duminică, 2 decembrie 2012

MEDITAŢIE SI AUTOHIPNOZĂ

Notă personală
De-a lungul căutărilor mele spirituale am avut curiozitatea şi mai ales "şansa" de a medita .Şi am făcut acest lucru mai bine de un an de zile cu credinţă (deşartă dealtfel), cum reiese din acest articol , că , mă voi apropia mai mult de Dumnezeu .M-am înşelat amarnic ! Şi nu am crezut pe nimeni spunandu-mi că nu este bine ceea ce fac , dar mai ales NU am dat crezare maestrului meu interior care, din când în când îmi dădea semnale că nu e acesta drumul spre lumină .Eu nu vreau să conving pe nimeni în a-mi urma sfatul , fiecare persoană are liber arbitru în ceea ce priveşte alegerea pe care trebuie să o facă la un moment dat în viaţă .Şi tot ceea ce ni se întâmplă , bun sau rău , nu ni se poate întâmpla decât cu Voia Lui Dumnezeu cu scopul de a primi mai apoi o lecţie din care avem ceva de învăţat ...atâta timp cât nu ne-am pierdut de tot credinţa .

Această carte am primit-o în DAR de la o persoană dragă mie , carte venită după trezirea mea la realitate , ce deja avusese loc . Însă nu pot decât să îi mulţumesc pentru mâna de ajutor pe care mi-a dat-o la momentul potrivit .Ştiţi cum se spune , nu crezi ceva până nu trăieşti pe propria piele .Şi eu pot spune acum , detaşat , cu mâna pe inimă , că am trăit toate aceste rătăciri , cu vârf şi îndesat, nu prin bucurii şi împliniri (aşa cum mi-am imaginat) ci prin propria-mi suferinţă fizică şi psihică .

Lectură cu folos vă doresc.Fiţi binecuvântaţi cu Iubire şi Lumină!
Cu drag , Daniela

Ce este meditatia? Cum functioneaza mintea umana in timpul meditatiei? Ce tipuri de transformari cunosc sufletul si intelectul unui om care o exercita regulat si pentru o perioada indelungata de timp? Cum este utilizata de catre gurusii contemporani si, in general, de catre organizatiile new age-iste? Ce rol joaca in planurile lor? in sfarsit, are ea vreo legatura cu rugaciunea crestina? Ne vom stradui sa conturam raspunsurile la aceste intrebari prin apel la invataturile gurusilor insisi si, mai cu seama, la practicile lor - care sunt cu mult mai graitoare decat cuvintele. Sunt trei practici distincte pe care le-am experiat personal. Ele sunt promovate de trei organizatii diferite care impanzesc in momentul de fata majoritatea tarilor lumii occidentale. Imaginea fiecarei organizatii este diferita.

