marți, 22 martie 2016

Exerciții de surâs

 
M-am întrebat când suntem noi cel mai aproape de noi înșine?

Nici nu bănuiam ce întindere are în ființa noastră izvorul simplu, mereu curgător, al dorinței de a fi împăcați cu noi înșine, de a fi senini și fericiți. Si cât de adânc se împletește în alcătuirea noastră nevoia de afectiune cu speranța mereu reînoită că o putem găsi și păstra. Am învătat, cu întârziere ce-i drept, un paradox nedemontabil: dobândim mai mult atunci când dăruim și că, iubind, este un miracol să te risipești în zarea interioară a celuilalt. Eu numesc aceste momente, desi par anodine, clipele noastre de transcendență.

În dinamica vieții de fiecare zi, situați sub spectrul dezirabil al nevoii de a triumfa, ne scapă printre degete clipele în care ne este dată revelația minusculă a faptului că doar situându-ne în zona radiantă a iubirii celui de lângă noi suntem mai aproape de noi înșine.

Pare puțin și nesemnificativ, dar cele mai de preț sentimente și valori sunt cele pe care le păstrăm indiferent că suntem pe turnul Eifel din Paris, în sala de judecată sau pe holul clinicii de oncologie: credința si speranța asistate mereu, dacă se poate, de fiorul blând al iubirii. Restul e spectacol.
 
de Cosmin Neidoni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...