miercuri, 20 noiembrie 2013

Totul va fi bine!


Am uitat de toate gândurile negre, de obstacole, de presimțiri, de regrete. Astăzi pe cer zâmbește sufletul meu, emană căldură și chef de a merge mai departe. Sunt o persoană pretențioasă. Mă aștept la mult din partea mea și nu mă mulțumesc cu păreri de rău. Întotdeauna încerc să învăț din greșeli, le întorc pe dos, le răsucesc, le comentez și înțeleg ce n-am știut. Deseori vreau prea mult. Deseori pretind ceva ce nu există pentru că vreau să mulțumesc fiecare suflet din jurul meu. Vreau să fiu motiv de fericire, de mândrie. Vreau să aduc zâmbetul pe buzele celor dragi, vreau să nu dezamăgesc pe nimeni, vreau să dau totul. La maxim.

Pentru că sunt om, la un moment dat obosesc. Patul mă primește cu brațele deschise, sting curajul, sting încrederea, sting lumina și rămân așa... pe gânduri. Cine n-are asemenea zile nu este om. Cine n-are asemenea zile nu știe cum e să cazi. Cine n-are asemenea zile nu știe cât de frumos și triumfător este momentul în care soarele se întoarce, ne bate la ferestră și ne spune: 

"Omule ridică-te. Este datoria ta așa cum datoria mea este să vă încălzesc zilele de toamnă și de iarnă. Ridică-te. Mulți te vor fruntaș. Mulți te vor învingător. Eu n-am să te las acolo, ascuns ca un laș."

Nu uita: în fiecare dimineață soarele îți șoptește să te ridici. Poate că nu întotdeauna îl poți vedea. Poate că nu întotdeauna poți vedea speranța, însă ea merge cu tine oriunde, îți încălzește sufletul și viața. 

Un om, un suflet și multă speranță. 

de Maria Cristiana Tudose
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...