miercuri, 17 octombrie 2012

Devino constient de cum anume iti poti descoperi ADEVARATA menire in viata !

 

Am trait cu adevarat?

Am iubit cu adevarat?

Am contat cu adevarat?
 

Daca vrei ca raspunsul acestor intrebari sa fie “da” atunci cand poate fi poate prea tarziu pentru a mai schimba ceva, e momentul sa-ti dai seama ca inca mai ai timp chiar acum, exact acolo unde te afli, sa incepi sa faci alte alegeri in viata ta.

Alegeri care sa-ti implineasca sufletul, care sa-ti faca inima sa cante si care sa-ti bucure fiecare moment petrecut in aceasta viata.

Suferinta si neajunsul pe care il traiesti acum in viata ta poate sa se opreasca aici. Priveste adanc in inima ta si vezi ce iti transmite. Chiar crezi ca mai este cazul sa ramai angrenat in lucruri si in activitati care iti limiteaza viata, care iti ingusteaza orizonturile, care nu-ti onoreaza Sufletul?

Cat timp mai accepti sa mai traiesti o viata care nu e ta, o viata care nu-ti ofera satisfactiile interioare de care meriti sa te bucuri cu adevarat?

Cand nu esti in concordanta cu dorintele Sufletului tau, atunci nu esti in rezonanta cu Esenta ta, cu natura ta, cu fiinta ta interioara, iar cand faci acest lucru, viata ta devine o povara, numai pentru simplul fapt ca nu o onorezi cu adevarat. Nu viata e de vina ca tu nu traiesti ceea ce esti menit sa traiesti, ci tu esti singurul care te pui in calea ta, deoarece ti-e teama sa renunti la tot ceea ce te trage in jos, pentru a te bucura mai apoi de Tot.

As vrea sa intelegi un lucru: Pentru a te bucura de Tot, este necesar ca mai intai sa ai puterea de a renunta la Tot.

Abia atunci iti gasesti adevarata esenta, abia atunci te cunosti cu adevarat. Cand esti dispus sa mori in timp ce esti in viata. Sa moara toate identificarile care ti-au creat imagini nefondate despre tine, sa moara toate convingerile care te-au limitat si intristat pana acum, sa dispara toate urmele de indoiala, de orgolii si de greutate care inca iti umbresc Existenta. Abia atunci poti sta drept in fata Sufletului tau si te poti recunoaste in Divinitate. Abia atunci tot ceea ce vei face din acel moment va fi autentic, va fi o adorare divina, va fi menirea ta, va fi scopul tau in viata.

Rumi spunea ca in ziua in care te-ai nascut, o scrisoare a fost trimisa pentru a te salva de aceasta lume. E momentul sa gasesti aceasta scrisoare si sa afli Adevarul despre tine, dar acest lucru nu il poti face cat inca traiesti in adevarul lumii exterioare, in adevarul societatii in care ai fost invatat sa crezi toata viata ta. Pentru a-ti recunoaste adevarata menire in aceasta lume, este momentul sa te lasi pe tine la o parte si sa te redescoperi pe TINE cu adevarat.

In momentul in care ajungi sa nu mai crezi nimic, in momentul in care nu te mai identifici cu nimic, in clipa in care poti ramane in pace, chiar si atunci cand afara e razboi, abia atunci poti cunoaste o mica particica din ceea ce insemni tu cu adevarat. Poate a venit momentul ca tot ceea ce se intampla in aceasta lume sa nu te mai ingrijoreze chiar atat de tare. Poate a venit momentul sa incepi sa te concentrezi pe ceea ce se intampla in interiorul tau, si nu in afara ta.

Wayne Dyer spunea ca pana in momentul in care nu ai acea relatie profunda si autentica cu infinitul, cu esenta ta, cu Ceea ce esti tu cu adevarat, nu vei sti absolut nimic despre scopul si menirea ta in viata.

Sentimentul ca ai un scop in aceasta lume va aparea cu adevarat in momentul in care vei deveni martor vietii tale, in momentul in care te vei privi si iti vei putea privi viata dintr-o perspectiva Inalta, a iubirii si a armoniei.

