miercuri, 10 septembrie 2014

Cum regretele se pot transforma în gânduri pozitive


Cu toții avem regrete. Sentimente de frustrare. De ce-uri. Întrebări și gânduri care ne tulbură sufletul și ne provoacă tot felul de stări de neliniște. Cu toții am trecut prin așa ceva și posibil să mai trecem. Uneori regretul este acel sentiment negativ care ne urmărește în prezent și acționează ca și un parazit asupra minții noastre. Ne determină să ne pierdem încrederea, curajul, să nu mai știm în ce să credem sau cum să rezolvăm anumite situații prin care trecem. Un regret poate fi însoțit de o teamă reală că orice ai face va fi greșit și că este mai bine să nu răspunzi provocărilor vieții. Însă în spatele regretelor se pot ascunde posibilități, șanse reale, semne, chiar și oportunități de viață. Uneori ne este prea teamă ca să citim dincolo de ceea ce înseamnă un regret, să înțelegem că există șansa de a acționa greșit, de a nu vedea la timp soluția corectă. Totuși asta nu înseamnă că va trebui să ne trăim viața cu frică sau să stăm pe tușă din cauza faptului că nu ne mai simțim capabili să facem față unui nou eșec. Cu toții avem regrete și trăim cu propriile noastre greșeli. Uneori învățăm din mișcările neinspirate pe care le facem din grabă, impulsivitate sau chiar lipsă de experiență, alteori nu. Uneori știm cum să reacționăm în fața unei situații dificile, cunoaștem soluția corectă la dilema cu care ne confruntăm, însă sunt și clipe în care pur și simplu acționezi fără să mai stai să analizezi la rece problema. Și desigur, decizia ta poate duce la regret. Însă poate duce și la împlinirea unui vis. La realizarea unui obiectiv. La schimbarea ta ca persoană. De ce să te temi de propriile regrete și decizii greșite în loc să faci o transformare în bine a vieții tale? De ce să renunți la vise și la oportunitățile care vor veni odată cu acestea? De ce să renunți la împlinire și fericire doar ca să trăiești în trecut? Gândește-te la ele ca la niște beneficii, fiindcă din fiecare putem extrage un adevăr și o soluție potrivită oricărei circumstanțe.

Așadar, data viitoare când te vei simți obosit și tulburat de tot ce ți se întâmplă, când lucrurile nu ies așa cum îți dorești, când planurile se transformă în simple gânduri, amintește-ți să ai întotdeauna în vedere succesul și zecile de oportunități care îți vor ieși în cale. Pentru că lucrurile bune se întâmplă doar oamenilor curajoși, puternici, frumoși sufletește, oamenilor care nu se tem să-ți suflece mânecile și să se apuce de treabă, oamenilor care știu că fără ploaie nu s-ar putea bucura de priveliștea unui curcubeu. 

Fă din regretele tale propriul curcubeu de culoare, optimism și credință și nu renunța niciodată la un lucru atâta timp cât ți-l dorești, atâta timp cât îl crezi potrivit pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...