marți, 26 iulie 2011

Nimic nu este cu adevarat pierdut !


Astazi vom vorbi despre pierderi. Da, viata este plina de pierderi, daca asta este perspectiva din care vreti s-o priviti. Viata inseamna sa lasati lucrurile in urma, pe masura ce mergeti mai departe. Uneori ati pretuit aceste lucruri, atunci cand le-ati avut, iar alteori, din nepasare, nu le-ati bagat in seama, adevarata lor valoare fiind inteleasa mult mai tarziu. Dar nu conteaza. Viata inseamna schimbare, viata inseamna miscare si voi trebuie sa mergeti mai departe.
Dar iata un alt mod de a privi lucrurile. Pentru ca si daca stiti – asa cum ar trebui sa stiti – ca inchiderea unei usi duce la deschiderea multor altora, voi tot sunteti concentrati pe pierdere. Voi tot credeti ca trebuie sa purtati povara pierderilor ca parte a inaintarii in varsta si apoi ca parte a imbatranirii.


Si totusi, nu este chiar asa.

Imi doresc sa aveti o perspectiva de ansamblu. Viata voastra nu este numai aceasta viata scurta, cat o clipire din ochi, care exista astazi, aici si apoi trece. Nu, viata voastra este o lunga arcuire, care se intinde de-a lungul secolelor, mergand spre eternitate. Voi sunteti sinele vostru interior si ati avut multe experiente si veti avea inca multe altele. Si ceea ce vreau eu sa considerati voi ca ar fi viata voastra, este aceasta mare arcuire. Si in aceasta mare arcuire totul se misca inainte si in sus si nimic nu este niciodata pierdut. Exista sansa dupa sansa, chiar si pentru a recupera acele lucruri pe care le-ati lasat cumva sa va scape printre degete si care acum va par iremediabil pierdute. Ele nu sunt pierdute pentru totdeauna, ci doar din aceasta mica existenta. Dar in marea intindere a acestei vieti care sunteti voi, ele inca va sunt accesibile. Totul va este inca la indemana.
Permiteti acestei arcuiri sa fie plina de bucurie. Acest mic unic punct care este viata de acum, ar trebui sa fie atat de plin de bucurie, pe cat puteti voi sa-l faceti, imbratisand fiecare moment care trece. Asta, deoarece doua lucruri sunt adevarate: niciodata nu veti mai experimenta exact acest moment, asa ca ar trebui sa-l pretuiti; si veti mai experimenta inca atat de multe altele, incat nu este nevoie de nici un regret pentru acele lucruri pe care nu le-ati putut avea in aceste timpuri.
Priviti-va ca fiinta eterna ce sunteti. Nu fiti limitati de limitele acestei vieti muritoare. Priviti, in schimb, maretia prezentei voastre eterne, stralucitoare.

Iata o mica rugaciune pentru astazi:

Astazi, eu stiu ca sunt etern, ca pot merge mereu mai departe, ca nimic nu este niciodata pierdut chiar daca pare asa.
Astazi, eu stiu ca sunt foarte pretios, ca acest moment este pretios si ca aceasta unicitate este un mare dar. Si astazi eu stiu de asemenea ca sunt parte a ceva mult mai mare, ceva mult mai mare si etern. Eu sunt o scanteie care nu va muri.
Eu sunt viata eterna. Eu sunt dragostea completa. Eu sunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...