duminică, 27 martie 2016

Everyone has a story


Să nu crezi vreodată că dacă vezi pe stradă un om râzând cu gura până la urechi asta înseamnă că e şi cel mai fericit…
Ne-am învăţat să judecăm după aparenţe şi nu mai acodăm deloc timp cunoaşterii. Cel mai uşor e să acuzi, să pui etichete şi să tragi concluzii fără să te gândeşti dacă sunt pripite sau nu. Acel om pe care tu îl vezi aparent bine, poate că în interior e praf, te-ai gândit? Şi poate că nu vrea să strige în gura mare durerea tocmai pentru că nu doreşte să încarce pe alţii cu problemele lui.
În spatele unui zâmbet se ascunde întotdeauna o poveste. O poveste de viaţă. Şi mulţi nu au răbdare să ajungă până la ea. Asta deoarece ne-am obişnuit să fim atât de superficiali!
Ne-am lăsaţi conduşi de aparenţe şi am uitat să privim cu inima.

Ştii…fiecare om are povestea sa. În spatele fiecărui zâmbet se află ceva. În spatele fiecărei bucurii se află un motiv. În spatele fiecărei tristeţi se află o întâmplare care a provocat-o. Şi în spatele fiecărui om pe care-l întâlneşti pe stradă şi nu numai se află o povete… O poveste care poate a rămas nespusă până în ziua de azi pentru că provoacă durere.
De multe ori oamenii îşi închid poveştile în suflet, să le ştie doar ei şi Dumnezeu, pentru că le e teamă să nu fie judecaţi, repinşi, neînţeleşi, le e teamă de pierderi, de urmări, le e teamă de faptul că odată spusă, povestea lor ar putea ajunge pe buzele altor oameni necunoscuţi poate.
Te-ai gândit vreodată că acel om care este arătat cu degetul, pe seama căruia se fac glume, poartă în suflet o durere? Te-ai gândit vreodată că acel om care cerşeşte sau devine alcoolic nu ajunge să facă asta din prea multă fericire?
Te-ai gândit vreodată când ai trecut pe lângă o bătrână care vinde ceva-n piaţă sau pe lângă un om care cântă pe stradă că leul primit de la tine i-ar asigura pâinea în ziua aceea?
Te-ai gândit vreodată că chipul aparent senin al unora ascunde de fapt amărăciune şi griji?
Te-ai gândit vreodată că cel care doarme pe stradă are în spate întâmplări nefericite care l-au adus în situaţia aceea?
Te-ai gândit vreodată că printr-un zâmbet sau o strângere de mână poţi alina ziua grea a cuiva care poate nu a mai vorbit cu cineva de atât de mult timp că nici nu-şi mai aminteşte?
Te-ai gândit vreodată să ai răbdare şi să nu mai judeci oamenii până nu le afli povestea?

GEORGIANA R.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...