marți, 12 noiembrie 2013

Am fost ocupată

 
Prea mult timp am fost ocupată să fiu cine au vrut alții să fiu...

Ce sarcină grea! Câte responsabilități! Câtă irosire!

Am fost ocupată să fiu om cu oricine, numai cu mine nu.

Am fost ocupată să fiu mereu prezentă pentru alții, mereu atentă cu necesitățile celorlalți, dispusă să dea totul și să nu refuze pe nimeni.

Am fost ocupată să fac pe plac lumii, să ajut și să-i mulțumesc pe toți. Prea târziu am realizat că au fost foarte puțini cei care au încercat să mă mulțumească și pe mine.

Am fost ocupată să dăruiesc și să împart tot ce am, ca să nu primesc nimic în schimb. Și, mai mult de atât, când nu am mai avut de unde să dau, mi s-a reproșat și am fost dată deoparte.

Am fost ocupată să mă bucur de realizările altora, să sufăr pentru pierderile lor și să uit să mă bucur de realizările mele, sau să plâng pentru durerile mele.

Am fost ocupată să-i ascult pe alții, să mă intereseze durerile lor, visurile lor, dar prea puțini au arătat că le pasă de suferințele și de visurile mele.

Am fost ocupată să-i las pe alții să mă limiteze și să aleagă în locul meu.

Am fost ocupată să-i înveselesc pe alții, în timp ce sufletul meu plângea...

Am fost ocupată să ofer mângâiere unora care, mai târziu m-au lovit.

Am fost ocupată să primesc critici și reproșuri pentru ceea ce am făcut și ce n-am făcut, de parcă eram obligată să fac sau să nu fac ceva, ca și cum alții aveau dreptul să îmi impună cum să îmi trăiesc viața.

Am fost ocupată să fiu judecată de tot felul de închipuți care se cred etaloane de etică și moralitate.

Am fost ocupată să îndur jigniri și lovituri pe la spate de la oameni care susțineau că îmi sunt prieteni.

Am fost ocupată să mă las folosită de alții și să aștept să mi se recunoască merite.

Am fost ocupată să sufăr și să plâng din cauza unora care dobândesc totul călcând în picioare și distrugându-i pe alții.

Am fost ocupată să mă irosesc pentru a le arăta celor incapabili să mă cunoască, cine sunt cu adevărat și să dezlipesc etichete pline de minciuni pe care unii le-au lipit pe mine.

Am fost ocupată să îmi asum greșeli pe care nu le-am făcut, să mă simt vinovată și să îmi încarc sufletul cu regrete nemeritate.

Am fost ocupată să le greșesc unor oameni și să regret... dar și să iert oameni care mi-au greșit, unii de prea multe ori...

Am fost ocupată să mă evaluez după normalitatea și valorile altora.

Am fost ocupată să port o mască pentru a mă proteja de cotropitorii de suflete.

Am fost ocupată să adaug și să șterg din lista mea priorități, visuri și oameni.

Am fost ocupată să-i educ pe alții și am uitat să mă educ pe mine.

Am fost ocupată să încerc să fiu perfectă pentru oameni plini de defecte.

Am fost ocupată să mint și să mă ascund, pentru a mă proteja de curioși și de aceia care au o plăcere maladivă de a scormoni în intimitatea altora.

Am fost ocupată să mă justific până la epuizare încercând să îmi fac dreptate în fața unor oameni nedrepți.

Am fost ocupată să iubesc oameni despre care credeam că mă iubesc, dar care doar m-au folosit pentru a-și umple singurătatea.

Am fost ocupată să fiu de neînlocuit pentru oameni care m-au înlocuit de îndată ce nu au mai avut nevoie de mine.

Am fost ocupată să critic și să judec, în loc să cunosc și să înțeleg.

Am fost ocupată de decad și să mă degradez împreună cu cei care m-au târât după ei.

Am fost ocupată să îmi educ rațiunea și mi-am ignorat inima.

Am fost ocupată să trăiesc viețile altora și am uitat să îmi trăiesc propria viață.

Ajunge!

De acum voi fi ocupată să îmi refac lista de priorități. Voi fi ocupată să trăiesc doar pentru mine și pentru cei care mă merită cu adevărat. Voi fi ocupată să fac ce vreau cu viața mea, să fac alegeri după bunul plac și fără să cer aprobări altora.

Voi fi prea ocupată să mai ascult păreri despre mine, critici subiective și reproșurile celor care nu sunt niciodată mulțumiți. Voi fi ocupată să mă mulțumesc pe mine, de aceea nu mă voi irosi încercând să fiu plăcută și acceptată de toți. Voi fi ocupată să recuperez visuri abandonate, oameni de care m-am înstrăinat și lucruri pe care am amânat să le fac atunci când eram prea ocupată să trăiesc pentru alții. Voi fi prea ocupată ca să mă mai irosesc încărcându-mă negativ și răspunzând la provocările celor care nu știu să relaționeze frumos.

Voi fi ocupată să-i refuz pe cei care vor cere mereu câte ceva de la mine, trăind cu impresia că le datorez ceva și că li se cuvine totul. Voi fi ocupată să fiu cea care îmi doresc eu să fiu, nu cea care vor alții.

Voi fi ocupată să iubesc și să mă bucur de libertatea pe care o merit!

de Irina Binder http://www.irinab.com/

Un comentariu:

  1. Superb. Tocmai ce am renuntat la a face pe plac celorlalti. Am invatat sa ma iubesc mai mult si sa nu uit de mine si de dorintele mele. Acum vreau sa fac doar ce imi face placere si cand imi face placere. Acum sunt fericita.
    Multumesc Daniela.

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...