joi, 7 ianuarie 2016

Cercetătorii ruși au dovedit că rugăciunea reface structura deteriorată a conștiinței, elimină stresul și grăbește vindecarea!

 
Pentru cei devotaţi, puterea de vindecare a rugăciunii nu a fost pusă niciodată sub semnul întrebării.

Acum, din ce în ce mai multe universităţi şi centre de cercetare medicală din cadrul unora dintre cele mai importante spitale din S.U.A. concluzionează cu tărie beneficiile oferite de credinţa în Dumnezeu. Cercetătorii susţin credinţa şi beneficiile sale, datorită faptului că poate face un om mult mai fericit şi sănătos, ajutându-l astfel să trăiască mai mult.

“Studiile au arătat că rugăciunea poate preveni apariţia afecţiunilor – şi când se îmbolnăvesc, rugăciunea îi poate ajuta pe aceştia să-şi revină mult mai repede.”, a declarat Dr. Harold G. Koening, din partea Universităţii Duke.

O analiză amănunţită a peste 1.500 de studii medicale de renume indică faptul că “persoanele religioase şi cele care se roagă au o sănătate fizică şi psihică mult mai bună.”, spune Dr. Koening.

Prin definiţie, rugăciunea este o formă de comunicare cu Dumnezeu, stabilirea unei relaţii cu divinitatea, cu sfinţii sau cu îngerii.

Recent, oamenii de ştiinţă ruşi de la Universitatea din Sankt-Petersburg au dovedit că vindecarea miraculoasă asociată cu spiritualitatea este o realitate şi au constatat că numeroase schimbări fizice şi mentale pot avea loc într-un moment de rugăciune sau de ceremonie religioasă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că persoanelor aflate într-o stare de rugăciune profundă li se opreşte complet cortexul cerebral, fapt ce indică un sentiment de siguranţă deplină şi o lipsă completă a stresului.

Profesorul Slezin a fost capabil să măsoare puterea rugăciunii şi a constatat că un călugăr, care se roagă, are cortexul cerebral complet oprit, fapt ce a fost observat doar la copiii de până la trei luni, atunci când se simt în siguranţă în apropierea mamelor lor.

Pe măsură ce oamenii cresc, sentimentul de siguranţă este tot mai redus şi activitatea cerebrală creşte. Această activitate este redusă numai în timpul somnului profund şi în perioadele de rugăciune.

“Rugăciunea este un remediu puternic, şi nu numai că reglează toate procesele la nivelul corpului uman, dar, de asemenea, reface structura deteriorată a conştiinţei.”, a declarat profesorul Slezin, directorul Laboratorului de Neuropsihologie din cadrul Institutului de Cercetare şi Dezvoltare a Neuropsihologiei din St. Petersburg.

Oamenii de ştiinţă au dovedit că în urma ceremoniilor spirituale şi religioase, tensiunea arterială se normalizează, la fel ca şi celelalte valori sanguine. Cele mai multe boli sunt cauzate de situaţii negative şi de probleme mentale, probleme care dispar complet în timpul momentelor de rugăciune.

sursa: e-dimineaţa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...