vineri, 6 noiembrie 2015

Unde era Dumnezeu în momentul incendiului din Club Colectiv?

Făină întrebare !

Era exact în acelaşi loc, în care era şi în urmă cu aproape 2000 de ani, când Fiul Său era în agonie, scuipat şi înjunghiat, pe Crucea de pe Golgota.

Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său, iar apoi L-a înzestrat cu RAŢIUNEA de a gândi, VOINŢA de a face şi AFECTIVITATE, pentru a IUBI. Toate acestea pentru ca omul să poată deveni şi după Asemănare cu El, pentru a-L îndumnezei.

Off…dar Dumnezeu i-a mai dăruit ceva omului: LIBERTATEA… libertatea de a alege, libertatea de a-L crucifica chiar pe Dumnezeu, libertatea de a da cu pietre, chiar dacă pentru asta a trebuit să poarte EL Însuşi povara acestei SUFERINŢE ! Dumnezeu a rămas întotdeauna fidel creaţiei Sale. Nu şi-a retras niciodată darurile, chiar şi atunci când omul a optat pentru a-L nega !

NU DUMNEZEU este cauza RĂULUI ! RĂUL are legătură cu opţiunea omului !!!

La Club Colectiv, NU Dumnezeu a tăiat bilete la intrare…NU Dumnezeu a dat aprobările de funcţionare pentru acel loc, NU El a făcut să dispară extinctoarele şi nici Sprinklerele… nu El s-a jucat cu artificiile…nu EL, ci oamenii, semenii noştri !

În schimb, El se află în fiecare lacrimă pe care o varsă omul aflat în suferinţă…şi pe fiecare cruce despre care avem senzaţia că ne aparţine.

de George Grigoriu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...