sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Alege sa întâmpini viaţa cu o atitudine de ÎNVINGĂTOR!

„Nimic nu-i poate opri pe oamenii cu o atitudine POZITIVĂ! Nimic nu-i poate ajuta pe cei cu o mentalitate GREŞITĂ!”-Thomas Jefferson-


ATITUDINEA ta face DIFERENŢA!

Există două ATITUDINI cu care omul poate întâmpina viaţa: aceea de ÎNVINGĂTOR sau aceea de VICTIMĂ!

Cel care adoptă o atitudine de ÎNVINGĂTOR vede tot mereu oportunităţile de evoluţie care îi ies în cale, chiar şi în situaţiile mai dificile de viaţă. Nu îşi plânge de milă când trece prin situaţii dificile, ci caută să se automotiveze.

Nu aşteaptă să-i „pice din cer” nimic sau să dea norocul peste el, ci ACŢIONEAZĂ în direcţia dorinţelor şi viselor lui.

NU se plânge de cât de nedreaptă e viaţa cu el, ci iubeşte viaţa şi caută să o înţeleagă în loc să o judece.

Omul cu o atitudine de învingător, merge tot mereu înainte cu încredere, trecând cu succes şi peste eşecurile întâmpinate, ştiind că eşecurile nu sunt altceva decât părţi din drumul spre succesul său personal.

Nu se lasă doborât de eşecuri sau greutăţi, ci alege să le înfrunte cu mult CURAJ. El ştie că e creatorul vieţii sale, de aceea, trăieşte viaţa conştient şi ştie cum să şi-o conducă pentru a trăi o viaţă minunată, cu cât mai multe reuşite.

Astfel, omul cu o atitudine de învingător îşi trăieşte viaţa mai simplu şi cu mult mai puţine suferinţe inutile, obţinând mult mai multe reuşite pe toate planurile vieţii sale!

Cel care adoptă o atitudine de VICTIMĂ, îşi plânge tot mereu de milă, condamnă viaţa şi consideră că viaţa sau ceilalţi sunt de vină pentru lipsurile şi eşecurile sale.

Caută tot mereu să dea vina pe ceilalţi atunci când i se întâmplă ceva, evitând să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce i se întâmplă. E preocupat tot mereu de bârfă, critică şi judecaţi, în loc să se preocupe de evoluţia sa personală. Caută tot mereu susţinere şi ajutor din partea celorlalţi, nesimţindu-se în stare să se descurce singur.

În loc să se automotiveze atunci când trece prin situaţii dificile de viaţă, caută să se victimizeze pentru a atrage asupra sa milă şi ajutor.

Trăieşte viaţa pe pilot automat, inconştient, lăsând lucrurile să i se întâmple, în loc să preia frâiele vieţii sale şi să o conducă după cum îşi doreşte.

NU crede în el şi în visele sale, deoarece consideră că a fi un visător e o prostie, de aceea alege să fie „realist” şi să pună „răul” înaintea binelui.

Credinţele după care îşi conduce viaţa sunt: „nu se poate”,”e imposibil”,”nu am bani”,”eu nu merit”,”viaţa e nedreaptă”,”toate mi se întâmplă numai mie”,”viaţa e grea”,”ceilalţi sunt răi” etc.

Astfel,omul VICTIMĂ, trăieşte o viaţă mult mai grea şi cu multe suferinţe inutile, obţinând multe eşecuri pe toate planurile vieţii sale.

Aşadar, alege să-ţi trăieşti viaţa adoptând o atitudine de ÎNVINGĂTOR şi astfel viaţa ta va fi una mult mai frumoasă!

de Camelia Şerban

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...