Ti-ai pus vreodata urmatoarea intrebare:

“Ce fac cu viata mea, atata timp cat vin in aceasta lume fara nimic si plec fara sa iau absolut nimic cu mine?”


Pentru a-ti gasi scopul vietii tale cu adevarat, trebuie sa treci de ambitiile tale, de dorintele tale de apreciere si de acumulare si sa ajungi in adancul inimii tale, pentru a ramane in sinceritate totala fata de tine si fata de cei din jurul tau. Fa trecerea de la orgoliile tale si de la dorinta de afirmare la compasiunea cu care ii imbratisezi pe cei din jur.

Da-i vietii tale un scop si fa ca acel scop sa fie ajutorarea celorlalti. Intotdeauna ti-ai cautat menirea vietii tale, dar ai uitat sa fii bun si iubitor cu cei din jurul tau. Ei bine, niciodata nu vei putea ajunge la adevarata menire a inimii tale pana in momentul in care nu te pui NECONDITIONAT in slujba celorlalti. Pana nu inveti sa-ti lasi deoparte asteptarile, pentru a le oferi celor ce beneficiaza de munca ta tot ceea ce tu ai mai bun, mai pur si mai frumos, fara sa ceri nimic inapoi, ci pur si simplu sa lasi viata sa-si urmeze cursul asa cum stie ea mai bine.

Ti-ai dorit atat de mult sa ai un scop in viata, dar ai uitat sa privesti inlauntrul tau. Adevarata bogatie si menire este puritatea sufletului tau si modul in care faci ceea ce faci, iubirea si compasiunea cu care faci ceea ce faci. Atunci viata ta va deveni o adevarata capodopera, iar scopul vietii tale se va slefui natural si va atinge inimile a milioane de oameni. Dar asta inseamna sa-ti lasi orgoliile deoparte pentru un bine mai mare. Asta inseamna sa te pui in slujba celorlalti cu iubire si placere si sa faci tot ceea ce faci asa cum ai face-o pentru tine.

Te intreb: “De ce iti irosesti viata?”

Iti vei descoperi adevarata menire in viata in momentul in care iti vei redobandi iubirea de sine, de frumos, iubirea de oameni si de bine.

Atunci cand vei pune interesele Omenirii, ale Universului, ale Intregului din care faci parte, deasupra intereselor personale. Cand pacea si bunastarea lumii va fi mai presus decat propriile dorinte egotice de afirmare.

Cand asteptarile nefondate pe care le ai de la viata si de la ceilalti vor disparea in favoarea daruirii tale complete, pentru o lume mai buna, mai frumoasa si mai armonioasa.

Cand vei regasi iubirea in fiecare lucru pe care il vei face si in fiecare om pe care il vei intalni in calea ta. Cand bunatatea te va insoti si cand iubirea iti va fi calauza prin viata. Cand vei putea renunta la “tine” in favoarea lui “Noi” si al binelui comun. Cand vei renunta in a mai trai in separare si te vei recunoaste in Unime. Cand te vei uita in oglinda si vei vedea puterea divina si intelepciunea si oportunitatea de a fi un model pentru cei din jurul tau.

Iti vei gasi menirea in momentul in care te vei recunoaste ca facand parte din Divinitate. Cand vei intelege ca viata e mai mult decat pare, iar tu esti mai mult decat crezi.

Cand pacea va lua locul ingrijorarii, cand compasiunea va lua locul criticii si cand asteptarile vor lua locul daruirii.

Deschide-te catre viata si spune-i urmatoarele lucruri:

“Condu-ma acolo unde eu trebuie sa fiu, ghideaza-ma catre acei oameni in vietile carora eu trebuie sa ajung, ajuta-ma sa rostesc mesajul care va trebui auzit, adu-mi in cale oportunitati care sa ma ajute sa-mi indeplinesc menirea. Ghideaza-mi pasii, iar eu ma voi lasa condus. Traiesc cu inima, iar inima mea bate impreuna cu a ta.

Adu-mi in cale tot ceea ce trebuie sa fiu eu, sa fac eu, sa traiesc eu!”

sursa
aici
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...