joi, 23 octombrie 2014

Sa ne bucurăm de orice zi, ca dar de la Dumnezeu

Când am mulțumit ultima oară lui Dumnezeu?! Reușim să vedem tot ceea ce avem sau doar ceea ce ne lipsește?! Bucurați-vă de minunea de a fi, nu de a avea! (Hrisostom Filipescu) 


Din păcate în lumea aceasta consumeristă şi modernă în care trăim, iubim mai mult verbul a avea şi nu verbul a fi. Ne dorim cât mai multe bunuri materiale, dorim să avem adunate cât mai multe comori materiale, să avem tot confortul, să avem o viaţă în care să ne satisfacem toate plăcerile, dar nu vrem să fim copiii Lui Doamne, nu vrem să fim ca fraţii, nu vrem să fim cu bucurie sfântă în suflet, solidari cu bucuriile şi suferinţele semenilor noştri, milostivi, blânzi şi iubitori. Dorim să avem talanţii aproapelui nostru, nu ne place să fim modeşti, simpli, smeriţi, mulţumiţi şi recunoscători pentru talanţii cu care am fost înzestraţi de Bunul Dumnezeu, nu vrem să ni-i înmulţim cu bucurie şi credinţă şi să nu-i îngropăm în lene, indiferenţă şi egoism. Vrem să avem parte de multă iubire dar nu vrem să fim şi noi izvoare de iubire, vrem să primim multe daruri frumoase, dar nu vrem să fim şi noi cei ce dăruiesc cu iubire şi dărnicie din toate cele cu care am fost înzestraţi. Vrem să avem ajutor de la Doamne, dar nu vrem să fim recunoscători pentru iubirea, mila, purtarea de grijă a Acestuia.

Să ne bucurăm de orice zi, ca dar de la Dumnezeu, să ne bucurăm de flori, de soare, de cer, de lună, de stele, de cântec, de joc, de zâmbete, de îmbrăţişări, de bucata de pâine de pe masă, de prieteni, să ne bucurăm că putem vedea, că putem auzi, că putem merge, să ne bucurăm că avem atâtea motive pentru care să-I mulţumim Lui Dumnezeu. Să nu ne ridicăm ştacheta fericirii prea sus ca să nu o mai putem atinge niciodată, să fim oameni ai bucuriei, ai iubirii, ai comuniunii, ai simplităţii Să dorim să avem ce ne e de folos duhovnicesc şi să nu tânjim după lucruri care nu ne sunt de folos pentru mântuirea noastră. Fiti binecuvântaţi!

sursa: facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...