luni, 28 iulie 2014

Ce înseamnă să fii o femeie puternică


De când sunt mici, copiii sunt învăţaţi cum ar trebui să se comporte. Fetiţele sunt învăţate să fie delicate, elegante, liniştite, “că doar sunt domnişoare”, iar băieţii sunt învăţaţi să fie descurcăreţi, puternici, să nu plângă, “că doar sunt bărbaţi”, iar “bărbaţii nu plâng”.

În ultimul timp, se observă că şi fetele au început să primească aceeaşi educaţie ca băieţii, să fie puternice, să nu plângă, să fie sigure pe ele, să nu se lase afectate sau intimidate de nimic.

Multe dintre aceste fete, devin femei reci, incapabile să îşi exprime sentimentele şi să le înţeleagă pe ale celor din jur.

Ele consideră că sunt femei puternice şi că, prin urmare nu îşi permit să fie vulnerabile, să se arate aşa cum sunt ele în realitate. Astfel, ele ajung să poarte o mască, crezând că aşa vor fi mai respectate sau că nu vor mai suferi.

De multe ori îşi reprimă sentimentele, atunci când suferă, căci, cred ele, sunt femei puternice şi nu îşi pot permite să plângă sau să se lase doborâte de probleme.
Ele consideră că dacă plâng sau dacă arată că sunt afectate de anumite situaţii din viaţă, este nedemn pentru ele, căci îşi pierd calitatea de “femei puternice” în ochii celor din jur şi probabil şi în ochii lor.

Nu îşi dau seama că prin această atitudine îi pot îndepărta pe mulţi din jurul lor, pe partener şi chiar pe copii, căci aceştia le pot percepe ca fiind reci, indiferente sau poate chiar rele. Şi ajung să se mire şi să se frustreze că sunt neînţelese şi sunt neapreciate de cei din jur.

A fi o femeie puternică, nu înseamnă să nu îţi arăţi sentimentele, să nu plângi când ai inima frântă, sau să nu te laşi în voia pasiunii, când situaţia o cere.

O femeie puternică este aceea care îşi poate exprima clar şi sincer sentimentele, care este în stare să recunoască şi să accepte că este vulnerabilă uneori, dar are puterea să zică printre lacrimi “totul va fi bine.”

O femeie puternică are încredere în ea şi ştie că, chiar dacă astăzi este jos, mâine se va ridica şi va zâmbi din nou. Ea înţelege şi acceptă că este o fiinţă umană, că are sentimente şi emoţii şi că este perfect normal ca uneori în viaţă să aibă momente de tristeţe, de vulnerabilitate. Ea le acceptă şi e pregătită să le trăiască şi să le exprime când le vine momentul.

Puterea ei vine din interior, din încrederea în ea şi în forţa Divină, iar această putere este cea care îi permite să fie Autentică, să fie ea însăşi în diferitele momente din viaţă.

Ea ştie că dacă azi plânge, pentru că are inima tristă, nu înseamnă că este slabă şi că nu este bine să arate că suferă. Dimpotrivă, ea are puterea să arate ceea ce simte, să accepte că nu este perfectă şi că, în acele momente are nevoie de sprijin şi înţelegere. Mâine se va ridica şi va surâde din nou şi va oferi celor din jur tot ceea ce are ea mai bun; însă azi este ea care care are nevoie de sprijinul celor din jur.

Aşa este normal şi firesc; toţi suntem fiinţe umane, nimeni nu este perfect şi nici nu trebuie să fie.

Aceasta este frumseţea şi măiestria vieţii; să fim capabili să fim noi înşine, să fim autentici în oricare moment şi situaţie din viaţă, să ne bucurăm şi să împărţim bucurie, atunci când suntem “pe val”, dar să ne permitem să trăim şi tristeţea atunci când suntem jos, să acceptăm situaţia şi să cerem sprijinul celor din jur; să avem curajul să ne arătăm aşa cum suntem.

Atunci când suntem jos, cel mai important lucru este să avem mereu încredere că ne vom ridica din nou, să ştim că este doar o situaţie trecătoare şi că, în ciuda suferinţei din acel moment, noi vom avea puterea să ne ridicăm peste ea, şi să mergem înainte.

O femeie puternică ştie toate aceste lucruri şi se acceptă şi se iubeşte necondiţionat, atât în momentele bune, cât şi în cele mai puţin bune din viaţă.

Adevărata putere, nu stă în a arăta celor din jur că eşti o femeie puternică, prin ceea ce faci sau ceea ce spui, dar înăuntrul tău să fii speriată şi frustrată pentru că nu îţi poţi permite să te arăţi aşa cum eşti, de teamă că vei fi judecată sau criticată.

