marți, 12 iulie 2011

Ai incredere in tine !

"Viata e in mainile tale. Existenta ta, asemeni cercurilor magice, e supusa transformarii. Ai atatea posibilitati de a trai! Nu ezita! Pentru ca indiferent de alegerea facuta, experienta prin care vei trece iti va fi o extraordinara sursa de putere si implinire spirituala. Si oricit de dificil va fi fost, vei vedea cum indoielile devin sperante, cum conflictele devin bucurii."
Astazi a castiga increderea cuiva e o adevarata provocare. Tot timpul suntem bombardati de presa, de industria publicitara cu sute de programe sociale care in loc sa ne redea increderea in propriile noastre forte, mai mult ne descurajeaza. Devenim marionete gata sa aplaude orice stire ,barfa sau gluma ieftina in emisiunile interactive ce storc bani cum pot. Vedem cum personalitati politice de marca sunt acuzate de delapidare sau infidelitati in mariajul lor. In asemenea conditii nu e de mirare ca ne aflam intr-o confuzie continua. Caci, pina la urma, daca nu putem avea incredere nici macar in cei pe care ii iubim, atunci cine sa ne ajute?
Increderea este o forta dinamica
Increderea se bazeaza pe dragoste, in timp ce neincrederea e un rezultat clar al fricii.
A avea incredere in altii inseamna inainte de toate sa crezi in tine. Numai ca sentimentul de incredere te face vulnerabil. El presupune sa ne analizam sentimentele, sa ne asumam riscurile vietii, sa ne depasim teama de a fi raniti inca o data, sa ne lasam condusi de intuitie. Si, cel mai important dintre toate, sa intelegem ca increderea este o forta dinamica care ne da puterea sa depasim temerile, indoielile. Secretul unei existente armonioase si fericite sta in intelegerea profunda a acestui sentiment. A te increde in oamenii din jurul tau presupune a crede ca universul inca ne mai suporta. Cu alte cuvinte, prin incredere dobindim siguranta de sine. Astfel sintem constienti ca fiecare pas pe care il facem e sigur, ca fiecare situatie in care ne gasim reprezinta un pas mai aproape de linistea interioara si de libertatea individuala.
Exercitiu de recapatare a increderii
Pentru a avea mai multa incredere in tine , te sfatuiesc sa stai cite 10 minute in fiecare zi in fata unei icoane, respectind urmatorul ritual.
Asezati-va in fata unei icoane pentru a va curati mintea. Meditati la problemele ce va apasa. Spuneti in gand o rugaciune pentru pacea dumneavoastra sufleteasca, nu neaparat una citita din vreo carticica. Mai degraba rugati-va cu propriile dumneavoastra cuvinte. Aprindeti o luminare si repirati adinc de 7 ori.
Apoi masati-va abdomenul si plexul solar cu putin ulei aromatic obtinut din combinarea a 4 picaturi de esenta de cedru, 4 picaturi de esenta de santal si putin ulei vegetal. In acest timp repetati de trei ori Cred ca Universul ma suporta, de aceea simt ca sint mai puternic si mai viu. In final mai respirati adinc de 7 ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...