sâmbătă, 19 martie 2016

Paşi în tăcere


Nu pot să nu spun că nu m-a frapat în mod deosebit cutezanţa acelor persoane care au încercat de-a lungul timpului ca să mă schimbe. Fie că au încercat să îmi impună anumite idei sau mi le-au sugerat într-un mod care lasă de dorit, eu tot acea cutezanţă sinistră sau chiar posacă -pot spune şi astfel- am văzut-o. Nu e un sentiment care să îţi placă nici la prima, dar nici la ultima vedere. Le-a fost tare greu de priceput acestor oameni că eu nu sunt, nu pot şi nu voi deveni vreodată copia personalităţii cuiva. Că nu acesta este scopul meu şi nici felul meu de a fi. Că nu mă interesează şi nu mă identific cu spiritul unei turme înnebunite după conducătorul ei….

Calea mea ȋn viaţă mi-am descoperit-o singură….printre multe lacrimi, dureri, bucurii şi chiar singurătăţi. Printre oameni care nu m-au obligat să cred că ”aşa e bine”, dar care mi-au arătat prin faptele lor cum este bine şi cum nu este. Nimeni nu mi-a băgat credinţa pe gât şi nici felul meu de a fi. Toate au venit ca un efect la felul cum eu am reacţionat la ceea ce trăiam, simţeam şi credeam despre lucrurile care mă înconjurau.

Mi-e milă de sărmanii oamenii care încă se chinuiesc să aibă o influenţă inexplicabilă asupra celor mai tineri ca ei în căutarea sensurilor vieţii. Dacă ai descoperit bucuria și vrei să o împarţi –cu bucurie, aş spune eu- atunci fii atent la modul de percepere al fiecăruia. Nu i-o băga pe gât. S-ar putea să ţi-o scuipe în faţă când ţi-e lumea mai dragă… Va veni fiecare cu părerea sa. Că i-o respecţi ca să fii diplomat, e unul din aşii tăcerii pe care ar trebui să îl ai în mânecă. Dar să nu ştii când să taci şi când anume să reacţionezi, nu ar fi de dorit.

În fine…concluzia ar fi că nu trebuie să schimbãm oamenii de lângă noi. Dimpotrivă. Noi trebuie să ne schimbăm, nu pentru ei, ci pentru noi. Dacă vor vrea şi vor avea ochi să vadă ceva bun şi frumos la noi, vor lua cu siguranţă. Dacă nu, atunci pace şi sănătate. Pentru că fiecare suflet are calea lui de a se cunoaşte pe sine însuşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...