Adevărata putere stă în a avea curajul să te arăţi aşa cum eşti şi de a-ţi rămâne autentică ţie însăţi, cu riscul de a fi poate, criticată sau înţeleasă greşit.

Să fii o femeie puternică înseamnă să ai curajul să lupţi pentru ceea ce îţi doreşti, şi pentru ceea ce crezi, în ciuda fricii şi a riscului la care te expui. Este posibil să obţii rezultatele dorite, sau este posibil să nu le obţii. Dar însăşi faptul că îţi asumi acest risc, te face o femeie puternică.

Să fii o femeie puternică, înseamnă să îţi asculţi mereu inima, chiar şi atunci când pare că toate din jurul tău îţi sunt împotrivă. Nu este întotdeauna uşor să faci ceea ce îţi doreşti, sau ceea ce simţi, dar şi recompensa este pe măsură.

Îmi vine acum în minte, un studiu despre care am auzit la un curs de dezvoltare personală, care s-a făcut pe bătrâni peste 65 de ani, care au fost întrebaţi ce anume regretă cel mai mult la viaţa lor. Şi peste 80% dintre aceştia, au răspuns că regretau faptul că nu au avut curajul să trăiască aşa cum şi-ar fi dorit, că le-a fost frică să facă unele lucruri în viaţă, sau să ia anumite decizii. Iar acum, la bătrâneţe, se intrebau, cu regret, cum ar fi fost viaţa lor dacă ar fi avut curajul să trăiască aşa cum şi-ar fi dorit, dacă ar fi făcut ceea ce îşi doreau, şi nu s-ar fi lăsat copleşiţi de frică.

Oare, ce poate fi mai trist, decât să regreţi ceva ce nu ai făcut, şi să te întrebi cum ar fi fost dacă ai fi avut curajul să faci acel lucru? E posibil ca uneori, rezultatele să nu fie cele aşteptate, însă cu siguranţă sentimentul că ai făcut ceea ce ai simţit, şi că ai avut curajul să acţionezi, îţi dă mai multă putere şi încredere în tine, decât să trăieşti cu regretul şi să te întrebi mereu cum ar fi fost dacă ai fi făcut ceva…

Puterea stă în interiorul nostru; toţi o avem. Trebuie doar să avem încredere în ea. Iar asta, este o alegere. Putem alege să fim femei puternice, sau putem alege să fim victime. Iar asta face diferenţa între a trăi o viaţă împlinită, şi a trăi la voia întâmplării.

Ce înseamnă pentru tine să fii o femeie puternică? Ce lucruri curajoase ai făcut până acum, pentru a-ţi dovedi că ai încredere în tine, şi că nu te laşi copleşită de temeri?

Te rog, lasă-mi un comment şi spune-mi cum vezi tu o femeie puternică şi ce anume te inspiră pe tine să fii o femeie puternică.

Ceea ce mă inspiră pe mine cel mai mult să fiu puternică, este gândul că nu vreau să ajung la 65 de ani şi să regret că nu am avut curajul să îmi trăiesc viaţa aşa cum am vrut şi am simţit, şi să mă întreb cum ar fi fost dacă m-aş fi lăsat copleşită de frică şi nu mi-aş fi urmat drumul cu încredere şi curaj.

Aştept commentul tău! 
Îţi mulţumesc!

sursa
http://femeieimplinita.com/

 

7 comentarii:

  1. Nu am incredere ca stiu ce inseamna sa fii o femeie puternica. Eu una nu m-am considerat vreodata a fi una. Am ajuns la postarea ta pentru ca vad in jurul meu femei pe care as putea sa le cataloghez ca fiind puternice si parca mi-as dori si eu sa fiu ca ele. Ma gandeam ca exista exercitii speciale sau vreo pilula magica. Sunt sigura ca nu am ajuns intamplator aici, pentru ca am inteles un lucru, a fi o femeie puternica nu te invata nimeni la nici o facultate si nici nu iti poti risipi anii dorindu-ti sa fii ca altcineva. Samanta care exista in femeile pe care le cataloghez ca fiind puternice, exista si in mine si doar eu o pot ajuta sa creasca si sa rodeasca. Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa fii o femeie puternica nu cred ca se invata in familie sau la scoala. Esti sau nu esti! Simplu.
    eufemeia.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. este foarte important sa fii puternica cand situatia ti-o cere , dar sa fii o femeie puternica si delicata sa nu-ti pierzi feminitatea si sa nu-ti infranezi cele mai nobile sentimente.Plangi daca i-ti vine s-o faci, fa complimente daca simti ca trebuie si fa tot ce crezi ca este bine pentru tine,dar ramai FEMEIE.

