sâmbătă, 9 aprilie 2016

Despre timp și decizii…


De multe ori alegem să fim nefericiți doar pentru că nu mai știm drumul spre fericire. Ne-au fost prea de multe ori strivite speranțele, așa că preferăm să trăim mediocru. Să nu țintim spre mai sus, de teama că aripile nu ne-ar putea susține zborul.

De multe ori alegem oamenii care nu ne aduc nimic bun, pentru că nu știm suficient de bine cât valorăm noi. Nu știm că suntem frumoși și că putem să fim și selectivi. Așa că acceptăm dezamăgiri cu stoicism. Iar când oameni minunați ne apar în drum, ne întrebăm cum de nu i-am văzut mai demult.

De prea multe ori ne privim în oglinda răsturnată pe care ne-o pun cu abilitate în față oamenii interesului. Și ne vedem mici, șterși, fără calități. Și durează, uneori, prea mult până ne dăm seama că oglinda ne deforma, și că noi suntem altfel, suntem oameni cu suflete calde, cu dorințe și aspirații, cu doruri și vise.

De multe ori preferăm să acceptăm ceea ce este la îndemână, ceea ce ni se oferă fără efort și ne regăsim mai târziu pustii, cu visele scufundate și fără speranță doar pentru că nu am știut să spunem la timp „ajunge!” lucrurilor fără folos care ne-au furat timpul.

Pentru că ne lăsăm, de prea multe ori, timpul furat și irosit. Iar când ne descoperim pe noi, când ne vedem cu ochii noștri, nu cu ai altora, când știm ce vrem, realizăm că avem nevoie de timp.

Atunci, înainte de acel timp, nu ar fi mai potrivit să știm cui acordăm timp din timpul nostru, clipe de preț din viața noastră și cui îi putem spune fără ocolișuri „poate altădată…”?!

Pentru că oamenii și fericirea se află mereu de părți diferite ale timpului…dar, cumva, ține doar de noi cum ne orientăm prin timp și cât de des ne dăm nouă timp-pentru un vis, o speranță, o clipă fericită..

sursa: sufletdecristal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...