luni, 9 noiembrie 2015

Când te simți fericit și binecuvântat:


1. Când iubești. Fie că e vorba de iubirea părinților, a prietenilor, a omului care te completează. Iubirea e combustibilul cu care mașinăria vieții funcționează în fiecare zi.
Îmi vei spune că iubirea te face fericit doar atunci când este împărtășită. Greșit. Când e împărtășită te face cel mai fericit. Te poți considera un om fericit atunci când poți iubi și o poți arăta.

2. Când faci ceea ce îți place. Munca făcută din plăcere te motivează și îți dă o stare generală de bine chiar dacă ceea ce faci e obositor sau greu.

3. Când te simți liber. Atunci când pui capul pe pernă și nu simți nici o apăsare și nici un gol în suflet.

4. Când ai prieteni pe care poți conta. Ești un om fericit dacă atunci când pământul îți fuge de sub picioare ai un om de bază care știi cu siguranță că va fi acolo.

5. Când lumea îți zâmbește. E foarte plăcut să îți începi ziua întâlnind oameni care îți zâmbesc și sunt amabili. Dat fiind faptul că oamenii zâmbesc tot mai rar fără motiv, este într-adevăr o bucurie să primești un zâmbet din senin.

6. Când cânți și dansezi și te eliberezi de orice energie negativă. N-ai voce? Ești antitalent la dans? Și ce dacă! În camera ta ești doar tu. Acolo lumea e doar a ta.

7. Când privești filme care te emoționează până la lacrimi sau când citești cărți în care te regăsești, sau în care primești răspunsuri la întrebări pe care nu știai că le ai.

8. Când te simți apreciat.

9. Când privești în urmă și nu te simți rușinat pentru nimic. E plăcut să îți dai seama că drumul tău a fost unul în urcare și că ești un om de onoare.

10. Când bei ceai fierbinte în zile geroase sau când mănânci ceva de care ți-e poftă exact atunci când ți-e poftă.

11. Când îți descoperi un scop. Uneori, îți ia ceva timp să îți dai seama care e scopul tău și ce vrei să faci atunci când devii un adult cu acte în regulă.

12. Când visele devin realitate. Ce sentiment de împlinire… nu-i așa?

13. Când te reîntâlnești cu cineva pe care nu l-ai mai văzut de foarte mult timp și de care îți era extrem de dor.


14. Când ai parte de mici bucurii care te fac să uiți de tot ce n-a mers până în momentul respectiv.


15. Când îți dai seama că ai depășit un moment care te ținea în loc.


16. Când ți se întinde o mână exact în clipa în care ai cea mai mare nevoie.


17. Când ești sănătos. Dacă în afara câtorva răceli sau boli care se vindecă rapid nu ai probleme grave de sănătate ești cu adevărat un om fericit.


… și lista poate continua!

Am fost deseori nerecunoscătoare și mi-am dorit de multe ori ce nu aveam, pierzând din vedere toate aceste lucruri care mă fac fericită zi de zi.
Atunci când vă simțiți nefericiți alcătuiți o astfel de listă. Sunt sigură că în afara acelui motiv care vă prăbușește lumea mai sunt încă multe lucruri pentru care să vă simțiți recunoscători și fericiți. ツ


© Iustina Ţalea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...