sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Ai încredere în tine, fii autentic, fii tu însuţi: atunci eşti fericit!


De ce faci ceea ce faci chiar acum? Ca să eviţi pierderea? Să ai câştig? Greşit, în ambele cazuri. Viaţa nu se rezumă la câştig-pierdere.

Viaţa este despre A fi sau A nu fi, A exprima sau A nu exprima,Cine Eşti Tu. Nu fă lucruri pentru un beneficiu personal. Şi nu fă lucruri pentru a evita pierderi personale. Fă lucruri pentru a simţi autenticitate personală. Atunci viaţa ta va căpăta un sens, indiferent ce se va întâmpla în jurul tău. Ca să fii fericit, trebuie să fii autentic. Trebuie să-ţi dai masca jos şi să fii real. Adevărul – dur, dar important – este că nu te poţi vindeca de negare, de neautenticitate, până nu-ţi recunoşti suferinţa, frica şi ruşinea. Nu te poţi vindeca, până când nu-ţi mai ascunzi sentimentele negative şi nu te mai prefaci că eşti fericit atunci când nu eşti. Orice te împiedică să-ţi simţi durerea şi să-i descoperi sursa este un act de negare. Este o încercare de a ignora chemarea inimii şi a sufletului către trezire şi vindecare. Ca să eviţi suferinţa, te prefaci, dar suferinţa este un semnal de alarmă.

Prin urmare, să-ţi simţi şi să-ţi recunoşti suferinţa reprezintă primul pas al procesului de vindecare.

“Atunci când ai încredere în tine însuţi, tu îţi urmezi instinctele interioare înnăscute. Nu ai nici cea mai mică îndoială referitoare la cel care eşti cu adevărat şi acţionezi pe baza bunului simţ. Dispui astfel de întreaga putere a autenticităţii tale. Ai încredere în tine însuţi şi în Viaţă. Eşti absolut convins că totul va fi bine, iar Viaţa îţi răspunde, devenind extrem de uşoară. Mintea ta nu mai simte nevoia să înţeleagă totul…Accepţi cu seninătate faptul că nu ştii totul. Nu inventezi ceea ce nu ştii. Atunci când eşti sută la sută autentic, spui întotdeauna exact ceea ce gândeşti: ”Îmi place. Nu îmi place. Doresc acest lucru. Nu doresc acest lucru.“ Dacă nu îţi place ceva, nu te obligă nimeni să acţionezi în direcţia respectivă.. Te bucuri de viaţă făcând exact ceea ce îţi place, eşti fericit.

Noi ne îngreunăm singuri viaţa încercând să ne sacrificăm pentru ceilalţi. Cu siguranţă noi nu am venit în această lume pentru a ne sacrifica pentru altcineva, pentru a satisface opiniile sau punctele de vedere ale altor persoane. Te confrunţi cu teama de a fi tu însuţi, de a fi Una cu Sinele tău real. Dacă vei da dovadă de curaj în această confruntare, vei descoperi că niciunul din motivele care te speriau nu este real. Vei descoperi apoi că este mult mai uşor să fii tu însuţi decât să încerci să fii altcineva decât eşti. …Ai nevoie de foarte multă energie pentru a susţine masca socială pe care ţi-ai impus-o.

Jucarea acestui rol te-a obosit! Îţi doreşti să fii din nou tu însuţi.

Atunci când eşti autentic, tu poţi face orice îţi doreşti să faci şi poţi crede orice îţi doreşti să crezi, inclusiv în tine însuţi!” ( “Al cincilea legămînt” Don M. şi J. Ruiz)

“Cred că binele în viaţa ta nu vine de la altcineva. Când realizezi acest lucru, vei fi liber. Nu există nici un motiv şi nici o necesitate să te "dai bine" pe lângă cineva sau să încerci să le intri în graţii. Rămâi aşa cum eşti, prin a nu te trăda pe tine însuţi. Pur şi simplu rosteşte-ţi adevărul cu candoare şi iubire. Fii curajos, pentru că ceea ce cauţi nu este în exteriorul tău. Nu este un cadou din partea altor persoane. Este al tău - să ţi-l oferi, nu să-l dobândeşti. Aşadar, nu lăsa pe nimeni să te ia ostatic. Nici pe partenerul tău, nici pe şeful tău, nici pe familia ta …Există o cale de a rămâne fidel propriului Sine şi să îl manifeşti, fără să recurgi la agresiune. Simplu şi liniştit fă apel la dreptul tău de a fi autentic, de A Fi Tu – aceasta este calea!”

“Singurul lucru care contează este să fii cel care eşti cu adevărat, să fii autentic, să te bucuri de viaţă şi să iubeşti…să fii Una cu Iubirea reală, cu acel sentiment care nu poate fi descris în cuvinte şi care rezultă din identificarea cu Sinele tău real. Iubeşte-te aşa cum eşti. Respectă-te aşa cum eşti şi întotdeauna transmite Lumii mesajul Adevărului şi al Iubirii.” (“Al cincilea legămînt” Don M. şi J. Ruiz)


sursa :Humanity's Team Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...