vineri, 6 ianuarie 2012

Soapta Sufletului

Beautiful Angel

In adancul existentei noastre simtim ca suntem mai mult decat ceea ce pare, insa mintea noastra constienta, expusa la avalansa informatiilor exterioare, intervine in realitatea noastra si ne conduce intr-o lume a limitarii si a insuccesului.
O viata traita in ritmul ratiunii este o viata obositoare. De multe ori, diferenta dintre un om fericit si un om trist este analiza. Omul fericit nu analizeaza fericirea, ci o traieste. Omul trist, cand ajunge fata-n fata cu fericirea, incearca sa inteleaga si sa analizeze aceasta stare, insa se indeparteaza instantaneu de fericire.
Cautam in permanenta starea de bine, dar nu ezitam sa condamnam, sa judecam, sa inselam, sa jignim sau sa provocam violente verbale sau fizice. Fericirea nu vine niciodata intr-un mediu ostil, deoarece ar fi (ne)natural. Tu ai ramane undeva unde simti ca prezenta ta nu este dorita?
Mintea constienta a omului absoarbe orice informatie si o trece prin filtrul ei pentru a decide daca o foloseste sau daca o trece in depozitul de ganduri. Cand te lasi condus de parerile si convingerile celor din jur, atunci de fapt tu te lasi trait de mediul exterior. Cu tine cum ramane? Asculta-te! Fa liniste in viata ta, stopeaza avalansa gandurilor tematoare si decide de acum sa traiesti doar dupa cum iti sopteste Sufletul!
Acorda-ti clipe doar pentru tine, pentru linistea ta, pentru descoperirea unei noi infatisari a vietii. De ce ai face acest lucru? Pentru ca in momentul acesta doresti sa schimbi ceva. Simt asta! Daca nu voiai sa construiesti ceva nou, de care persoana ta sa fie mandra, atunci nu te aflai aici, acum, citind aceste cuvinte.
Este foarte simplu sa asculti cu frica parerile celor din jur, insa nivelul de incredere in sine scade drastic si astfel tu iti blochezi singur accesul la starea de bucurie, care, de fapt, este starea naturala. Cand simti ca poti realiza ceva maret, nu mai astepta si in nicun caz nu mai cere parerea mediului inconjurator. Cand auzi indemnul interior, atunci Scanteia Divina te impinge de la spate si te poarta catre implinirea dorintei tale. Nu exista eroare cand lucrezi cu Perfectiunea. Exista blocaje doar cand incepi sa analizezi Perfectiunea.
Viata este atat de simpla si atat de frumoasa, incat tu ai putea constant sa traiesti fericirea autentica doar ascultandu-ti intuitia. Inspiratia este indemnul si indrumarea pe care Dumnezeu ne-o transmite, iar aici exista un aspect foarte important: daca actionezi in clipa in care tu simti ca ai puterea de a realiza ceea ce ti-ai propus, atunci viteza de manifestare se mareste, iar experienta dorita este mult mai aproape de lumea fizica. Sincronizarea este perfecta in astfel de situatii, deoarece Sufletul iti transmite avantul interior care te indeamna sa incerci. Cand simti ca poti realiza ceva, nu mai sta pe ganduri, deoarece clipa de gratie trece si te vei trezi iarasi in lumea confuza a indeciziei!
Noi dispunem de un sistem de informare interioara ce nu poate fi inteles sau explicat, iar acest fenomen ne aduce conectarea la Sursa Universala. In momentul in care simti ca poti, de fapt s-a deschis canalul catre Reusita, insa daca ai indoieli sau intrebari fata de corectitudinea mecanismului interior, iti vei bloca singur accesul la Implinire. A te indoi de ceea ce simti, inseamna a te indoi de tine, iar cand ajungi sa nu te mai crezi, atunci inevitabil apare lipsa de incredere in sine. Este o serie de reactii in lant.
Tu, prin propriile sentimente si ganduri, iti formezi neincetat propria realitate si te definesti singur cu fiecare sentiment simtit, cu fiecare gand avut, cu fiecare cuvant rostit si, bineinteles, cu fiecare experienta traita. Cand ajungi sa actionezi in conformitate cu dorintele Sufletului, atunci vei descoperi ghidarea Divina. Care sunt dorintele Sufletului? Ce iti doresti tu cu adevarat? Fericirea. Sufletul tau iti sopteste acum ca este momentul pentru a reusi. Totul ti-a fost asezat pe tava. Alege ce experienta doresti sa traiesti si bucura-te de noua ta viata!
Nu uita! Esti o fiinta tripartita! Daca traiesti in armonie pe toate planurile (spiritual, mental si fizic), atunci inseamna ca ai descoperit Fericirea, iar daca ai descoperit Fericirea, inseamna ca te-ai (re)descoperit pe Tine si ca ti-ai amintit Cine Esti Cu Adevarat. A te dezvolta doar pe un anumit domeniu, echivaleaza cu a trai doar o parte a vietii.
Multumeste pentru ceea ce ai aflat si porneste in escaladarea muntilor de incredere in Sine! Te asteapta o aventura fabuloasa, unde sfarsitul este doar un nou inceput.

“Nestiinta mintii constiente sau neputinta ei intr-un respectiv moment este un blocaj format in urma acumularii de sugestii si pareri exterioare.” - citat din “Totul din Intreg”, cap. “Indecizia transformata in intuitie”.

de Catalin Manea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...