- Cea dintai, intitulata generic Mind Control, isi revendica o filiatie stiintifica, adaptata mentalitatii apusenecontemporane, vizand racolarea unei palete largi de adepti.
- A doua organizatie, cea a gurului Shri Chinmoy, a acordat hinduismul cu preocuparile tanaruluioccidental, promovand meditatia imbinata cu muzica, gimnastica, sportul, pictura. Centrul organizatiei siprincipalul sediu al gurului se afla in New York.
- A treia organizatie, cea a gurului Satyananda, avand ashramul central in Mongyr (India), isi conserva mairiguros identitatea hindusa si evolueaza astfel cu o imagine mai "exotica" si mai autentic indiana pe piatareligioasa. Totusi, pentru o promovare mai eficienta, isi revendica statutul de "Universitate Yoga"
Toate cele trei organizatii constituie mici segmente ale miscarii universale New Age (Noua Era), printre ale carei obiective majore se inscriu distrugerea caracterului crestin al societatilor occidentale si impunerea conceptiilor orientale despre om, lume si Dumnezeu. Noua Era pregateste sub toate aspectele contextul propice aparitiei unui nou lider religios mondial care va instaura o religie mondiala unica si in cele din urma se va proclama pe sine Dumnezeu, instaurandu-si dictatura politica si religioasa absoluta.Este cel pe care poporul evreu il asteapta ca "Mesia", iar Evanghelia il numeste Antihrist. Aparitia,dominatia temporara si sfarsitul lui Antihrist au fost profetite de insusi Hristos, de Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan Teologul, de Sfantul Apostol Pavel si de multi alti sfinti crestini. 
Am sa postez doar Primul exemplu - prima practica si cea mai des folosita 
Iata ce am fost ghidati sa facem in cadrul sedintelor de Mind Control:Stam linistiti in fotoliile centrului de conferinte al hotelului. Suntem in jur de 70 de persoane. Scurta teorie introductiva s-a terminat. Ne relaxam... inchidem ochii; ii vom pastra inchisi pana la finele exercitiului... Declamam cu voce puternica si prelunga cuvantul sfant al hindusilor, OM... Sala vibreaza pentru aproximativ doua minute de sunetul OM, "pentru a se purifica spiritual atmosfera" -asa cum ne explicasera deja... Bineinteles, procedeul era antistiintific prin definitie; tinea de asumarea explicita a unei credinte pur religioase, anume cea hindusa. Nici unul dintre noi n-a remarcat insa acest aspect. Executam mecanic tot ce ni se comanda, fara nici un filtru rational.In continuare, il auzim pe profesor zicandu-ne: "Voi numara foarte rar si limpede, in sens invers, de la 10 pana la 1. La fiecare numar imaginati-va ca aveti de coborat cate o treapta, ca si cand ati cobori o scara;adanc, tot mai adanc... 10... 9... 8... 1... 6... coborati scara in adanc, tot mai adanc... 5... 4... acum va aflati la un nivel mental mai profund, si veti cobori inca si mai adanc... 3... 2... coborati tot mai adanc...",continua vocea sugestiva a profesorului. ii urmam indicatiile si simtim cum coboram "tot mai adanc" pe aceasta scara imaginara. in sfarsit, ajungem si la "1". Suntem cu adevarat pe jumatate adormiti: corpul greu, pleoapele grele, mintea incetosata, ca intr-un somn, pastrand insa o oarecare constienta."Acum va aflati intr-un plan profund, energetic al mintii" continua profesorul. "Vreau sa vedeti limpede in mintea voastra, in culori, imaginile pe care vi le voi indica: un trandafir rosu... un apus de soare... un lac... un rau... un munte acoperit de zapada... o stea... etc."Dispozitiile sunt date intr-un ritm foarte lent. Un sir de imagini directionate imi traverseaza mintea. Ma aflu parca in fata unui televizor. Claritatea imaginilor depinde numai de nivelul de dezvoltare al imaginatiei fiecaruia dintre noi... in mod cert, insa, printr-un astfel de procedeu ne cultivam si ne dezvoltam cu totii imaginatia. 
Profesorul ne cere apoi sa ne construim imaginativ laboratorul nostru spiritual, in care vom intra de fiecare data pentru a executa tehnicile. Unul isi imagineaza o pestera; altul - o vila pe varful unui munte;altul - un vast apartament intr-un zgarie-nori, s.a.m.d.... Ni se cere sa ni-l imaginam in cele mai mici detalii. O facem cu meticulozitate, intrucat ni se lasa timp din belsug la dispozitie pentru aceasta...Imaginatia noastra lucreaza acum la maximum.Ni se comanda mai departe sa "vedem" in mintea noastra ceva ce am dori sa ni se intample... Unul se"vede" pe sine frumos, altul il "vede" pe seful sau dandu-i o prima, altul se "vede" pe sine familist...Dorintele cele mai intime ale fiecaruia sunt scoase acum la iveala. Visam in chip programat...Dupa un rastimp oarecare, profesorul ne vorbeste din nou: "Acum voi numara de la 1 la 10. La fiecare numar veti urca o treapta mai sus. Cand voi ajunge la 10 va veti trezi, veti fi linistiti, absolut sanatosi,odihniti si bine dispusi. Tot atunci veti deschide ochii".Incepe sa numere lent. Ajunge la 10, si deschid la randul meu ochii. Corpul imi este greu. Privesc in jur si vad oameni miscandu-se cu multa incetineala, ca dupa trezirea dintr-un somn adanc. Capul imi este de asemenea greoi si amortit. Acuz o stare pronuntata de somnolenta.Profesorul ne asigura ca, lucrand sistematic in fiecare zi asupra unei teme, in final ni se va intampla exact ceea ce ne dorim.