luni, 16 noiembrie 2015

Cuvinte pentru tine

"Să transpui prin intermediul trăirilor tale,
suflete care nu au cunoscut iubirea într-un loc al iubirii"

Cred că viața ar vrea să îți ofere multe posibilități de a o trăi în adevăratul sens al cuvântului. Aceasta dacă ai binevoi să o lași un pic. Să îi dai o șansă. Să nu mai fii așa pesimist în privința ei și așa de supărat. Viața nu este numai suferință, tristețe, scepticism, neșansă, răzbunări, orgolii și păreri proprii despre cum și în ce fel trebuie trăită. Bucuriile de chiar și numai o singură clipă, iubirea fie ea și numai de o vară, răspunsurile întrebărilor care te frământau enorm ivite chiar și în ultimul moment de interes, pot fi combustibil pentru viața ta interioară pentru multă vreme. Numai că trebuie să îți înveți inima să privească spre ele. Cu dorire, cu plăcere, nu cu regrete. Întâi o înveți să se mulțumească cu lucrurile pe care le are. După aceea să scoată la iveală partea plină a paharului întotdeauna, din orice situație. La final, să își simtă credința drept o cale de împlinire a tuturor visurilor îngăduite unei muritoare de rând ca ea. Și, după aceea...urmează viața.

Cred că viața ar vrea să îți scoată în cale mulți oameni frumoși pe care să îi poți cunoaște cu adevărat. Aceasta dacă ai avea puțină încredere în tine și în ei. Dacă durerea și dezamăgirile tale nu ar crea din tine un om autosuficient pentru el și cei din jurul lui. Dacă nu ai sta să verifici pe fiecare om în parte la capitolul plusuri și minusuri compatibile cu idealurile și mentalitățile tale. Dacă ți-ai deschide inima într-un mod plăcut, atrăgător. Nu de ocazie, nu forțat de împrejurări. Ai învăța astfel ce este încrederea. Liant între oameni, născută din respect și creată pentru iubire.

Cred că viața ar vrea să îți încânte sufletul cu mirajul multor locuri frumoase. Aceasta dacă te-ai desprinde puțin de realitatea pe care ai creat-o tu pe calculator. Într-o lume fără curent electric, ar domni simplitatea. Într-o lume guvernată de simplitate, toate lucrurile s-ar face și ar fi profunde. Dar dacă totuși, beneficiezi de curent electric, aceasta nu te-ar împiedica să te rupi câteva ore de el ca să poți lucra la omul simplu din tine.

Într-o lume pesimistă, un om naiv ar fi considerat de prost gust, demodat, învechit în principii, atipic timpurilor sale. Dar știi ce înseamnă să fii naiv cu adevărat? Înseamnă să aduci soarele pe zâmbetul inimilor celor care nu cred în existența lui. Înseamnă să transpui prin intermediul trăirilor tale, suflete care nu au cunoscut iubirea într-un loc al iubirii. Dacă totuși ai încercat și nu ai reușit, atunci încearcă să lași viața să îți ofere ce are de oferit ea mai bun. Ia-o de la capăt cu multă răbdare de fiecare dată, cu fiecare suflet. Până devii tu răbdare.

de Ochii Caprui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...