sâmbătă, 23 iulie 2011

IUBIREA – PRIMA LEGE DIVINA


A vorbi despre „legislatia divina" si despre vointa lui Dumnezeu poate insemna pentru unii un mare act de curaj. Si, de ce nu, trebuie sa recunoastem ca asa si este. Si totusi, deseori viata ne descrie in mod direct pentru o minte clara si o inima curata coerenta unor legi divine universalizate. Vom urmari in aceasta sectiune sa realizam un demers temerar in a descoperi misterul profund al unor legi divine a caror intelegere ar putea sa faca dintr-un om obisnuit supus capriciilor destinului, un supraom.
Legile nescrise ale universului nu vin de nicaieri din afara noastra, desi am putea cu usurinta crede aceasta. Ele vin din adevarul ca toti suntem EGALI IN POTENTIAL, TOTI AVEM ACELEASI INFINITE POSIBILITATI. Suntem liberi si putem sa facem tot ceea ce voim, in masura in care ne punem in acord cu vointa divina.
Aceste legi divine actioneaza, indiferent daca suntem, sau nu, de acord cu ele, indiferent daca suntem, sau nu, constienti de ele, indiferent daca folosim cuvinte pentru a le discuta, sau daca le percepem sau nu in mod intuitiv realitatea.

Iubirea – prima lege divina

Toti marii intelepti au fost de acord cu faptul ca iubirea este prima lege divina pe care omul trebuie sa o respecte pentru a fi in armonie cu el insusi, cu ceilalti si cu intreg universul. Deci, este important sa retinem ca IUBIREA este intotdeauna prima lege divina.
IUBIREA, asa cum o inteleg inteleptii, este ACTIUNEA de a fi un focar de fericire si sublima implinire, in acelasi spatiu cu alte fiinte, ceea ce inseamna ca iubirea este reala, la fel de reala ca si noi insine. Iubirea, atunci, nu mai este o idee abstracta sau un concept intelectual steril, ci este traita ca ceva divin, inefabil, pe care il manifestam, in ultima instanta, cu intreaga noastra fiinta dilatata in nemarginire.
Pretutindeni in Univers exista constiinta si fiinte capabile sa ia, la modul constient, propriile lor decizii. Iubirea universala cosmica nu pierde niciodata controlul: legile ei sunt la fel de logice, exacte si implacabile ca si legile fizicii. Ea este un mare mister si de aceea nu putem spune, in acest moment al evolutiei noastre, ca avem totala cunostinta despre aceste legi. Si totusi, la un anumit nivel de evolutie spirituala, oricine ajunge sa stie ca, in orice situatie, avem cu totii exact ceea ce meritam. De aceea, cu cat daruim mai multa iubire, cu atat vom primi mai multa iubire, si de cele mai multe ori generozitatea Divinului face sa primim de mii de ori mai mult decat noi oferim.
Aceasta este legea, asa cum afirma si Iisus: „Iubeste mult si mult vei fi iubit."
Poate ca multi dintre noi nu sunt multumiti de nivelul la care existam in Univers, dar, in realitate, noi suntem AICI in urma liberei noastre decizii de a ne expansiona in iubire sau de a ne retrage suspiciosi de la ea. Creierul si corpul pe care il ai in prezent, familia, societatea, momentul istoric in care ai fost nascut, toate acestea, si multe altele, au fost determinate, prin actiunile tale anterioare, de tine insuti, de gradul tau de expansiune, de cat de mult ti-ai dorit sau iti doresti sa iubesti. Nimeni nu ti-a facut nimic pe nedrept, nimeni nu te-a pedepsit din intamplare, nimeni nu te-a fortat. Totul depinde numai de tine. In experienta fiecarei secunde pe care o traiesti, exista o absoluta justitie. Nimic nu e ascuns, nimic nu e pierdut, nimic nu e uitat, nimeni nu e niciodata abandonat.

