miercuri, 16 iulie 2014

Mașina, zona cu risc mărit de ceartă


Faptul că bărbaţii şi femeile văd lucrurile cu ochelari atât de diferiţi este lucru banal. Odată ce ştim asta, să ne resemnăm şi să facem ce-om putea mai bine, zic.

Oricum eu cred că, până la urmă, taman diferenţele astea ne fac să ieşim în câştig, căci de cele mai multe ori doar aşa reuşim să ne completăm cu succes. Suntem împreună yin şi yang, moş şi babă, pat şi patașon, tusea şi junghiul, pic şi poc, alb şi negru şi tot aşa o pot ţine până în zori.

Bărbaţii ştiu să facă anumite lucruri care implică sânge rece, informaţii, date, soluţii, planificare şi muşchi şi tehnică şi multe altele. Dar noi, noi suntem experte emerite în tot ce ţine de orice altceva. Avem la purtător sentimente, intuiţie, dublu topping de inimă şi skills-uri sociale şi asigurăm armonios restul vieţii pe pământ.

Şi trebuie totuşi să recunoaştem că există şi situaţii în care conflictul pândeşte pervers mai mereu din umbră, această bestie nesătulă. Şi mă gândesc că, dacă le scriem negru pe alb şi le arătăm cu degetul şi umblăm pe vârfuri mai ales în situaţiile astea, o să ne fie tuturor mai uşor. Şi poate reuşim să scăpăm de ceartă ca prin urechile acului.

Una dintre situaţiile în care poţi să faci pariuri eficiente despre cât de rău o să fie, chiar şi între oameni foarte civilizaţi, care au unul pentru altul sentimente puternice şi bune, este maşina. Cum te sui în ea împreună cu partenerul de sex opus, cum ai păşit într-un teren al pierzaniei, din care toată lumea are doar de suferit.

Într-o maşină o femeie nu face nimic bine. Nervii escaladează încă de la prima curbă. Ba nu, încă de la răsucirea cheii în contact, căci trebuia s-o lase mai mult înainte să pornească, că altfel omoară nu ştiu ce la maşină. Conduce ba prea repede, ba prea încet, ba prea aproape de ăla din faţă, ba prea pe două benzi, ba prea temătoare şi deci încurcă lume, ba prea smucită şi deci “nu-se-poate-să-fii-aşa-agresivă”.

Îi spune cum să ţină volanul, cum să îşi schimbe poziţia scaunului, vrea să ştie el dacă ea vede în oglinzi exact ce trebuie. Îi umblă la climă şi la muzică, apasă el pe ştergătoare, căci a văzut nu ştiu ce strop pe care ea nu îl bagă în seamă şi cine ştie ce dezastre pot ieşi de aici. În final, urlă ca ieşit din minţi de atâta teamă când ea are stop sau el crede că nu a văzut un pieton, deşi e zi lumină şi ea nu e chioară cu acte-n regulă.

În contrapartidă, dacă bărbatul conduce, femeia nu îşi vede de treaba ei şi are tot felul de păreri șoferistice, şi asta chiar dacă nu are carnet şi habar despre cum se ţine volanul. Nu contează, ea ştie şi el nu face bine. Se vede de la o poştă că e amator şi neatent. Îl învaţă pe unde să o ia şi mai ales unde să parcheze şi începe să palpite când el nu acordă exact câtă prioritate şi-ar fi dorit ea.

Bărbaţii au obsesia drumului cel mai scurt, femeile se mulţumesc doar cu traseele lor preferate. Bărbatul şi femeia au păreri diferite despre dimensiunea obiectelor din oglindă şi cum se regăsesc ele în viaţa reală. Nici măcar nu contează că amândoi reuşesc să ajungă în fiecare zi cu bine acasă, asta nu e o dovadă suficientă pentru partener încât să-şi vadă de treaba lui.

Faptul că modul de a conduce este total diferit naşte conflicte pe bandă, la fiecare pas. Ca să nu mai zic ce tămbălău iese când el bea 2 pahare de whiskey şi o roagă pe ea să conducă la întoarcere, maşina lui. Şi, deşi strada e goală, lui îi vine să-şi smulgă părul din cap de atâta îngrijorare şi obidă, căci femeia asta, ca toate celelalte, căci nici una nu e mai brează, riscă să facă mereu un accident.

Când mă sui în maşină, încerc să-mi pun armura, dar şi botniţa. Vreau să fie bine :))))) 

sursa: 121.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...