joi, 9 august 2012

Cum sa ii iubim pe cei care nu ne plac?

Intrebare:

Draga Jennifer,incerc din rasputeri sa iubesc pe toata lumea din viata mea si sa ii vad din perspectiva iubirii neconditionate. Faptul ca incerc sa raman concentrata pe intentia de iubire, pace si bucurie in viata m-a ajutat foarte mult. Dar, ce ma fac cu oamenii care nu-mi plac si pe care nu-mi place sa-i am in preajma? Unii dintre ei sunt membri ai familiei si ma simt un pic vinovata pentru asta. Cum pot sa ii includ in energia iubirii neconditionate?

Raspuns:

Intrebarea asta si-o pun multi dintre cei care merg constient pe calea spirituala: cum sa-i iubeasca pe cei care nu le plac? Raspunsul va va aduce pacea mintii si eliberarea de sentimentul de vinovatie pe care il aveti. In primul rand, sa separam iubirea neconditionata de a placea pe cineva, pentru ca sunt doua lucruri diferite. Puteti alatura iubirea neconditionata si a placea pe cineva cu un rezultat benefic, plin de pace si iubire. Va trebui insa sa va luptati pentru a reconcilia diversele sentimente fata de alti oameni sau situatii din afara iubirii neconditionate.

Iubirea neconditionata este o energie de vibratie foarte inalta, care exista in Univers. Este ceea ce suntem deja si tot ce avem de facut este sa integram asta in constiinta noastra. Suntem si avem aceasta energie. Nu trebuie sa „facem” nimic cu iubirea neconditionata; trebuie doar sa ii recunoastem prezenta.

„A placea” este ceva cu totul diferit, pentru ca e vorba despre o judecata si o exprimare a unei energii emotionale care, desi o confundam cu iubirea neconditionata, nu este de loc acelasi lucru. La baza energiei emotionale sta judecata, care este parte din cea de-a treia dimensiune. Atunci cand va exprimati o emotie, exprimati in acelasi timp si o judecata – deoarece trebuie sa judecati, pentru a avea o emotie.

Poate sa va placa broccoli si sa nu va placa ridichile. Poate sa va placa un lucru sau altul. Atunci cand spuneti ca va place cineva sau ceva, exprimati pur si simplu o judecata. Noi gandim ca exprimarea energiei iubirii neconditionate se extinde numai asupra acelor lucruri care „ne plac” si cu care ne simtim bine. Dar nu e adevarat. Iubirea neconditionata exista fara judecata si, de indata ce incercam sa aducem laolalta judecata energiei emotionale si lipsa de judecata a iubirii neconditionate, dam nastere unui conflict. Daca trebuie sa iubim pe toata lumea, ce ne facem cu acei oameni care chiar nu ne plac?

Ne „plac” acele lucruri cu a caror energie ne simtim aliniati si care rezoneaza cu energia noastra. La nivelul cel mai inalt, noi rezonam si ne conectam cu totii la si prin iubire neconditionata. Apoi, trebuie sa ne conectam cu energia celorlalti – si aici, lucrurile incep sa se incurce. Sentimentul ca nu ne place cineva inseamna ca vibratia energetica a acestora nu se aliniaza cu a noastra. Si atunci ne fac sa nu ne simtim bine, ne activeaza fricile si nu ne putem conecta cu ei, astfel incat acest lucru sa ne bucure, pentru ca nu exista aliniere energetica. Acest lucru nu inseamna insa ca nu le putem da iubire neconditionata – pentru ca putem face acest lucru, eliminand energiile emotionale si judecatile.

Pentru a exprima energia iubirii neconditionate, in cea de-a treia dimensiune, este nevoie de detasare si acceptare. atunci cand sunteti detasati de orice judecata si acceptati orice si pe oricine, in orice clipa. Asta nu inseamna ca trebuie sa va placa energia, sa o imbratisati si sa va doriti sa fiti in preajma ei sau sa ii gasiti un loc in viata voastra. Trebuie doar sa o acceptati si sa nu o judecati.

Acest lucru este mult mai problematic, atunci cand vine vorba despre propria familie, pentru ca avem atatea judecati cu privire la relatiile de familie si la tipurile de emotii si conexiuni care se presupune ca trebuie sa existe in cadrul acestor relatii. Dar, chiar daca ii daruim familiei noastre iubire neconditionata, tot putem sa ne simtim nealiniati energetic la ea. Nu trebuie sa incercam sa gasim moduri in care sa ne placa si sa putem crea o conexiune emotionala. De fapt, daca ne dam voie sa recunoastem nepotrivirea energetica, nu avem decat de castigat din aceasta alegere, pentru ca devenim mai puternici si dobandim bucurie, pace a mintii si implinire. Doar pentru ca iubim pe cineva, nu inseamna neaparat ca trebuie sa ne si placa. Cata putere ne da acest concept! Trebuie doar sa ii acceptam, fara judecata, sa ne detasam de orice obligatii emotionale pe care ni le impunem si sa renuntam la judecata.

Stati in iubire neconditionata si creati-va viata din acest loc. Recunoasteti ca ceea ce nu va place reprezinta o lipsa de aliniere energetica si acceptati asta fara sa judecati, pastrand cursul fluent al energiei, prin renuntarea la judecati. Acest lucru le permite energiilor celor mai inalte ale iubirii neconditionate sa fie prezente in cea de-a treia dimensiune si ne elibereaza de orice obligatie de a incerca sa ne aliniem la situatii si oameni care nu se potrivesc cu energia noastra. Astfel se creaza relatii pasnice si tolerante, eliberate de judecata si asteptari si care servesc dorintei tuturor de bucurie, pace, belsug si iubire.

Copyright (c) 2012 by Jennifer Hoffman. All rights reserved. You may quote, translate, reprint or refer to this message if you mention the author name and include a working link to
http://enlighteninglife.com

traducere editura foryou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...