sâmbătă, 18 octombrie 2014

Atunci când iubeşti, ar fi foarte bine să uiţi tot ceea ce ai învăţat despre iubire

Iubirea înseamnă să dăruieşti. Să dăruieşti iubire, sentimente, să te dăruieşti pe tine. 


Mulţi înţeleg greşit iubirea. În societatea de consum în care trăim, am fost învăţaţi că totul este de vânzare, şi încercăm să facem şi cu iubirea la fel. Atunci când cumpărăm ceva persoanei iubite, de la flori şi ciocolată, până la maşini şi vile, noi facem, o afacere. Oferim ceva, în speranţa de a primi altceva în schimb. Încercăm să cumpărăm sentimentele celuilalt. Unii chiar cred că iubirea este direct proporţională cu cadourile oferite. Este păcat că s-a ajuns aici. Ironic, lucrurile sunt mult mai simple decât credem. Există o lege biblică, care spune că tot ceea ce dăruieşti se va întoarce înzecit la tine. Dacă căutăm iubire, tot ceea ce avem de făcut este să dăruim cât mai multă iubire în jurul nostru. Iubirea sinceră nu poate fi cumpărată, deci nu o mai asociaţi cu cadourile şi banii. Da, la o aniversare, poţi cumpăra cadouri celor dragi, dar asta nu are nici o legătură cu iubirea. Le cumperi pentru că poţi, şi vrei să le faci o bucurie. De iubire în schimb, nu îţi poţi aminti doar la aniversări. Ea trebuie purtată în suflet şi dăruită necondiţionat, zi de zi. 

Când iubeşti pe cineva, nu înseamnă că acea persoană îţi aparţine. Poţi doar să speri că iubirea îţi va fi împărtăşită. Dar nu vrem să acceptăm aceasta şi încercăm din răsputeri să stăpânim persoana iubită. Lumea din jurul nostru este plină de astfel de exemple : soţul vrea să îşi domine soţia, soţia vrea să îşi domine soţul, părinţii vor să îşi domine copiii, mai târziu copiii vor să îşi domine părinţii etc. Prin aceasta nu facem decât să ucidem iubirea. Ea va fi repede înlocuită cu alte sentimente ca gelozia, obişnuinţa, neîncrederea, teama, etc. Când iubeşti pe cineva, nu trebuie să îl ucizi spiritual, nu trebuie să-l aduci pe “drumul” tău. Trebuie să fiţi asemeni stejarilor care cresc în libertate. Nici unul nu creşte în umbra celuilalt. Fiecare are spaţiul lui propriu, doar direcţia este comună. Un vechi proverb spune că a iubi nu înseamnă a te uita unul în ochii celuilalt, ci a privi împreună în aceeaşi direcţie. 

În altă ordine de idei, atunci când iubeşti, ar fi foarte bine să uiţi tot ceea ce ai învăţat despre iubire. Cum nu există doi oameni la fel, nici iubire identică, nu există. Atunci când simţi că iubeşti, fi tu însuţi, nu spune sau fă anumite lucruri, doar că aşa ai auzit, sau văzut la alţii. Lasă iubirea să se manifeste liberă prin tine, tu doar fiind recunoscător pentru prezenţa ei. Dacă îţi vine să strigi, strigă, dacă îţi vine să umbli desculţ prin ploaie, umblă, dacă îţi vine să plângi, plânge, dacă îţi vine să râzi, râde etc. Totul este permis în iubire, atâta timp cât aceste trăiri sunt ale tale şi sunt expresii ale iubirii din tine. 

- Dacă n-ar fi iubirea, m-aş teme de viaţă. (Grigore Vieru) 

- Dacă vrei să fi iubit, iubeşte. (Seneca)
- Iubirea este misterul între doi oameni, nu asemănarea dintre ei. (John Fowles)
- Cu cât judeci mai mult, cu atât iubeşti mai puţin. (Honore de Balzac)
-Iubirea pe care o dăruim altora, este singura pe care o păstrăm pentru noi. (Elbert Green Hubbard) 

sursa facebook

Un comentariu:

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...