marți, 24 iunie 2014

CHEIA RECUNOŞTINŢEI


Toţi marii mântuitorii ai lumii au practicat şi au recomandat virtutea recunoştinţei, conştienţi că aceasta este una din cele mai înalte expresii a iubirii. Ei ştiau că atunci când manifestau recunoştinţă, se aflau la unison cu legea universală. Aşa cum obişnuia Iisus să spună mulţumesc ori de câte ori urma să facă un miracol.

Atunci când ne simţim recunoscători, noi emitem vibraţia iubirii, iar legea atracţiei ne oferă la rândul ei toate binecuvântările asociate cu această vibraţie. Ori de câte ori mulţumim cuiva sau ne simţim recunoscători pentru sănătatea noastră, un apus de soare, o vacanţă, o maşină, un dar, o casă nouă, sau un eveniment care ne pasionează, noi ne manifestăm iubirea faţă de aceste lucruri, atrăgând astfel în viaţa noastră şi mai multe motive de bucurie, o sănătate mai bună, mai mulţi bani, experienţe mai pasionale, relaţii mai armonioase şi oportunităţi mai numeroase.

„Poţi încerca acest lucru chiar acum. Gândeşte-te la o situaţie sau la o persoană faţă de care te simţi recunoscător. Spre exemplu, alege persoana pe care o iubeşti cel mai mult pe lume. Focalizează-te asupra ei şi aminteşte-ţi toate lucrurile pe care le iubeşti la ea şi pentru care te simţi recunoscător. Spune-i apoi persoanei respective ceea ce simţi pentru ea, cu voce tare sau în sinea ta, ca şi cum ar fi prezentă lângă tine. Spune-i toate motivele pentru care o iubeşti. Aminteşte-ţi diferite situaţii sau momente frumoase, iar în tot acest timp, lasă recunoştinţa să îţi invadeze sufletul şi trupul. Iubirea pe care ai emanat-o în timpul acestui exerciţiu se va întoarce asupra ta, deopotrivă asupra relaţiei tale cu persoana în cauză şi asupra vieţii tale în ansamblul ei. Nimic nu este mai uşor decât să manifeşti iubirea prin intermediul recunoştinţei.”

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai mari savanţi care au trăit vreodată pe Pământ. Descoperirile sale au schimbat pentru totdeauna percepţia noastră asupra Universului. Întrebat cum a ajuns să facă aceste descoperiri, el s-a limitat să le Mulţumească celorlaţi oameni. Acest om înzestrat cu o minte genială obişnuia să le mulţumească celorlalţi oameni pentru tot ce i-au dăruit – de o sută de ori pe zi! Cu alte cuvinte, el emana iubire de cel puţin o sută de ori pe zi. Nu este de mirare că viaţa i-a relevat atât de multe din misterele sale acestui om minunat.

„Îmi amintesc de o sută de ori pe zi că viaţa mea lăuntrică şi cea exterioară depind de munca altor oameni, fie ei vii sau decedaţi. Acest lucru mă îmboldeşte să fac eforturi mai mari pentru a dărui la rândul meu ceva, răspunzând astfel în aceeaşi măsură pentru tot ce am primit şi pentru tot ceea ce continui să primesc.” –Albert Einstein

RECUNOŞTINŢA, MARELE MULTIPLICATOR

Atunci când ne simţim recunoscători pentru tot ceea ce avem, deopotrivă pentru lucrurile măreţe şi pentru cele minore din viaţa noastră, Universul ne oferă din ce în ce mai multe motive de recunoştinţă. Astfel, dacă ne simţim recunoscători pentru banii pe care îi avem, oricât de mică ar fi suma, vom primi mai mulţi bani. Dacă ne simţim recunoscători pentru o relaţie, fie ea chiar şi imperfectă, relaţia noastră se va îmbunătăţii. Dacă ne simţim recunoscători pentru slujba pe care o avem, chiar dacă nu este slujba la care am visat, viaţa ne va oferi din ce în ce mai multe oportunităţi de a avansa în carieră sau chiar de a ne schimba locul de muncă. Pe scurt, recunoştinţa este marele multiplicator al vieţii!

„Dacă singura rugăciune pe care o rosteşti toată viaţa este un simplu mulţumesc, este suficient.” – Eckhart

Recunoştinţa începe întotdeauna cu aceste două cuvinte simple: (îţi)mulţumesc, dar ele trebuie rostite din toată inima. Cu cât le vom rosti mai des, dar mai ales cu cât le vom trăi mai intens, cu atât mai multă iubire vom emana.

