joi, 14 aprilie 2016

„Eu cred în horoscop. De ce unii preoţi nu admit aşa ceva?”


Pentru că au scăpat de idolatrie! Tu, copile, eşti idolatru dacă crezi în horoscop. De ce este păcat? Noi nu negăm că luna are o influenţă asupra apei. Am nega realitatea.

Aţi văzut mareele. Şi-apoi o fi având vreo influenţă şi asupra apei din organismul meu, că parcă într-un fel mă simt în nopţile cu lună plină şi într-un fel în celelalte nopţi; mă doare mai tare capul şi celelalte. O fi vreo influenţă şi a stelelor, dar asupra cui? Asupra apei din corpul meu.

Dar ea nu mă poate opri să mă mântuiesc sau să nu mă mântuiesc; să fiu fericită în Hristos sau să nu fiu fericită în Hristos. A crede în horoscop înseamnă a te lepăda de Dumnezeu, care ne-a făcut liberi. Şi dacă cred, atunci: „fie ţie după credinţa ta”. Lepădându-te de libertate, de adevărul care te face liber, devii robul idolului. De crezi că de la pisica neagră îţi merge rău, atunci îţi merge rău; de crezi în horoscop, atunci e ca în horoscop. Dar este pentru că te-a părăsit Dumnezeu şi te-a lăsat „la voia minţii tale.” Eliberează-te de horoscop şi Hristos te va face liber. Iar preoţii, ar fi groaznic să fie numai unii, toţi să spună că e păcat şi să-ţi dea canon acolo, să te certe la Sfânta Spovedanie, ca să scapi de idolul acesta. Nici să nu citiţi, căci vă determină, vă răneşte mintea. Dacă ai citit întâmplător, auzi în autobuz că astăzi cu zodia nu ştiu care se întâmplă nu ştiu ce, îţi rămâne în minte şi te-a marcat, ţi-a luat libertatea.

Pentru mine totul e nou; Duhul Sfânt le face toate noi, uimitoare, în fiecare clipă! Gândiţi-vă, am un vis prevestitor, am visat ceva care sigur înseamnă ceva rău. Păi de ce mi-a dat Dumnezeu visul acela? De sadic ce e, ca să-mi spună dinainte că o să sufăr? Nu, ci ca să mă rog şi să-mi meargă bine. De aceea, pentru că Dumnezeu schimbă toate. Cu Dumnezeu le schimb pe toate. El modifică, că e Stăpânul întregii creaţii. Ţi-a zis horoscopul că astăzi pierzi banii? Tu roagă-te la Dumnezeu, dă-i de pomană şi i-ai câştigat!

Din Monahia Siluana Vlad, Meșteșugul bucuriei, Editura Doxologia, Iași, 2012

2 comentarii:

  1. am chiar intr-o/pe o carte de rugaciuni desenat zodiacul .... e vazut drept creatia lui Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Ann Sefir, din câte știu, semnificația zodiilor în vechime era diferită de cea actuală, în sensul că ele constituiau doar un calendar stelar, numele zodiilor fiind dat de constelațiile corespunzătoare. Nu cred că se vorbea atât de mult, ca în zilele noastre, despre influențele anumitor astre asupra comportamentului sau destinului omului născut sub o anumită zodie. Probabil doar în ultimii ani cunoștințele astea au fost atât de mult popularizate.

      Ștergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...