marți, 17 ianuarie 2012

MANIFEST PENTRU (R)EVOLUTIE

Photo: Carwil Bjork-James Flickr.com

A venit vremea să înţelegem odată pentru totdeauna că suntem celulele aceluiaşi organism şi că tot ce se întâmplă în acest organism din care facem parte este interconectat.

A venit vremea să ieşim din iluzia separării şi să recunoaştem aceeaşi natură în fiecare, pentru că înainte de a fi orice titlu sau denumire ne-a dat societatea, suntem oameni!

A venit vremea să ne amintim că nu suntem doar creiere (mai mult sau mai puţin funcţionale) pe două picioare, căci mai presus de orice, suntem inimi. Suntem nişte inimi care trebuie să bată la unison, căci fără bătăile inimii nu mai avem ce căuta pe această planetă.

A venit vremea să încetăm să ne mai împărţim după etichete, după standarde impuse de alţii, pentru că cei care ni le-au impus aparţin trecutului. Să ieşim din sfera unui timp mort şi să facem loc unui timp viu care arde odată cu focul din fiecare om care îşi doreşte o schimbare.

Stă în puterea noastră să schimbăm o lume în alb şi negru într-una colorată, pentru că fiecare e o pată de culoare, fiecare e o piesă de puzzle care aşteaptă să-şi găsească locul prin reîntregire.

A venit vremea să încetăm cu revolta prin violenţă şi să înţelegem că se pot face schimbări majore şi fără sânge vărsat, oare nu ne-am scârbit destul privind la miile de masacre pe care ni le-a arătat istoria? Depinde de noi să nu repetăm greşelile din istorie la nesfârşit.

A venit vremea să crezi! Să crezi că putem dărâma o lume veche şi putredă care acum se află în convalescenţă şi să construim una nouă, proaspătă şi vie, aşa cum am visat dintotdeauna. Orice lucru frumos pe care ni l-am imaginat cel puţin o dată înseamnă că există cu adevărat în noi şi că poate fi realizat.

A venit vremea să renunţăm la obsesia lui a avea, idee inoculată de o lume consumeristă. Nu, oricât s-ar strădui alţii să ne convingă, nu e în natura noastră să ne comportăm precum nişte roboţi ghidaţi de corporaţii, să consumăm la nesfârşit şi să prădăm totul în calea noastră de parcă totul ni s-ar cuveni. Să ne amintim cine suntem cu adevărat!

A venit vremea să îndrăznim să fim ceea ce simţim că suntem şi să scoatem la iveală acea esenţă din fiecare care vibrează de atâta timp şi căreia i-a fost frică până acum să iasă la lumină. E timpul să privim lumea şi cu inima, nu mai merge doar cu capul pentru că am ajuns să ne dăm în cap unii altora.

Și a venit vremea ca tu, cel care citeşti aceste rânduri…să afli care e rostul tău pe acestă lume şi care este contribuţia pe care o poţi aduce la crearea unei noi lumi. Cu sau fără implicarea ta, aceasta va lua naştere oricum şi ar fi păcat să rămâi pe margine şi să nu mai poţi ţine pasul cu ceea ce va urma.

E momentul să transformăm lumea exterioară în care nu ne mai regăsim de ceva timp în ceea ce ne dorim cu adevărat să fie în jurul nostru. Cu cât vom lucra mai mult la transformarea noastră cu atât mai repede această lume va avea mai mari şanse să se manifeste!

Nu este timp pentru descurajare, nu este timp pentru a aştepta ceva din exterior şi pentru a asista precum spectatorii, e timpul să ne punem în valoare talentele, să ne luăm în serios rolul nostru pe acest pământ şi să ne unim inimile. Acum e tot ce avem!


Adela Moldovan @ Lectii din viata


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...