igienă (săpun, șampon, pastă de dinți etc.)

Dragii și bunii noștri, noi am întocmit listele așa cum ne-au fost trimise de către persoanele de contact ale centrelor și în funcție de experiența noastră din anii trecuți, însă ele pot suferi modificari legate de posibilitatea fiecăruia de a dărui. Rugămintea noastră este să nu ne mai trimiteți hăinuțe și jucării, copiii au mare nevoie de alimente și medicamente. Jucării și îmbrăcăminte, slavă Dumnului, acum au.
În acest an, haideți să facem o bancă de alimente pentru cei ce au nevoie, ce ziceți de asta?
Peste tot este nevoie de următoarele:

ALIMENTE NEPERISABILE – zahar, ulei, faina, malai, gris, pesmet, orez, paste, conserve diverse etc.;
MEDICAMENTE: - pentru copii și adolescenți - doar antitusive (împotriva tusei) și antitermice (pentru scăderea febrei), vitamine, calciu, magneziu etc. În general, medicamente pentru care nu este nevoie de prescripția medicului și care pot fi administrate fără probleme deosebite.
DULCIURI - vă rog, să evităm ciocolata neagră și produsele cu un conținut mare de cacao! O lista orientativă ar conține: cozonac, biscuiți, ouă Kinder, bomboane Sugus, ciocolată albă și cu lapte, napolitane, eugenii, cereale, croissante, acadele, dropsuri cu fructe, prăjitura casei, prajitura Măgura etc. FRUCTE- banane, portocale, mere etc. – acestea trebuie aduse într-o zi cât mai apropiată de ziua evenimentului, fiind perisabile.
LEGUME PROASPETE - acestea trebuie aduse într-o zi cât mai apropiată de ziua evenimentului, fiind perisabile.
SUCURI NATURALE – nimic acidulat, vă rugăm!
DETERGENTI – pentru rufe, pentru vase, produse de curățenie, produse pentru igienă personală etc.
ALTE SUGESTII DE PRODUSE- lapte uht, iaurt cu fructe pentru copii (atenție la termenul de garanție, sunt perisabile!), turtă dulce, compoturi, legume conservate etc.

Ajutorul vostru poate veni în mai multe moduri. Puteți să cumpărați din produse, puteți să distribuiți evenimentul și informația pe facebook, bloguri etc. Sau dacă știți oameni buni si generosi sau chiar firme care doresc să participe la o astfel de acțiune, puteți să le povestiți despre evenimentul nostru - noi, Moș Crăciun și niște copii nevinovati v-am fi recunoscători!
 
IMPORTANT: Dacă doriți să contribuiți la această acțiune sau pentru alte detalii, vă rog să ne scrieți pe Facebook la următoarele pagini: Școala de make-up Anca Rădulescu, Anca Rădulescu, Anca Rădulescu persoană publică, Asociația Ioana și copiii îngeri, Carmen Voinea-Răducanu, Rădi Popescu și Machiaj profesional Irina Șerban. Sau pe mail la irina@scoalademake-up.ro.

Dacă doriți să participati cu produse, le puteți aduce chiar de mâine la sediul nostru din strada Lt. Aviator Vasile Fuică nr. 19, de luni până joi, între orele 16.00 și 21.00.
Puteti deasemenea să faceți donații în contul Asociației Ioana și Copiii Îngeri: RO53BRDE445SV91369214450,SWIFT:BRDEROBU.
Ultima zi pentru a aduce darurile la noi este este joi, 10 decembrie 2015 – astfel vom avea timp să facem restul de cumpărături și să pregătim pachetele până sâmbătă, 12 decembrie, când preconizam plecarea pentru distribuirea ajutoarelor în Moldova.
Înainte de plecare vom merge mai întâi la Fundația Casa Lidia, la Domnești, județul Ilfov.

Pentru orice sugestii, întrebări sau idei, întreaga echipă vă stă la dispoziție. Vă rog mult să distribuiți evenimentul nostru ca întotdeauna, avem doar puțin peste o lună la dispozitie, iar ajutorul vostru este dorit, așteptat și va fi binecuvântat!

Vă mulțumim cu infinită dragoste tuturor.
Echipa “Școala de make-up Anca Rădulescu
”Asociația Ioana și Copiii Îngeri
și mereu a dumneavoastră, Anca Rădulescu

sursa:
https://www.facebook.com/asociatiaioanasicopiiiingeri/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...