miercuri, 29 octombrie 2014

Principalele greșeli ale femeilor în relații


Pornind de la premisa că e uman să greşim, redau mai jos răspunsul la o întrebare care mi-a fost adresată zilele trecute. Bineînţeles, aceste greşeli le recunosc ca fiind mai frecvente, tocmai pentru că le-am făcut şi eu la un moment dat şi din care am învăţat enorm.

Care sunt principalele greşeli pe care femeile le fac în relaţii?

1. Nu-şi fac timp pentru ele însele.

Motivul pentru care femeia se agaţă atât de mult şi nu-şi poate opri mintea din proiecţii este pentru că refuză să-şi recunoască acele aspecte din ea pe care relaţia cu bărbatul i le arată de altfel.

Aceasta se întâmplă atunci când femeia nu îşi acordă suficient timp pentru ea însăşi şi acordă prioritate altora în viaţa ei. Oricât de multe crezi că ai avea de oferit celui drag, dacă nu începi să îţi trăieşti viaţa la propriu, la un moment dat îl vei sufoca sau mai bine zis te vei sufoca. Fă ceva exclusiv pentru tine însăţi (care să nu aibă legătură cu alţii) şi observă cum te simţi!

2. Nu îşi acceptă corpul şi nu-şi trăiesc sexualitatea.

Aici femeia are puţin mai mult de lucru cu ea însăşi, e un adevărat proces de renunţare la toate inhibiţiile şi prejudecăţile care i-au fost inoculate şi pe care le-a transformat în “religia” ei.

Nemulţumirea legată imperfecţiunile fizice trădează o profundă neacceptare a unor emoţii şi o mare lipsă de afecţiune. Renunţarea la complexe şi la inhibiţii este un pas obligatoriu pentru a te bucura cu adevărat de o relaţie sexuală sănătoasă. Dacă femeile ar cunoaşte cu adevărat cât potenţial sexual zace adormit în ele şi câtă forţă de materializare există în energia lor sexuală, nu şi-ar mai pierde timpul cu telenovele.

3. Caută şi aşteaptă ca bărbatul să le facă să se simtă speciale, unice.

Tu eşti deja specială şi unică şi nu ai nevoie de confirmarea bărbaţilor, cu atât mai puţin de validare în acest sens. De aici ia naştere şi gelozia şi posesivitatea care mereu vor împiedica o relaţie să evolueze. Din nevoia de a fi singură şi cea mai specială în viaţa cuiva, vei intra în lupte pentru putere cu alte femei sau vei începe să faci scenarii de gelozie care îţi vor ruina relaţia la un moment dat.

Astfel de aşteptări nerealiste cu origini în copilărie şi deficit de atenţie din partea tatălui pot fi depăşite odată ce sunt recunoscute şi îmbrăţişate cu onestitate.

4. Îşi neglijează feminitatea şi încearcă să-l schimbe atunci pe bărbat.

Bărbatul are nevoie de spaţiu să-şi poată manifesta masculinul din el, iar o femeie care în primul rând nu-şi oferă spaţiu pentru feminitatea ei, nu va putea să-i înţeleagă bărbatului nevoia de libertate şi să-i ofere spaţiu să-şi exploreze masculinul.

Astfel, dacă tu ca femeie îţi manifeşti femininul în esenţa ta, masculinul va rapunde automat, căutând complementaritatea. Iar dacă nici aşa nu îţi răspunde, înseamnă că nu mai e bărbatul potrivit pentru tine. În concluzie, ocupă-te mai mult de feminitatea ta şi încurajează bărbatul să facă la fel cu masculinitatea lui.

5. Caută “relaţii serioase”, proiectând responsabilitatea fericirii lor asupra bărbatului.

Atât timp cât cauţi relaţii serioase, inconştient cauţi să te salvezi “de ceva” sau să fii salvată, cauţi garanţii. Ideea de “relaţie serioasă” a ajuns să fie percepută că bărbatul trebuie să-şi respecte angajamente la care oricum nu s-ar înhăma, dacă femeia nu ar insista cu nevoia ei de siguranţă.
Bărbatul nu apare în viaţa ta ca să te facă fericită, această responsabilitate este doar a ta şi depinde doar de tine. Bărbatul apare ca să ai cu cine împărtăşi din ceea ce eşti.

Dacă tu îţi asumi responsabilitatea pentru cine eşti, nu vei avea cum să atragi doar bărbaţi iresponsabili de viaţa lor.

În realitate, visul femeii de a găsi partenerul în braţele cui să se abandoneze nu este decât manifestarea dorinţei de a se abandona înseşi vieţii şi de a se relaxa. Deci ai încredere în ceea ce viaţa îţi oferă şi relaxează-te, nu poţi controla relaţia!

6. Pun prea mare presiune pe ele, luând totul la modul foarte personal.

De multe ori am auzit bărbaţi care-mi spuneau că nu prea pot glumi cu femeile, întrucât iau totul foarte în serios şi personal. Simţul umorului arată că femeia e relaxată, iar lipsa acestuia denotă faptul că pune mare presiune pe ea şi se luptă să fie cine nu este. Vrem să fim perfecte şi ne străduim să ne încadrăm în tipare stupide impuse de o societate bolnavă, fără a ne întreba cine suntem cu adevărat?

“Nevoia” de perfecţiune şi de control creează multă tensiune interioară în cuplu. De aici apare imediat şi nevoia de a-l schimba pe bărbat sau de a-l trata ca pe un copil care nu ştie ce e mai bine pentru el.

Cum spuneam mai sus, a te lupta cu ceea ce este şi a-ţi lua multe poveri asupra ta arată o incapacitate de a te “abandona” vieţii care va fi mai mult decât evidentă în relaţia de cuplu.

7. Nu admiră şi nu respectă cu adevărat feminitatea din celelalte femei

Când o femeie admiră şi respectă frumuseţea şi feminitatea altei femei, fără să se simtă în competiţie, e semn că la fel procedează şi cu ea însăşi. Bârfa şi critica nu îşi au locul, întrucât de fiecare dată când critici o femeie te critici pe tine şi îţi faci singură rău.

Pentru bărbaţi există termenul “frăţie”. În limba română încă nu există acest termen şi în cazul femeilor care dezoltă o relaţie de respect şi prietenie la un nivel profund. Cuvântul “sisterhood” nu şi-a găsit încă traducerea, dar merită o mare atenţie şi cultivare din partea femeilor.

Nimic nu se compară cu susţinerea din partea unui grup de femei şi cu prietenia femeilor.

În concluzie, acestea sunt doar câteva din greşelile care ne încurcă mult relaţiile, dar ele au rolul de a ne aminti să ne smerim în faţa inconştienţei noastre şi să ne trezim din somnul lung în care am căzut singuri sau am fost anesteziaţi.

de Adela Haru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...