joi, 10 martie 2016

Iubirea este singurul lucru care nu doare


Trăim într-o lume a fricii și a trădărilor. Auzim cum aceste două trairi se manifestă în ziua de zi cu zi. Adevărul e că ne este frică de singurătate și urâm atât de tare trădările. Și totuși nu facem nimic pentru a remedia situația…

Ne irosim timpul căutând vinovații care ne-au străpuns cu o săgeată otravită sufletul, în loc să o scoatem cât mai repede. Și apoi ne întrebăm de ce nu ne mai putem oferi sufletul unei alte persoane, dar oare cum să mai putem când încă acesta e otrăvit cu resentimente. Când o sa înțelegem cu adevărat că doar de noi depinde ce atragem și ce îndepărtăm?

Trăim uneori fiecare zi cu frica de a nu ajunge singuri și din această cauză ne agățăm cu dinții de relații care nu ne fac bine. Suportăm de multe ori chiar și minciuni sau trădări, ca să ajungem în final la același răspuns, nu minciuna e cea care pune capăt unei relații, ci adevărul. Oricât am încerca, odată pierdută încrederea într-o persoană nu o vom mai putea privi la fel, e ca o foaie de hârtie, odată ce ai boțit-o, nu va mai fi niciodată perfectă oricât te-ai strădui să o netezești.

Da, frica este cea care ne oprește de atâtea ori să punem capăt unor relații. Și fără să ne dăm seama frica noastră e cea care contribuie la înfingerea și mai tare a săgetii otrăvite de către cel de lângă noi. Tindem să aruncăm vina pe ceilalți și mai puțin pe noi când de fapt noi suntem cei care ne creăm propriile furtuni și apoi ne supărăm că plouă.

După îndelungi lupte cu sufletul nostru reușim să scoatem săgeata, dar tot frica e cea care va construi un zid în jurul sufletului, tocmai pentru a nu mai suferi. Spunem de multe ori că iubirea doare, dar nu este adevărat. „Iubirea nu doare. Singurătatea doare. Abandonul doare. În realitate iubirea este singurul lucru care trece peste orice durere din lume și care te face să te simți minunat din nou. Iubirea este singurul lucru care nu doare.” (Liam Neeson)

Nu construind ziduri pentru a ține celelalte suflete la distanță e soluția pentru că acestea nu lasă nici dragostea să pătrundă. Fără să ne dăm seama ne ținem sufletul prizioner.

E timpul să dărâmăm zidurile! Nu uitați, iubirea este singurul lucru care nu doare.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...