marți, 19 aprilie 2016

Falșii stăpâni din viața noastră: știrile, astrologia, bunurile, clarvăzătorii, medicii, bolile și multe altele…

 
Ce este un stăpân? Este o persoană sau un lucru care îţi conduce viaţa şi în faţa căruia te închini fie din teamă, fie din adoraţie. Îţi cunoşti stăpânii din viaţă? O să îţi dai seama foarte repede că nu sunt doar mulţi, ci şi falşi! Nu există decât un singur stăpân adevărat pe pământ şi acela este Dumnezeu. Este un lucru valabil pentru toate fiinţele umane. Fiecare are propiul său stăpân.

O persoană căreia îi este frică de altcineva nu este propriul ei stăpân. Imediat ce îţi este teamă de cineva, acesta devine stăpânul tău. Acea persoană te manipulează tot timpul. Ştie pe ce buton să apese ca să te facă să reacţionezi. Nu este benefic pentru tine să fii tot timpul în reacţionare. Acest lucru îţi provoacă prea multe emoţii.

Exemple de stăpâni falşi:

Ştirile. Oricare ar fi mijlocul de comunicare folosit, unii oameni ascultă ştirile apoi iau anumite decizii în funcţie de ce au auzit. Dacă se prevede furtună şi vreme rea, mulţi îşi vor schimba activităţile, cu toate că uneori previziunile meteorologice sunt atât de inexacte! Oamenii sunt cei care decid în funcţie de temperatura. Dacă într-o regiune, majoritatea oamenilor s-ar răzgândi imediat, temperatura ar suferi o schimbare la fel de radicală. Pământul este o entitate vie, ale cărei celule sunt fiinţele umane. O persoană care se lasă influenţată de ştiri, trăieşte adeseori cu teamă. Este tulburată de ceea ce aude. Dacă se anunţă probleme financiare în ţară, va încerca imediat să îşi ascundă banii sau să îi mute altundeva… sau află că s-a găsit corpul unui tânăr, mutilat de un criminal.

Persoana influenţată va reacţiona puternic la această ştire timp de zile întregi, deşi nu o priveşte deloc pe ea. Ceea ce li se întâmplă celorlalţi nu îi priveşte decât pe ei. Este viaţa lor, responsabilitatea lor. Nu trebuie să îi înţelegem, nici să fim de acord cu ei. Este suficient să acceptăm că fiecare are ceva de învăţat din experienţele lui. Putem să simţim compasiune fără să fim tulburaţi. Aşa este viaţa…

Bunurile pe care le avem. Unde se află relaţia ta cu bunurile tale? Ţii la ele ca la ochii din cap? Dacă ar fi distrus cel mai preţios dintre bunurile tale, cum ai reacţiona? Ai fi furios? Dacă răspunsul este afirmativ, acest lucru înseamnă că bunurile tale sunt stăpâne pe tine. Ce diferenţă va fi în viaţa ta viitoare dacă vei muri cu un pahar de cristal în minus sau cu cu o mică pată pe mobilă din sufragerie sau cu covorul ars? Este normal, pentru orice fiinţă umană, să fie înconjurată de lucruri frumoase. Frumuseţea este foarte importantă pentru noi. Dar nu este benefic pentru noi să lăsăm lucrurile materiale să ne stăpânească. Bunurile tale servesc la înfrumuseţarea vieţii, nu trebuie să îţi conducă viaţa. Tu ar trebui să fii stăpân pe viaţa ta.

Astrologia. Există numeroase persoane care vor să îşi facă astrograma şi care sunt foarte influenţate de astrologie. Ele îşi duc viaţa în funcţie de ceea ce se spune în cărţi sau de ce spune astrologul lor. Deciziile pe care le iei şi actele pe care le faci sunt cele care îţi conduc viaţa. Ţi-ai ales semnul zodiacal doar pentru a învăţa să evoluezi şi să iubeşti, în ciuda unor influenţe astrale. Astrele vor avea mai puţină influenţă asupra ta, imediat ce vei deveni propiul tău stăpân. Astrograma nu este decât un instrument pentru a cunoaşte influenţele astrale pentru a le putea stăpâni. Am putea compara această noţiune cu o situaţie de genul: eşti obligat să munceşti, timp de un an cu o persoană foarte negativă. Nu ai de ales. Trebuie să stai lângă ea timp de un an. Iei hotărârea să o accepţi şi încă de la început, te pui în gardă. Te protejezi de efectele negative. Este evident că vei face un efort suplimentar, vei consuma multă energie, dar fiind conştient de influenţa aceea non-benefică, vei fi capabil să te aperi. Astrele propun şi omul dispune.

