luni, 22 septembrie 2014

În rolul de amantă


Multe femei ajung la un moment dat în rolul de amantă pentru bărbatul iubit. Unele habar nu au că domnul care le face asiduu curte este foarte însurat, altele se fac că nu ştiu, iar altele ştiu prea bine dar nu le deranjează, încă.

Despre cele care ştiu, aş vrea să vă vorbesc. De ce ar accepta o femeie locul al doilea în viaţa unui bărbat? De ce ar accepta să se mulţumească cu jumătate când poate avea totul, în altă parte? De ce s-ar mulţumi cu frânturi de timp din partea lui? 

Din mai multe motive. Unele femei nu-şi doresc o relaţie serioasă care să le afecteze libertarea mult preţuită. Aşa că acceptă să fie amantele cuiva care are deja o relaţie serioasă. În felul acesta nu se va pune niciodată problema de căsătorie sau copii. Domnul îi are deja în altă parte. În felul acesta, rolul de amantă oferă şi libertate şi o relaţie, însă o relaţie doar pentru distracţii. Fără prea multă implicare, fără asumarea de responsabilităţi. 

Apoi sunt femeile care îşi doresc o relaţie dar sunt indisponibile emoţional. Deşi doresc să se implice, în realitate nu sunt pregătite. Aşa că îşi vor alege, în mod inconştient, bărbaţi care nu sunt disponibili în totalitate. Unei femei indisponibile emoţional îi este frică să se implice, de teamă că va suferi. Acesta este cel mai întâlnit motiv de indisponibilitate şi are la bază o rană nevindecată. Când rana se va închide, şi femeia va fi pregătită să iubească din nou, se va orienta către un bărbat liber. 

Urmează femeile ce au o rană emoţională în urma unei despărţiri de un bărbat ce le-a părăsit pentru o altă femeie. În acest caz, femeile speră să fie amante pentru scurt timp şi apoi să ocupe rolul principal. În felul acesta se vor simţi alese şi importante pentru cineva, sperând că această alegere să şteargă, sau măcar să estompeze, durerea de a fi fost părăsită pentru o altă femeie. Binenţeles că acest raţionament nu este unul conştient. 

Sunt şi femei care, din cauza sechelelor emoţionale din copilărie, consideră că pentru a trăi iubirea adevărată trebuie să suferi la început. Să plăteşti un preţ pentru care apoi vei fi recompensată. Rolul de amantă e preţul pe care sunt dispuse să-l plătească pentru a deveni soţii cu drept la fericire. Însă aceasta este o iluzie, nu există astfel de reguli sau garanţii. 

Şi în cele din urmă sunt femeile care acceptă locul de amantă sperând să fie pentru scurt timp. Sunt îndrăgostite, naive şi cred sincer în povestea domnului care se plânge cât este de nefericit şi de neiubit acasă. Sunt dispuse să accepte şi să înţeleagă atât cât este necesar. Pentru cele norocoase timpul e scurt, pentru altele e mai lung, iar pentru altele nu se sfârşeşte niciodată aşteptarea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...