marți, 29 martie 2016

10 Moduri de Tranziție de la o Gândire Negativă la o Gândire Pozitivă

Priveşte partea „plină a paharului”!
 
Gândirea negativă poate deveni un viciu asupra vieţii noastre afectându-ne modul în care trăim toate evenimentele din viaţă. A învăţa cum să gândim pozitiv în loc de negativ poate fi greu, mai ales dacă nu ai fost învăţat să faci acest lucru. Cu toate acestea, devenind o persoană care vede tot ceea ce este mai bun la orice lucru pe care îl trăieşte, nu vei face nimic altceva decât să trăieşti noi experienţe şi să ai o existenţă sănătoasă.

Fii recunoscător!

A învăţa să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem în viaţă este fundamental pentru a deveni un gânditor pozitiv. Dacă citiţi acest articol, cel mai probabil aveţi un calculator sau un smartphone sau o tabletă, aveţi acces la internet, aveţi o viaţă! Fii recunoscător cu alţii, care sunt acolo pentru tine, fii recunoscător că ai o viaţă, aşa cum este ea, fericită sau mai puţin fericită. Tot ceea ce aveţi este un privilegiu!

Eliminaţi drama!

Dacă dramatizezi totul, atunci să ştii că nu eşti pe drumul cel bun. Elimină drama din viaţa ta, evită să fii înconjurat de oameni care dramatizează totul în viaţă. În cazul în care continui să stai lângă oameni care dramatizează totul, energiile lor negative te vor acapara şi pe tine. Elimină aceste persoane şi influenţe din viaţa ta pentru că tu ar trebui să te bucuri de fericire şi recunoştinţă.

Înconjoară-te de oameni care te pot susţine!

După ce ai renunţat la dramă, încearcă să-ţi atragi în viaţa ta oameni plini de viaţă, oameni optimişti, oameni care te pot încuraja şi susţine. Ştii bine cine are influenţe negative asupra vieţii tale şi cine nu. Prietenii tăi pot fi acolo pentru tine sau nu. Alegeţi persoanele pe care le laşi în viaţa ta cu înţelepciune!

Asumă-ţi responsabilitatea!

Trecerea la o gândire pozitivă trebuie să înceapă prin luarea iniţiativei. Trebuie să vrei să fii fericit! De asemenea, trebuie să îţi asumi responsabilitatea pentru lucrurile care merg uneori greşit în viaţa ta şi să iei decizia prin care le poţi schimba în bine.

Fii bun!

Poartă-te frumos cu alţii. Este atât de simplu. Purtându-te frumos cu alte persoane vei genera sentimente pozitive pentru tine şi pentru persoana cu care te porţi frumos. Toată lumea va fi câştigătoare în această situaţie. Purtându-te frumos cu toţi oamenii cu care intri în contact este cea mai bună modalitate de trecere la o gândire şi o trăire pozitivă.

Relaxează-te!

Uneori avem nevoie de timp pentru a absorbi puterea propriilor noastre gânduri. Poţi beneficia de toate acestea atunci când scapi puţin de realitate şi devii pierdut în proprile tale idei.

Distrează-te!

O bună modalitate de eliminare a gândirii negative este distracţia. Distracţia duce la râs, emoţie şi bucurie, atâta timp cât nimeni nu este rănit în procesul respectiv.

Învaţă să ierţi!

Este nevoie să devii o persoană puternică pentru a putea ierta. De asemenea, nu trebuie să-ţi iroseşti timpul pentru ceva care a este de domeniul trecutului. Ce a fost, a fost în trecut şi este cazul să rămână acolo. Învaţă din greşelile tale cât şi din greşelile altora oferind iertare. Fericirea şi gândirea pozitivă nu poate fi atinsă sau îmbunătăţită dacă ţinem de ceea ce s-a întâmplat în trecut.

Priveşte partea „plină a paharului”!

Orice se întâmplă în viaţă trebuie tratat ca fiind un lucru bun, nu ca un lucru rău. Dacă ai o zi proastă, priveşte partea bună a lucrurilor care s-au întâmplat în acea zi. Această tehnică este pur şi simplu modalitatea prin care vei învăţa să devii optimist. Gândirea optimistă este o gândire pozitivă. Nu orice situaţie în viaţă ne permite să o gândim cu optimism. Viaţa are şi dificultăţi din când în când. Cu toate acestea, majoritatea zilelor şi evenimentelor din viaţa ta rebuie tratate cu acest tip de gândire.

Nu gândi niciodată „prea departe”!

Dacă gândim prea departe, vom ajunge să nu mai dăm importanţă detaliilor plăcute ale evenimentelor ce se întâmplă şi vor urma să se întâmple.Nu are rost să-ţi iroseşti timpul şi să-ţi umpli mintea cu asemenea lucruri. Gândeşte pozitiv, trăieşte momentul pentru că nu te vei mai întâlni cu el şi nu gândi prea mult în viitor.
 
de Cristian Iacov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...