Iubirea este ceva euforic, pe care il faci, in primul rand, pentru tine insuti, fara ca prin aceasta sa fii egoist si rezultatele se traiesc launtric, direct proportional, in propriile tale experiente. Orice informatie de acest gen exista in permanenta in spatiu si nu are nevoie de carti, pentru a fi cunoscuta sau pentru a actiona. Ea este totdeauna, in stare potentiala, chiar si in tine.
Misterul iubirii este dincolo de ratiune: tu stii ca toti suntem egali in potential, ca, intr-adevar, nimeni nu are nevoie de ajutor din partea nimanui, nimeni nu are nevoie sa i se spuna sau sa i se dea ceva, deoarece, la nivel potential, fiecare dintre noi are intotdeauna tot ceea ce ii este necesar, si, cu toate acestea, faci cel mai dezinteresat si cel mai plin de compasiune act din cate exista, oferind, prin iubire, fratilor si surorilor tale, tot ceea ce e mai bun si mai frumos in tine. In acest fel, retransmiti si altora, la momentul oportun, ceea ce ai primit si tu atunci cand a fost necesar.
Universul, asa cum il percepem noi de la nivelul la care suntem, poate fi considerat iluzoriu, sau, mai bine zis, partial adevarat, si, tocmai de aceea avem cu atat mai mult un motiv in plus pentru a ne bucura de el in mod detasat si de a-l iubi dezinteresat, in loc sa ne lasam inspaimantati si inrobiti prosteste de propria noastra imaginatie, care, atunci cand nu este pe deplin controlata, ne ascunde mai mereu aspectele esentiale ale manifestarii universale. Tot ceea ce se petrece pe Pamant isi gaseste instantaneu reflexia pe oricare dintre nivelele vibratorii, de la cel mai elevat si pana la cel mai de jos. Astfel, orice actiune a noastra produce modificari, mai mult sau mai putin profunde, la absolut toate nivelele manifestarii macrocosmice. Suntem, deci, in totalitate liberi sa facem sa predomine in fiinta noastra oricare dintre aceste nivele. Pentru aceasta nu trebuie sa schimbam nimic altceva, decat sa ne focalizam intens atentia si sa ne amplificam iubirea.
Indiferent ce ai face, iubeste-te ca faci aceasta. Orice ai gandi, iubeste-te pentru ca gandesti aceasta. Iubirea este singura dimensiune care trebuie amplificata si rafinata. Iar daca nu esti sigur sau nu stii ce inseamna sa iubesti cu adevarat, iubeste-te din tot sufletul pentru ca nu stii inca ce e iubirea. Nu exista nimic mai important in acest Univers decat iubirea nesfarsita, pe care fiintele constiente o manifesta detasat, una fata de alta, in deplina libertate, fara posesivitate sau gelozie.

Nu vei fi capabil sa depasesti, ireversibil, actualul tau nivel vibratoriu dominant, pana ce nu vei invata sa te iubesti cu adevarat pe tine insuti sau, cu alte cuvinte, sa te accepti in totalitate ASA CUM ESTI ACUM.

Indiferent care este nivelul tau spiritual, indiferent unde te afli in Univers, alegerea ta este mai mereu aceeasi: sa-ti expansionezi constiinta sau sa te contracti. Si, totdeauna, trebuie sa incepi exact de acolo de unde esti. Daca esti constient, nu mai este nimic rau in a fi acolo unde esti – aceasta fiind doar una din nenumaratele experiente, care iti sunt puse la dispozitie pentru a te perfectiona, in functie de aspiratiile tale sau nivelul tau launtric. Ceea ce tu esti, pot fi si eu; ceea ce eu sunt, poti fi si tu.Ceea ce eu sunt astazi, tu vei putea fi, fara indoiala, in viitorul apropiat.

Tot ceea ce facem se oglindeste fidel in noi insine si, chiar si atunci cand incetam a mai actiona, oglindirea respectivei actiuni se intipareste pentru totdeauna in noi, determinand un raspuns oarecum asemanator, mai devreme sau mai tarziu; prin urmare, cel mai adesea nu trebuie sa ne impotrivim, ci sa transcendem, deoarece impotrivirea inseamna non-acceptare, ducand la contractie, pe cand transcenderea inseamna acceptare plenara, inglobare, conducand la expansiune. Impotrivindu-te, te implici si adesea suferi, pe cand, transcendand, te detasezi si gasesti fericirea.

http://www.j-lorber.com/Romania/Iubirea_-_prima_lege_divina_/iubirea_-_prima_lege_divina_.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...