    RăspundețiȘtergere
  4. A fi o femeie puternica inseamna sa te iubesti pe tine atat pentru calitatile care le ai cat si pentru defectele tale, sa te iubesti cand ai facut ceva corect chiar daca poti fi blamata pentru asta, sa te iubesti ca ai facut greseli, desi ai invatat suficient din ele incat sa spui ca data viitoare stii mai bine ce ai de facut. A fi o femeie puternica inseamna sa iti asumi curajul de a realiza faptul ca fericirea si bucuria vin din tine, nu din exteriorul tau, nu depinzand de alte persoane. O feneie puternica, este o femeie echilibrata, plina de armonia dintre ceea ce este, ceea ce gandeste si ceea ce face.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincere felicitari pentru tot ,atat cat am reusit sa parcurg de pe aceasta pagina . Voi continua . Ca femeie, ce inseamna pentru mine, daca am fost, sunt , sau voi fi puternica, nu stiu exact sa spun, stiu doar ca am depasit multe obstacole din viata mea, ca am ingenunchat de foarte multe ori , ca am stiut sa ma ridic , si sa pornesc cu incredere mai departe . Am inteles ce inseama versul, O lupta-i viata, deci de lupta.... Am avut moment cand am vrut sa renunt la lupta, la tot , sa imi suprim viata chiar . Cu ajutorul celor de langa mine, a familiei, insemnand copii si sotul mai apoi, am mers mai departe .... Incercarea sa ajungi, sa te redresezi in viata , este ca si cum ai derapat pe gheata, mergi bucata foarte lunga doar pe 2 roti, nu stii care este finalul cu adevarat, asa am simtit de cateva ori in viata mea . Nu stiu sa conduc, dar senzatia asta o aveam ... Doresc tuturor putere sa treaca peste orice in viata , totul face parte din viata , si binele si raul , si greselile sunt tot ale noastre . Am o vorba eu . Daca am fi sfainti toti, nu numai noi femeile ci si barbatii, am sta numai pe peretii bisericilor, dar, noi suntem oameni, gresim, invatam, unele le facem cu voia noastra, unele fara voia noastra , nu conteaza, sa ni le asumam , asta inseamna sa fii puternic, asa vad eu . Sunt cea care acum rade , in cateva minute poate sa planga daca apare ceva care imi afecteaza puternic sufletul . Sunt cea care plange si paote sa rada in minutele urmatoare daac ceva este ce ma poate binedispune ... Asta vad eu o persoana puternica. Sunt emotii normale si firesti la oricine este stapanit de emotii . Chiar si frica face parte din noi, dar trebuie sa avem acea persoana langa noi care are foarte multa rabdare sa ne ajute sa depasim momentul acela . Niciodata, pentru toti, luati-l ca pe un sfat daac doriti, nu alergati cu el la ambulanta si il duceti la spitalul de pshiatrie. Dragostea din jur, rabdarea, pot sa il aduca pe drumul cel bun. Nu masurile radicale. Semnez eu, care nu am trecut pe langa un spital de nebuni, ci am fost in el, si nu o data , ci de doua ori . Va doresc tot binele din lume. Cautati terapia in ceea ce stiti ca va face bine, inconjurati-va de oamenii calzi, este greu de descoperit in acest secol al vitezei, dar nu imposibil ... Cu mult drag pentru voi si multa pretuire pentru oamenii cu sufletele si inimile calde . ! O seara perfecta !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos ai reliefat dragă Dorina, viața ta și toate prin câte ai trecut! Mă bucur din suflet că te-ai ridicat de fiecare dată când viața te-a îngenunchiat. Și e mare lucru să ai credința că mâine va fi mai bine. Sper să fii și pentru alții un exemplu bun de urmat!

      Îți mulțumesc pentru gândurile pozitive! Te îmbrățișez cu iubire și lumina, Daniela

      Ștergere
  6. Eu ma cosider in general vulnerabila, dar imi asum aceasta vulnerabilitate; asa sunt, asa ma prezint in fata tuturor.Si cred ca mai bine sa fiu vulnerabila decat sa port masca femeii puternice, desi in interiorul meu plang.Vulnerabilitatea inseamna curajul sa fiu ceea ce sunt.
    Daca eu ma plac , restul nu conteaza....

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...