- Bine, dar cum se va intampla asta? intreaba cineva.- Cand exersati aceasta tehnica, va conectati la Mintea Universala care guverneaza lumea, si ea va face ca dorinta dumneavoastra sa devina realitate! a survenit prompt raspunsul... Cu cat mai constant exersati metoda, cu atat mai repede veti ajunge sa va cufundati. Va veti obisnui... Trebuie sa o practicati la ore regulate - dimineata, la pranz, seara - fie si pentru zece minute. Exista oameni conectati pe toata durata zilei la nivelul alfa.S-au spus in cadrul cursurilor inca multe alte lucruri din a caror analiza se pot desprinde concluzii cel putin interesante. Eu imi voi concentra insa atentia asupra a trei chestiuni.
a) Aceasta practica se bazeaza pe cultivarea metodica si exploatarea neingradita a imaginatiei. Daca se are in vedere cazul unei persoane care exerseaza zilnic, pe parcursul mai multor ani, aceasta metoda, este lesne de inteles ce amploare va dobandi capacitatea sa imaginativa, pe de o parte, dar si cat de mult timp din viata sa si-l va petrece in taramul imaginatiei sau sub influenta ei directa, pe de alta parte.
b) O asemenea tehnica il educa pe practicant in spiritul unui pasivism si al unei obediente totale. Sa ne reintoarcem asupra modului in care a fost executata metoda Mind Control. Stam asadar lejer pe scaun si ne relaxam, inchidem ochii si pierdem contactul cu mediul inconjurator; emitem monoton pentru cateva minute sunetul "sfant", OM, si ne golim treptat mintea de orice ganduri. Auzim apoi vocea temperata dar autoritara a unui profesor de yoga, care ne dicteaza riguros ce sa facem. Ne supunem continuu, ordinele succedandu-se fara incetare. Ne conformam automat, mecanic, fara nici o cenzura rationala, intre altele si pentru ca nu dispunem de timpul fizic pentru a rationa; orice efort rational presupune intreruperea exercitiului. Ii permitem sa faca uz de mintea noastra dupa bunul sau plac, fara sa fi fost preveniti despre ceea ce urmeaza sa ni se intample. Nu ni s-a dat ocazia si timpul de a ne gandi, de a discerne si de a alege liber. Am fost efectiv pusi in fata faptului implinit. S-a exercitat asupra noastra o stapanire totala, vreme de aproximativ douazeci de minute. Cand ni se spune sa ne "trezim", atunci ne "trezim", si ne simtim capul ingreuiat ca si cand ne-am scula din somn.
Este scenariul unei sedinte tipice de hipnoza in masa, condusa de un yoghin experimentat, cu scopul de a sparge" barierele mentale care il impiedica pe individ sa progreseze in autohipnoza. Pentru ca obiectivul ultim al acestui seminar il constituie predarea unei tehnici de autohipnoza.Ni s-a inmanat la sfarsit cate o caseta audio, cu ajutorul careia sa exersam la domiciliu. Indicatiile sunau astfel: "Izolati-va intr-o camera linistita din casa voastra si rugati sa nu fiti deranjati sub nici un motiv.Trageti obloanele si stingeti toate luminile, asa incat sa fie intuneric si liniste. Asezati-va in pozitia lotusului sau in orice alta pozitie de meditatie; daca va e greu, atunci intindeti-va pur si simplu pe podea.Relaxati-va si porniti casetofonul".Cand caseta incepe sa ruleze, se aude pentru cateva minute un zumzet continuu, asemanator cu zgomotul unui motor care functioneaza monoton. Acest zumzet "pregateste" mintea (intocmai ca si sunetul prelungit OM) pentru a executa comandamentele ulterioare "fara ganduri" si reactii launtrice de impotrivire. Zumzetul continuu "goleste" mintea de gandurile deja existente, si impiedica totodata nasterea unor ganduri noi.La capatul catorva luni de practica intensa, puteam deja aplica singuri metoda, fara profesor si fara caseta.Ajunsesem la stadiul in care eram capabili sa ne "autocufundam".Instructorii preferau sa utilizeze termenul "autocufundare", evitandu-l cu obstinatie pe cel de"autohipnoza", intrucat termenul "hipnoza" provoaca adesea rezerve si chiar teama, iar pe de alta parteeste un termen deja consacrat care nu poate fi prezentat ca o descoperire noua. Din exact acelasi motiv eraevitat, cel putin intr-un prim stadiu, si termenul "meditatie". 
