luni, 7 iulie 2014

Cred că cineva, acolo sus, mă iubește și îmi călăuzește toate drumurile!


Drumuri, multe drumuri...

Viața înseamnă drumuri lungi și întortocheate, cu multe bariere, cu multe intersecții, cu străzi închise, rute ocolitoare și tunele extrem de întunecate. Poate fi vorba de drumuri drepte sau de curbe periculoase, de prăpăstii, de drumuri prăfuite care nu duc nicăieri, de drumuri lungi și obositoare, de drumuri periculoase sau de drumuri-labirint în care ne pierdem fără să știm și în care rătăcim multă vreme până ajungem la prima ieșire.

Nu știu dacă pe drumul vieții găsim autostrăzi. Viteza ar fi prea mare ca să mai simțim ceva, orice.

Am străbătut multe dintre aceste drumuri și cred că cel mai tare m-au încurcat intersecțiile. La naiba, sunt atât de multe! Te gândești, speri la un moment dat, că acestea se răresc după un timp, dar mergând tot înainte ele continuă să apară. Din ce în ce mai multe. Din ce în ce mai complicate. Aș spune să nu te grăbești să alegi încotro vrei să schimbi direcția, însă e timpul cel care nu îți permite “luxul” ăsta. Ce nedrept!

Am amețit învârtindu-mă în cerc în același labirint.

Am transpirat și m-am umplut de cenușă pe drumuri prăfuite de timp.

Mi-am pierdut răbdarea așteptând în fața unor bariere care nu s-au mai ridicat.

Mi-am pierdut timp și energie mergând pe drumuri închise fără ca nimeni să mă atenționeze spre ce mă îndrept.

Am ocolit, am căzut în prăpăstii din care cu greu am ieșit la suprafață, am orbecăit prin întunericul tunelelor, am mers cu viteză prea mare și m-am accidentat, apoi am încetinit și uneori, m-am și oprit. M-am oprit să-mi șterg sudoarea, să respir o gură de aer proaspăt, să mai privesc spre cer ca să găsesc speranță. M-am oprit ca să văd ce n-am văzut, să aud ce n-am auzit, să iubesc ce n-am iubit.

Acum, pornesc din nou la drum cu inima îmbrăcată în curcubeu. Nici ploaia, nici vântul, nici iarna nu-mi pot pune piedică. Cred că cineva, acolo sus, mă iubește și îmi călăuzește toate drumurile! Altfel, habar n-am cum aș fi putut să ajung până aici…

de Iustina T. ©
momenteinviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...