Există trei modalităţi de a folosi puterea recunoştinţei pentru a ne transforma viaţa, şi toate trei reprezintă acte de iubire:

1. Să fim recunoscători pentru tot ce am primit în viaţa noastră (în trecut);

2. Să fim recunoscători pentru tot ceea ce primim în viaţă, acum (prezent);

3. Să fim recunoscători pentru tot ce ne dorim în viaţa noastră ca şi cum am fi primit deja (viitor).

Dacă nu ne simţim recunoscători pentru lucrurile pe care le-am primit în trecut sau de care ne bucurăm în momentul prezent, înseamnă că suntem incapabili să emanăm iubire, invers, dacă oferim mulţumiri pentru lucrurile frumoase pe care le-am primit şi pe care continuăm să le primim, recunoştinţa noastră are capacitatea de multiplica aceste lucruri! Să fim recunoscători inclusiv pentru lucrurile pe care ni le dorim, ca şi cum le-am fi primit deja, iar legea atracţiei va avea grijă – întotdeauna –să le primim.

„Recunoştinţa pentru abundenţa primită reprezintă cea mai bună poliţă de asigurare că vei continua să te bucuri de abundenţă.”- Mahomed

RECUNOŞTINŢA ESTE PUNTEA CARE FACE LEGĂTURĂ CU IUBIREA

„Dacă suntem liniştiţi şi pregătiţi, putem găsi o compensare pentru orice dezamăgire.” – Henry David Choreau

Este imposibil să ne simţim trişti sau să avem alte sentimente negative atunci când ne simţim recunoscători. Chiar dacă ne aflăm în cea mai dificilă situaţie posibilă, putem căuta întotdeauna motive de recunoştinţă. Dacă am găsit un prim motiv, căutăm un altul, apoi un altul, căci fiecare nou motiv de recunoştinţă reprezintă o cărămidă la baza punţii de legătură care va schimba situaţia în care ne aflăm. Recunoştinţa este puntea de legătură între sentimentele negative pe care le simţim la ora actuală şi forţa benefică a iubirii!

Ori de câte ori ni se întâmplă ceva bun, să oferim o mulţumire. Nu contează cât de minor este evenimentul. Să spunem : mulţumesc. De pildă dacă găsim un loc perfect de parcare, dacă auzim cântecul nostru preferat la radio, dacă culoarea semaforului de care ne apropiem se schimbă în verde, avem toate motivele să spunem: mulţumesc! Viaţa este plină de astfel de mici lucruri pozitive.

Să oferim mulţumiri pentru simţurile noastre: pentru ochii care ne permit să vedem; pentru urechile care ne permit să auzim; pentru nasul care ne permite să mirosim; pentru limba care ne permite să gustăm şi pentru pielea care ne permite să atingem. Să oferim picioarelor care ne permit să mergem, pentru mâinile care ne permit să facem orice, pentru vocea care ne permite să ne exprimăm şi să comunicăm cu alte persoane, pentru uimitorul nostru sistem imunitar care ne vindecă şi ne menţine starea de sănătate, pentru toate organele care ne menţin corpul în stare de funcţionare. Să oferim mulţumiri pentru măreţia minţii noastre umane, pe care niciun computer din lume nu o poate imita, pentru corpul nostru, care reprezintă cel mai sofisticat laborator de pe planetă şi a cărui măreţie nu poate fi duplicat de nimic şi de nimeni. Omul în sine reprezintă un miracol!

Să oferim mulţumiri pentru casa pe care o avem, pentru familia noastră, pentru prieteni, pentru locul nostru de muncă, pentru animalele de casă. Să oferim mulţumiri pentru soare, pentru apă pe care o bem, pentru alimentele pe care le consumăm şi pentru aerul pe care îl respirăm. Să ne amintim, că nu am putea exista fără acestea.

Să oferim mulţumiri pentru copaci, pentru animale, pentru oceane, pentru păsări, pentru flori, pentru plante, pentru cerul albastru, pentru ploaie, pentru stele, pentru Lună şi pentru această Planetă superbă pe care locuim cu toţii.

„În viaţa de zi cu zi noi nu realizăm că primim mult mai multe decât oferim şi că viaţa noastră nu poate deveni cu adevărat bogată decât prin intermediul recunoştinţei.” – Dietrich Bonhoeffer

Dacă dorim să ne folosim de Puterea Recunoştinţei, CHEIA este Practică. Cu cât vom simţi într-o mai mare măsură starea de recunoştinţă, cu atât mai multă iubire vom emana, şi cu atât mai multă iubire vom primi.

sursa-travelreservation.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...