c) Marile promisiuni pe care le vehiculeaza invatatorii acestei tehnici sunt instrumentul cu ajutorul caruia ii tin pe oameni in stapanirea lor.Prima promisiune care ni se face decurge din chiar numele organizatiei: vom invata sa ne controlam mintea si sa-i valorificam puterile ascunse. Apogeul acestei promisiuni este atins atunci cand profesorul ne spune ca "Mintea Universala" care guverneaza intreaga lume va face ca dorinta noastra sa devina realitate; cu alte cuvinte, orice imagine autoprogramata am derula pe ecranul mintii noastre prin tehnica pe care am invatat-o va fi transpusa in realitate de catre "Mintea Universala". Ni se fagaduieste ca putem deveni in felul acesta bogati, frumosi, puternici, sanatosi, celebri, ba chiar putem ajunge la "progres spiritual", "cunoastere spirituala" si, mai mult, "sfintenie".In continuare, suntem invitati sa ne inscriem in asociatia absolventilor seminarului. Vom pastra astfel un contact permanent si vom fi tinuti mereu la curent cu noile "descoperiri". in acelasi timp, devenim membrii unui grup de oameni care se sprijina social, dobandim noi prieteni, noi cunostinte, noi posibilitati... Pe de alta parte, desigur, conducatorii grupului isi sporesc influenta sociala, pot introduce mai usor in circulatie anumite stiri si idei, si pot modela mai eficient perceptia despre lume a adeptilor lor.In ceea ce priveste marile fagaduinte cu care publicul este atras catre seminariile de Mind Control, una din problemele majore care se cer rezolvate vizeaza identificarea continutului notiunii de "Minte Universala".Daca prin acest termen este subinteles Dumnezeu, atunci avem de-a face cu o religie care isi revendica putinta de a-i aduce pe adeptii sai in contact cu Divinitatea si, in felul acesta, se naruie toate pretentiile stiintifice ale metodei. 
Insa Hristos ne avertizeaza ca exista doua feluri de puteri spirituale: Dumnezeu si ingerii Sai, pe de o parte, si Diavolul impreuna cu demonii lui, de cealalta parte. Si, de vreme ce aceasta asa-numita "Minte Universala" nu este Hristos, ci, dimpotriva, submineaza si maimutareste invatatura si Biserica lui Hristos, atunci este cat se poate de evident cine se ascunde in spatele acestei titulaturi!Cat priveste masura in care se concretizeaza promisiunile pe care organizatia le agita atat de strident,majoritatea membrilor pe care i-am cunoscut nu si-au imbunatatit radical nici situatia economica nici starea de sanatate, dupa cum nici n-au devenit celebri sau super-inteligenti. Ceea ce s-a schimbat insa substantial in viata lor este conceptia despre om, despre lume si despre Dumnezeu. De asemenea, au suferit notabile transformari de comportament si personalitate, devenind in general mai pasivi, si in special dependenti de instructorii Mind Control. Se poate vorbi intr-adevar de un control al mintii, insa numai in sensul ca mintea le este dirijata de catre conducatorii grupului. Printre acestia din urma, am constatat ca exista unii care isi exercita realmente puteri suprafiresti. Sunt puteri spirituale care sustin si dirijeaza organizatia. Liderii cei mai "evoluati" intretin un contact nemijlocit cu "fiintele spirituale", in speta cu demonii .
Deci, frate, daca doresti sa te eliberezi degraba de aceste patimi si rautati, daca voiesti sa te feresti de feluritele curse si mestesugiri ale diavolului si daca iubesti a te uni cu Dumnezeu si a dobandi dumnezeiasca luminare, atunci lupta-te din rasputeri a-ti goli mintea de orice forma, culoare si spatialitate. Pe scurt, de orice imaginatie si aducere aminte a lucrurilor bune sau rele, pentru ca toate acestea sunt plagi, umbre si neguri care intuneca puritatea, nobletea si stralucirea mintii. Nici o patima trupeasca sau sufleteasca nu poate patrunde in minte pe alta cale decat prin imaginarea lucrurilor senzoriale. Imaginatia si memoria sunt treptele inselaciunii vrajmasului, dar mai cu seama imaginatia:intr-insa este radacina oricarui pacat.
Sarguieste-te, deci, a-ti pastra mintea curata de orice imaginatie, asa cum a creat-o Dumnezeu.
Asadar, analiza acestor aspecte legate de meditatia orientala si rugaciunea crestina reveleaza o data in plus antiteza fundamentala dintre cele doua religii. Pe cat difera lumina de intuneric si Dumnezeu de Diavol,pe atat difera Biserica lui Hristos de paganismul hindus si de sectele new age-iste
sursa : extras din cartea "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie"
Comanda cartii se poate face AICI 
Cine nu are posibilitatea sa comande aceasta carte , o poate citi AICI 
 
