marți, 14 august 2012

Calea către Iubire se găsește prin iertare


În primul rând, iertarea de sine, apoi a celorlalți. Dacă rămâneți neiertători, sunteți incapabili să-i iertați pe ceilalți. Faptul că alții vă iartă sau nu, este irelevant. Când veți ajunge să înțelegeți că sunteți ființe divine infint iubite de Dumnezeu, vă veți ierta și vă veți accepta așa cum sunteți, atunci vă veți da seama că nu există nimic în voi care să aibă nevoie de iertare, și nici în ceilalți. Veți vedea cu adevărat că atacurile celorlalți asupra voastră nu sunt decât un apel disperat pentru iubire. Nevoia voastră de a-i ierta și de a-i lăsa să se judece singuri va dispărea, și vă veți surprinde că singura voastră dorință este să le oferiți iertare, compasiune și acceptare.

Dacă vă concentrați pe răul care vi s-a făcut și pe suferința pe care ați îndurat-o, pur și simplu vă închideți în fața câmpului Iubirii Divine care vă înconjoară tot timpul. Când vă rupeți de acest câmp al Iubirii, vindecarea devine imposibilă, deoarece numai Iubirea vindecă cu adevărat. Astfel, durerile și necazurile voastre doar cresc, provocându-vă suferință pe mai departe.

Mulți dintre voi simt o nevoie disperată de a fi iubiți și prețuiți de altcineva – pentru a vă dovedi că sunteți drăguți. Asta nu se va întâmpla niciodată, pentru că nimeni altcineva nu vă poate satisface vreodată această nevoie, și dacă stăruiți în căutarea ”acelui unul ideal” veți fi dezamăgiți în mod repetat. Voi toți ați fost creați perfecți de către divinul vostru Tată, așa că stați liniștiți și cereți-I să Vă ajute să vedeți acest lucru, ignorând cât mai bine posibil orice alte gânduri care vă vin în minte. Cu toate acestea, ceea ce se întâmplă adeseori când încercați să faceți acest lucru este că vă vin în minte acele gânduri în care ați fost răniți de alții și vă angajați în rolul de victimă.

 – ”Dragă Dumnezeule, de ce oamenii mă tratează atât de rău, de nedrept, de nepoliticos, de necugetat, de meschin?” – și în loc să vă deschideți inima într-o pură acceptare a Iubirii care vă este constant oferită, voi căutați pe cineva – Dumnezeu – care să vă asculte litania voastră de plângeri.

Când vă puteți deschide pe deplin pentru a accepta Iubirea Tatălui vostru în fiecare moment, veți descoperi că părerile, cuvintele și acțiunile altora, care înainte v-au supărat, nu mai au același efect și veți începe să vedeți că și ei sunt îndurerați și caută doar Iubirea. Comportamentul vostru se va schimba, câmpul vostru energetic va deveni pașnic și primitor și veți descoperi că atacurile împotriva voastră vor deveni din ce în ce mai puțin frecvente. Iubirea este într-adevăr soluția la orice problemă. Nu iubirea romantică, nu infatuarea unui vis cu sufletul-geamăn perfect, ci acceptarea voastră ca ființe divine ale Iubirii, iubite infinit și veșnic de Dumnezeu! Acesta este adevărul despre cine sunteți, dar realizarea acestui adevăr poate veni numai din interiorul vostru – de nicăieri din altă parte.

Cele mai multe dintre culturile voastre pământene vă învață să căutați aprobarea celorlalți pentru validarea voastră înșivă. Dar nimeni nu apare perfect altcuiva; egourile voastre se asigură de asta! Dacă ați investit în această credință, și mulți o fac, aceasta vă va face viața nesănătos de dificilă, deoarece voi concurați unul cu celălalt pentru acceptare, onoare și răsplată. 

Și toată lumea pierde! Chiar dacă aparent cel mai de succes jucător luptă întotdeauna pentru mai mult, el trăiește cu frica de a fi bătut și depășit.

Pacea și fericirea vin dintr-un sentiment de acceptare de sine și stimă de sine care rezultă din realizarea voastră că sunteți perfecți, că drumul pe care vă găsiți este cel pe care l-ați ales și că totul este așa cum trebuie să fie. Și asta cu adevărat așa este!

Nu vă lăsați împinși în acceptarea convingerilor pe care alții ar dori să vi le impună – ei fac acest lucru doar pentru a-și dovedi lor valabilitatea acestor credințe! Dacă trebuie să-i convingeți pe alții pentru a vă convinge pe voi înșivă, atunci vă înșelați pe voi înșivă și vă îndreptați spre alte dezamăgiri.
Dacă aceasta este ceea ce experimentați, doar reamintiți-vă că pacea și fericirea vin din interior!

de Baird Spalding - Vietile maestrilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...