luni, 6 octombrie 2014

CE-AR FI DACĂ?


De câte ori ţi-ai pus întrebarea asta? Cu toţii ne uităm cu nostalgie în urmă, revedem episoade importante din viaţă, evenimente care ne-au pus în situaţia de a face anumite alegeri, şi nu poţi să nu te întrebi, ce-ar fi dacă? Este adevărat, poate că nu mai avem ce face acum, alegerile au fost făcute, într-o măsură mai mare sau mai mică ne-am trasat drumul prin viaţă, dar totuşi! Noi acum suntem obligaţi să purtăm diferite măşti, şi asta datorită alegerilor făcute la un moment dat. Purtăm masca soţului sau a soţiei într-o relaţie, la serviciu purtăm diferite măşti, a şefului, a angajatului, a inginerului, dar dedesupt ce este? Unii au mai multe măşti, în societate poartă una, acasă alta. Dar, ce-ar fi dacă am fi ales altceva la un moment dat? Ce mască ar fi trebuit să purtăm acum? Cum ar fi fost viaţa noastră cu altă mască? Sau ar mai fi trebuit să purtăm o mască? Ce-ar fi dacă? Cum am fi trăit dacă nimeni nu ar mai fi nevoit să poarte măşti? Grea întrebare şi cu multe răspunsuri. De aceea te provoc să gândeşti, sau şi mai bine, să gândeşti în scris. Astfel, gândurile tale vor dăinui pentru mai mult timp. Scrie-ţi pe hârtie care au fost punctele de cotitură în viaţa ta, puncte în care ai făcut nişte alegeri care au hotărât locul în care ai ajuns astăzi.

Dacă vei fi sincer cu tine, vei descoperi că puteai mai mult, dacă ai fi ales altceva. Atunci ce mai stai? Alege acum. Una dintre cele mai proaste întrebuinţări ale timpului, este să faci ceva foarte bine, ceva care de fapt, nu trebuia făcut. Opreşte-te. Poate că într-adevăr urci pe o scară a succesului, dar asigură-te că e proptită de zidul tău. Dacă vei elimina tot negativismul şi tiparele mentale impuse de alţii, vei constata că nu e chiar atât de greu să schimbi direcţia în viaţă. Poate că eşti la a doua tinereţe, vezi şi discerni lucrurile cu mai multă maturitate, atunci profită de asta. Nu spune că e prea târziu, sau că nu mai eşti tânăr. Pentru ce e prea târziu?Să trăieşti? Mai gândeşte-te o dată. Indiferent care este nivelul actual al abilităţilor tale, ai cu mult mai mult potenţial decât îţi poţi imagina, doar că nu l-ai descoperit încă. Aşa că întreabă-te, ce-ar fi dacă aş avea altă meserie? Ce-ar fi dacă aş avea alţi prieteni? Ce-ar fi dacă aş fi mai sănătos? Ce-ar fi dacă mi-aş petrece în alt fel timpul liber? Dacă te încântă răspunsul, transformă-l în scop. Iar un scop corect ales în viaţă, îţi oferă şi direcţia, şi combustibilul necesar pentru realizarea lui. Ai o singură viaţă, deci nu o irosi. Poate că i-ai făcut pe ceilalţi din jurul tău să creadă că ai o viaţă extraordinară şi că eşti o persoană împlinită, dar pe tine nu te poţi minţi.

Descoperă care sunt lucrurile care mai pot fi schimbate, iar apoi luptă-te pentru asta. Descoperă ce fel de om ar trebui să fii, apoi străduieşte-te să devii acel om. Nu amâna schimbarea. Poate vei spune că e corect ce am spus până acum, dar că ai destul timp de acum înainte să pui toate astea în practică. Hai să facem nişte calcule să vedem dacă chiar aşa stau lucrurile. Să presupunem că vei trăi cam 75 de ani. Pare mult, ştiu, dar asta înseamnă doar 27.375 de zile. Acum nu mai pare chiar atât de mult, nu? Dar dacă ai deja 30 de ani, asta înseamnă că mai ai de trăit cam 16.425 de zile, sau mai mult, eşti la 50 de ani, deci mai ai de trăit cam 9.125 de zile. Deci nu mai aştepta momentul potrivit, deoarece el este aici şi acum. Şi nu uita, totul începe cu, CE-AR FI DACĂ?

de Mihai Petrea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...