Clarvăzătorii şi medium-urile. Sunt de asemenea falşi stăpâni pentru mai mulţi oameni. Sunt din ce în ce mai numeroşi. Şi vor fi şi mai mulţi, deoarece conştiinţa noastră este tot mai evoluată. Aceasta ne ajută de asemenea să ne dezvoltăm abilităţile psihice. Ce se întâmplă în timpul unei şedinţe de acest gen? Acei oameni captează toate vibraţiile din corpul tău subtil. Le captează în starea în care eşti în acel moment. Eşti pe o anumită linie a vieţii. Nimeni nu poate cunoaşte viitorul altcuiva, deorece viitorul depinde de prezent. Clarvăzătorul îţi prezice viitorul în funcţie de momentul prezent. Dar, dacă dintr-un motiv sau altul, îţi schimbi felul de a fi, încă de a două zi, în urma a ceea ce ţi-a spus cineva sau a ceva ce ai citit sau au crezut, vei schimba în acelaşi timp şi prezentul, în totalitatea lui. Schimbându-ţi felul de a gândi ţi-ai schimbat şi linia vieţii. Aşadar, tot ceea ce ţi s-a prezis cu o zi înainte, nu mai există pentru tine. Totuşi, dacă îi laşi pe acei oameni să te influenţeze, vei rămâne în aceeaşi linie de viaţă şi vei face să se întâmple evenimentele aşa cum au fost prevăzute. Când te afli în faţa unei persoane care îţi vorbeşte despre viitorul tău, foloseşte-ţi discernământul şi reţine doar ceea ce te face să te simţi bine şi acest lucru îl vei face să se întâmple. Poţi să îţi schimbi linia vieţii într-un mod continuu, în aceeaşi viaţă. O schimbare radicală îţi va da senzaţia că ai renăscut, că eşti o persoană nouă. Cei din jurul tău vor fi surprinşi de schimbarea ta şi îţi vor spune: „Incredibil, nu te mai recunoaştem. Este ceva schimbat la tine. parcă nu mai eşti aceeaşi persoană”. Această transformare a fost produsă de schimbarea liniei vieţii. O evoluţie rapidă va micşora revenirile tale pe pământ.

Medicii pot fi de asemenea nişte falşi stăpâni. Ei au rolul de a ajuta oamenii şi nu de a le controla viaţa. Există mai multe persoane care îşi consultă medicul înainte de a lua o decizie, fie să plece în vacanţă, să se mute, să-şi schimbe locul de muncă sau pentru orice altceva. Medicul îl poate sfătui pe un pacient căruia îi este frică să nu facă ceva anume. Dacă acea persoană ar avea încredere în sine, nu ar mai cere opinia doctorului, ar lua propriile ei decizii. Medicii au învăţat să vindece bolile şi afecţiunile, dar nu au învăţat să ia decizii pentru ceilalţi. Încep să îşi dea seama că partea mentală a fiinţei umane este mult mai puternică decât partea fizică. Constată faptul că tot mai multe persoane se vindecă într-un mod inexplicabil din punct de vedere ştiinţific. Medicii care acceptă faptul că omul este mai mult decât corpul fizic sunt cei care, în general, nu îi sfătuiesc pe pacienţi să ia prea multe medicamente. „Eşti destul de puternic pentru a te vindeca singur, fără medicamente” a devenit o reţetă tot mai frecventă în zilele noastre.

Unii oameni au atât de multă nevoie de medicul lor încât, la cea mai măruntă problemă, fug imediat la medic. Nu vor să îşi asume responsabilitatea. Vor tot timpul ca altcineva să le aranjeze viaţa. Dacă doctorul le spune că nu au nimic, îl vor acuza de incompetenţă şi îşi vor continua demersul până când vor găsi un doctor care să le prescrie un remediu: „Ştiam eu că sunt bolnav. Uite, mi-a dat o reţetă. Şi de altfel, pleacă de la medic foarte încântaţi şi se cred deja mai puţin bolnavi decât înainte.

Medicamentele. Pentru cel mai mărunt lucru care nu merge foarte bine, se iau pastile: pentru durerea de cap, pentru nervi, pentru somn, pentru a se trezi, pentru a avea energie, pentru digestie, pentru curăţirea ficatului, pentru a elimina, pentru a curăţa intestinele etc. A face astfel înseamnă a fi împotriva iubirii pentru corpul tău. Deoarece, fiecare medicament are un efect secundar. Corpul se revoltă de fiecare dată când îi dai ceva ce nu este un element nutritiv natural, îl faci să lucreze prea mult. Imediat ce iei o pastilă, accepţi ideea că acel medicament este un fals stăpân pentru tine. Laşi medicamentele să îţi conducă viaţă. Dacă eşti mulţumit de viaţa ta astfel, atunci continuă să iei medicamente. Dacă însă vrei să îţi schimbi viaţa, este momentul să devii propriul tău stăpân. Doar tu singur îţi poţi schimba viaţa, nimeni altcineva!

Boala este un alt fals stăpân. O persoană care este tot timpul bolnavă este stăpânită de boală. Nu îşi dă seama că îşi poate stăpâni singură viaţa. Mulţi oameni pleacă de la ideea că este normal să fii bolnav! Nu, boala este o obişnuinţă. Starea normală a corpului este sănătatea!

Munca poate fi un alt fals stăpân. Există mulţi oameni care nu ştiu să se destindă. Toată viaţa lor este îndreptată spre muncă. Munca îi conduce tot timpul. Chiar şi în timpul liber, se gândesc doar la muncă. Nu sunt în stare niciodată să se relaxeze şi să se distreze făcând altceva. Lucrează 7 zile din 7. Munca ta te ajută să evoluezi? Te ajută să devii mai pur, mai bun în interior? Îţi foloseşti munca pentru a învăţa să iubeşti mai mult oamenii? Dacă da, atunci munca ta este valorizantă. Dacă ai acest gen de ocupaţie prin care înveţi mereu să te iubeşti şi să îi iubeşti tot mai mult pe ceilalţi, vei şti că te afli pe drumul cel bun. O ocupaţie care îi conduce pe oameni sau care le stăpâneşte viaţa, adică există doar pentru bani şi putere, nu te poate ajută în evoluţia spirituală.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...