joi, 25 octombrie 2012

Energia BANI

 
Grea lectie. Majoritatea oamenilor se impart lejer in 2 categorii in ceea ce priveste banii: fie economisesc, fie cheltuie peste masura. Sunt si cativa care au picat pe solutie, dar cand e sa dea pe gura cum functioneaza banii tot lipseste din informatie – fie nu constientizeaza total cum functioneaza la ei, fie nu doresc sa dea din casa secretele. Ceea ce face din energia bani o lectie grea este modul in care ne raportam la ei – credintele noastre cu privire la bani. Cine crede in economisirea lor sa faca bine sa se gandeasca cum ar functiona un sistem monetar intr-o lume in care toti si-ar tine banii la saltea. E o bucata de hartie – singura valoare pe care o are este aceea de a circula – daca nu circula, practic nu exista. E ca si cand ai avea curent in casa dar n-ai baga nimic in priza ca sa faci economie. Mai conteaza ca ai curent? Cu siguranta nu. La fel si cu banii. Mai mult, daca ii economisesti, faci risipa – risipesti timp pretios gandindu-te cum sa-i economisesti mai bine, te preocupi de cat ai, ii numeri, se devalorizeaza, platesti comisioane la banci ca sa tina comoara ta pretioasa – credinta in economie. Si pentru ce? Pentru zile negre, o alta sfanta credinta care se va materializa in viata ta, datorita tie. Mai exista si cei care se pacalesc ca ei sunt practici – cumpara de la reduceri, nu participa la risipirea resurselor, isi cumpara strictul necesar si jura ca le raman si bani – pe care evident ii economisesc de parca n-ar mai exista nimic care sa le satisfaca bucuria inimii – pacat ca nu stiu ce e aia. Cine stabileste care este strictul necesar? Cat are nevoie fiecare om? Fiecare dupa capul lui, stabilind in fiecare secunda ca exista nevoi de acoperit, iar in afara nevoilor nu mai este nimic de facut cu banii decat pastrarea pentru viitoarele nevoi deoarece viitorul este incert. Viitorul nici macar nu exista, exista doar momentul ACUM. Credintele tale din ACUM fac momentele viitoare de ACUM, asa ca poate ar fi bine sa te uiti ce credinte ai in ceea ce priveste banii – le vei aduce in manifestare.

Nici cealalta categorie nu este de neglijat – vesnic nesatui, innebuniti dupa abundenta, dorind sa dovedeasca la fiecare pas ca ei pot sa faca bani si ca au diverse care sa-i justifice. Omul zilelor noastre care devine consumator fidel de iluzii, umplandu-si viata de lucruri de care nu are nevoie pentru a compensa golurile interioare – lipsa propriei aprecieri de sine, lipsa valorii de sine, lipsa iubirii de sine. Crestem ego-ul ca sa compensam lipsa inimii – ce daca noi nu ne apreciem, daca atunci cand iesim gasim de fiecare data pe cineva care sa pice pe spate, impresionat de capacitatea noastra uriasa de a cheltui? Ce cheltuim? Bani pe care nu-i avem, evident. Oare cat de batut in cap trebuie sa fii ca sa nu realizezi ca daca n-ai reusit sa faci banii pe care ii cheltui acum, e foarte probabil sa nu poti face banii plus dobanda si comisioanele bancare ale minunatului credit? In loc sa te uiti unde gresesti in ceea ce priveste banii, te imprumuti cu dobanda – de parca asta ti-ar rezolva ca prin minune problemele.

Acum se pune intrebarea: si cum ramane cu banii? Banii tai sunt banii pe care ii ai in ACUM, in fiecare moment de ACUM. Banii nu conteaza, dar bucuria inimii da. Fa cu banii ce iti bucura inima – cheltuie pe lucuri care iti plac cu adevarat, fa un bine si celui de langa si daruieste-i ceva, nu fi zgarcit, econom, dar nici avid dupa “a avea”. Verbul omului este “A FI”, ceea ce ai este doar ceea ce ai, nu te poate defini decat daca esti de-a dreptul tampit. Orice cumperi pentru a impresiona pe altii, pentru a da bine, dovedeste grave neintelegeri privind cine esti. Orice cumperi de “nevoie” dovedeste iar grave neintelegeri. Ce, Dumnezeu se recomanda prin ceea ce are sau considera ca are nevoie de ceva? Dumnezeu e Dumnezeu si atat, iar tu esti Dumnezeu. Nu stii asta? Atunci afla.

Exista si mult vehiculatul concept de ABUNDENTA, noroc ca e total neinteles. Abundenta vine odata cu constientizarea faptului ca esti Dumnezeu, asumarea TOTALA a Dumnezeului care esti si trecerea in inima. In minte nu exista abundenta – exista numai irosire. Numai mintea se poate indragosti de un obiect care, odata cumparat, nici nu ajunge sa-l despacheteze ca deja nu-i mai place. Tot mintea are nevoie mereu de altceva, de nou, si foloseste de 2 ori ceva dupa care arunca intr-un colt, umpland spatiul de prostii, ca sa-si justifice ulterior necesitatea unui spatiu si mai mare. Inima in schimb stie exact cine esti – Dumnezeu – si ce valori ai. Prin urmare, banii se vor duce acolo unde tu pui “valoare”, nu reclama, nu societatea, nu mintea, nu altii. Abundenta inseamna sa ai ce iti doresti din inima si totodata sa folosesti tot ceea ce ai. Ce nu folosesti, da mai departe, gaseste pe cineva care isi doreste lucrul respectiv si fa-l cadou. Tot ceea ce dai se intoarce la tine. Cand vine vorba de bani nu vorbim nici de risipa, nici de economie – valori ale mintii, ci de ARMONIE – valori ale inimii. Fii armonios in ceea ce priveste banii – banii nu conteaza, dar armonia din spatele lor da. Si nu numai la bani, ci referitor la toate aspectele vietii.

Referitor la creearea de realitati in ceea ce priveste banii – daca nu-i ai, poarta-te ca si cand ii ai (CA SENTIMENT!!!) si vor veni. Fii darnic – primesti ceea ce dai! Daca ii ai si iti e frica ca daca ii cheltui pe toti iti vor lipsi – ramai in ACUM – ACUM ai si numai credinta ta va determina cum va arata ACUM-ul urmator – CREDINTA, NU CAT CHELTUI!!! Constientizarea si asumarea a ceea ce stii si ESTI, nu naste saracie, solutiile mentale da! Uita-te in fiecare moment daca esti in minte sau in inima – te vei scuti de multe.

de Ramona Manoila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...