luni, 25 noiembrie 2013

10 lucruri pe care să nu ţi le mai spui niciodată de acum încolo


Schimbând modul în care gândim despre noi înşine vom reuşi să ne schimbăm întreaga viaţă. Haideţi să încercăm să fim mai bune, mai îngăduitoare şi să nu ne mai criticăm atât de aspru, să nu ne mai privim doar prin ochii celorlalţi şi să încercăm să zâmbim mai mult, nouă înşine şi celor din jur. 

1. “Nu sunt suficient de bună”. 

Poate chiar în acest moment nu ai ajuns la nivelul pe care ţi-l doreşti foarte tare, dar vei fi surprinsă de tine însăţi dacă continui să fii perseverentă pe drumul realizării dorinţelor tale. Trecutul nu poate să definească ceea ce eşti tu într-un anume moment, trecutul te-a pregătit pentru tot ceea ce eşti capabilă să fii. Nici ceea ce cred ceilalţi despre tine nu te defineşte! Nu te subestima niciodată, nu fii niciodată rea cu tine însăţi! Excelenţa apare atunci când reuşeşti să te iubeşti cu sinceritate, când visezi cu inima deschisă şi eşti convinsă în acelaşi timp că tot ceea ce îţi propui este realizabil. 

2. “Trebuie să îndeplinesc aşteptările celorlalţi”. 

Succesul şi Fericirea înseamnă să ne petrecem viaţa aşa cum vrem, aşa cum ni se potriveşte nouă inşine, doar nouă. Nu trebuie să copiem succesul altcuiva, nu trebuie să ne lăsăm influenţaţi de aşteptările şi presiunile celorlalţi de a fi altfel decât ceea ce suntem. Tu eşti tu, aşa cum eşti pentru un motiv. Fiecare are propriile visuri, propriile aspiraţii. Este atât de trist că unele persoane încearcă, uneori chiar fără să conştientizeze, să-şi impună propriul punct de vedere, propriul mod de a vedea viaţa, ceea ce seamănă, în sens simbolic, cu încercarea de a tăia aripile cuiva. Cel mai bine este să ne urmăm chemările interioare. 

3. “Ceea ce spun şi cred ceilalţi despre mine, contează”. 

Ne lăsăm prea des influenţaţi de ceea ce cred ceilalţi despre noi, cădem pradă judecăţii, răutăţilor, fără să ştim ce putere imensă se ascunde în noi şi că de fapt adevărata dragoste şi apreciere trebuie să izvorască din noi înşine şi de nicăieri altundeva. De cele mai multe ori, invectivele sau jignirile celorlalţi apar tocmai din incapacitatea lor de a se iubi şi auto-aprecia, niciodată acestea nu au legătură cu noi. Nu accepta mesaje dăunătoare care vin din partea celorlalţi, important este modul cum te defineşti tu însăţi şi nu cum o fac ei. 

4. „Am nevoie de recunoaştere, ca acţiunile mele să fie valoroase.” 

Fă ceea ce crezi că este bine, nu aştepta confirmări din partea celorlalţi. Integritatea înseamnă să faci ceea ce crezi că este bine, chiar dacă nu vor fi oameni care să aplaude gestul tău. Nu aştepta recunoaştere pentru fiecare gest pe care îl faci. Şi nici nu te aştepta ca dragostea ta, eforturile tale să fie în mod necesar recunoscute şi înţelese şi apreciate de către toţi cei pe care îi întâlneşti. Simte-te tu împlinită de fiecare pas pe care îl faci în viaţă. 

5. “Este prea târziu pentru mine.” 

Nu îi lăsa pe ceilalţi să îţi fure prezentul. De ce ne auto-limităm spunând că nu putem să mai facem anumite lucruri doar pentru că?… Doar pentru că nu mai avem acea vârstă, sau pentru că acum avem copii, sau pentru că alte lucruri nu mai suferă amânare? De ce ne închidem singuri într-o închisoare simbolică? Nu peterece nicio secundă regretând ceea ce nu ai făcut în trecut, fiindcă niciodată nu e prea târziu să ne trăim visurile. Dacă simţi că este „prea târziu”, aceasta nu este decât vocea fricii din interiorul tău. Nu uita: „Tot ceea ce ne dorim este de cealaltă parte a fricii”. Împlinirea sufletească o atingem atunci când ne depăşim propriile limitări. 

6. “Dacă aş fi ştiut…” 

Nu regreta alegerile pe care le-ai făcut în viaţă, drumul pe care l-ai ales. De fapt ceea ce pare a fi o alegere greşită, este de fapt ceea ce te duce înspre realizarea visurilor tale. Nu există alegeri greşite în viaţă, pentru că suntem exploratori, pentru că fiecare pas pe care îl facem ne ajută de fapt să evoluăm şi să ne autodescoperim potenţialul ascuns. Vine un moment când priveşti în urmă şi deşi a fost greu, realizezi că ai urcat cea mai frumoasă coamă de munte. 

7. “Nu am de ce să fiu fericită”. 

E adevărat, uneori ne simţim extraordinar, alteori zilele par foarte apăsătoare. Cu toate acestea, fiecare zi este o nouă oportunitate de a fi recunoscători şi pozitivi cu privire la ceea ce avem în viaţă. Nu cere mai mult de la viaţă înainte să spui Mulţumesc pentru ceea ce deja ai. Nu te încăpăţâna şi întrista, priveşte câte lucruri frumoase sunt în jurul tău, cât de mult ai, înainte de a fi nefericită pentru cele ce încă nu s-au împlinit. Uneori ne este mai greu să zâmbim, e adevărat, dar trebuie să încercăm să vedem ceea ce este bun şi frumos, oricât de greu ne-ar fi. 

8. “Ce am făcut să merit o viaţă atât de grea?” 

Marile provocări fac de fapt ca viaţa să fie mult mai interesantă; să trecem aceste obstacole ne ajută să percepem viaţa ca având mai mult sens. Modul cum facem faţă eşecului şi situaţiilor de disconfort determină nivelul de succes şi de fericire. Să râzi de propriile greşeli şi să înveţi de pe urma lor este cel mai sănătos lucru posibil. Glumeşte în legătură cu greutăţile tale şi găseşte-ţi puterea prin ele. Distrează-te pe marginea provocărilor pe care le ai. Disconfortul emoţional poate fi ilustrat sub forma unor valuri care se sparg de ţărm. Atunci când acceptăm, frustrarea dispare şi apare eliberarea, se duce durerea şi apare bunătatea. 

9. „Nu pot să iert”. 

Iertarea este de fapt calea către fericire. Atunci când ierţi pe cineva, reuşeşti de fapt să depăşeşti trecutul şi să nu menţii energia sa negativă şi în prezent. Iertarea nu înseamnă că ceea ce s-a întâmplat este complet scuzabil ci că ai reuşit să te împaci şi să te linişteşti în legătură cu acel om sau moment care te-a rănit. Iertând, mergi de fapt mai departe. 

10. „Sunt singură”. 

Ne este greu singuri. Nu putem să reuşim altfel decât având oameni dragi aproape. De aceea, în realitate nu eşti niciodată singură, indiferent de ceea ce simţi pe moment. Toţi simţim însă senzaţia de abandon, că poate nu suntem suficient de buni ca să fim iubiţi şi apreciaţi. Toţi trecem prin asemenea momente, dar ele trec şi… nu trebuie să uităm niciodată că de fapt nu suntem niciodată singuri. Avem în jurul nostru oameni cu care putem să relaţionăm, care pot rezona cu noi şi ne pot oferi sprijinul nelimitat. 

Sursă text: garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...