 

6 comentarii:

  1. Buna Daniela ! Stii de cate ori m-am intrebat daca intradevar aceasta stare de meditatie face bine ? Sau este doar o alta forma de manipulare a celor multi ? Niciodata nu am reusit sa meditez ca la carte pentru ca mi-a fost teama ,asta este adevarul . Mai repede am spus o rugaciune iar sufletul s-a simtit mult mai implinit Si dincolo de asta in toate visele mele biserica ocupa un loc central .
    Iti multumesc pentru articol, a venit la fix ! pupicei !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. Ai dreptate in anumite privinte, fireste e posibil sa te si inseli. Dat fiind faptul ca singura certitudine din viata asta este moartea, merita sa ne intrebam cand vine vorba mai ales de subiecte ce implica valori spirituale. Nu trebuie sa consideram totul ca fiind eretic si blasfemitor. Trebuie sa ne gandim intai de toate ca tehnicili acestra au fost folisite de intelepti chinezi cu mult timp inainte ca Iisus sa se nasca. Prefer denumirea de Dumnezeu Universal in defavoarea celei de Minte Universala. Imaginatia nu e a diavolului, imaginatia e a Domnului, se pot realiza lucruri inimaginabile, sa incercam sa nu ne mai confundam cu un sat din ev mediu, si sa ne simtim protagonistii unor scenatii conpirationiste. Cei mai periculosi sunt oamenii care asa-zis propovaduiesc cuvantul lui Dumnezeu, niste straie bisericesti practic legitimandu-i. Dumnezeu nu e doar al nostru, al ortodocsilor, al crestinilor, trebuie sa stim lucrul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Anonim , respect opinia pe care o ai , pe a fiecaruia dealtfel .Adevarul este cel inteles de tine in ceea ce priveste acest articol ,ceea ce rezoneaza cu tine mai bine spus .

    Binecuvantari cu iubire si lumina din partea mea.
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  4. "Trebuie sa ne gandim intai de toate ca tehnicili acestra au fost folisite de intelepti chinezi cu mult timp inainte ca Iisus sa se nasca".

    Amonim, pai si diavolul exista de la inceputuri, de cand i-a ispitit pe Adam si Eva care au cazut in pacat. Deci e clar ca el exista dinaintea nasterii Domnului, si e lucrarea diavolului cu inteleptii aceia chinezi. Ce se intampla astazi nu nou, sunt practici din evul mediu. Nu scuza tu faptul ca meditezi, blasfemiind oamenii si Cuvantul lui Dumnezeu. Asa fac toti crestinii rataciti. Si stii, mai periculos esti tu cu mentalitatea asta lumeasca, new age, decat acei oameni imbracati in straie bisericesti.
    "Nimeni nu-i perfect" e un fapt nu o expresie. Toti suntem oameni, toti suntem supusi erorilor.

    Dumnezeu fara om e tot Dumnezeu, dar omul fara Dumnezeu e nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine ai punctat dragul meu Liviu.Așa cum bine spunea și Petre Tuțea "Fără credință, fără Dumnezeu, omul devine un animal rațional care vine de nicăieri și merge spre nicăieri"
    Am avut revelația că înafară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e în știință, nici în filozofie, nici în artă. Și când un filozof, un om de știință sau artist sînt religioși, atunci ei nu se mai disting de o babă murdară pe picioare care se roagă Maicii Domnului. O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei Maicii Domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare așa, dihor. Eu când discut cu un ateu e ca și cum aș discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios nu există nicio legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. . . * Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă. Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. . .

    Cu iubire și lumină,
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu fara om este tot Dumnezeu, dar omul fara Dimnezeu este nimic. Amin!

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...