joi, 21 aprilie 2016

Dar în privire, ce pui?

 
În mâncare, pui sare și piper. În discuțiile cu prietenii, răbdare și încredere. În călătorii, timp și entuziasm. În activitățile de fiecare zi, nervi și energie. Dar în privire, ce pui?

Ochii sunt precum ferestrele – nu degeaba avem și obloane! (da, sunt și oglinda sufletului, dar asta am învățat încă din timpul orelor petrecute la școală)
De ce asemeni ferestrelor? Pentru că mereu acolo cauți să vezi dacă e cineva acasă. Dacă cel pe care-l ai în față, e într-adevăr lângă tine, sau e în plimbare cu gândul în depărtare. Uneori îndrăznim să deschidem ferestrele, dacă n-avem norocul să fie deschise chiar din capul locului. Atunci ne putem bucura în voie de sinceritatea celuilalt. Bine, trebuie să și merităm asta.

Cu ochii străbatem cele mai multe distanțe. Între planuri și așteptări, tristeți și bucurii, între provocări și renunțări . În fiecare zi, în orice clipă (mai puțin când lăsăm obloanele) trimitem privirea la întâlnire cu tot ce ne-aduce viața.

Și-atunci, ce punem în privire? Cum o putem face mai puternică, mai încrezătoare?!

Aș spune că în privire trebuie să aduni amintirea lucrurilor cele mai frumoase pe care ai avut ocazia să le vezi. Să-ți umpli ochii cu imagini care te-au emoționat, pentru că atunci va apărea și €œsclipirea din privire€œ. Dacă nu mereu, măcar din când în când încearcă să-ți odihnești ochii pe firul unor povești frumoase. Așa, vor fi pregătiți să le întâmpine și pe celelalte.
 
de Camelia Capitanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...