joi, 1 mai 2014

Cum ar fi viaţa ta ştiind că pierderile sunt doar în mintea ta?


Cum ar fi viaţa ta dacă ai şti că pierderile pe care le suferi în planul fizic sunt doar încercarea Scânteii Divine de a-ţi muta atenţia de la cele lumeşti care sunt trecătoare, către cele folositoare sufletului tău care sunt eterne? 

Atunci când ne dorim foarte tare un lucru, în momentul în care îl obţinem, ne ataşăm de el şi suferim foarte tare dacă printr-o conjunctură oarecare ajungem să-l pierdem. Fie că este vorba de un obiect fie că este vorba de o persoană, luptăm necontenit, cheltuindu-ne astfel energia vitală, pentru a ne asigura că îl vom păstra în realitatea noastră, crezând că fără acesta viaţa noastră nu va mai fi aşa cum ne-o dorim. 

“Dar dacă, pentru mâncare, fratele tău se mâhneşte, nu mai umblă potrivit iubirii” spunea Iisus. 

Când laşi supărerea să-ţi intre în inimă pentru un lucru efemer înseamnă că te-ai identificat şi valorizat prin acel lucru, uitându-ţi identitatea Divină care nu are nevoie de nimic din planul fizic pentru a fi ceea ce este, căci gol şi singur vine şi tot aşa pleacă din acest plan. 

Când vine vorba de pierderea unei fiinţe dragi, cum ar fi viaţa ta dacă ai conştientiza că de fapt atunci când pierzi acea persoană dragă, plângi într-un mod egoist felul în care aceasta te făcea să te simţi, modul în care te valorizai prin ochii acelei persoane care a crezut în tine şi te-a iubit şi acceptat aşa cum eşti oferindu-ţi astfel sentimentul că eşti cineva? Indiferent dacă suferi după o persoană care a părăsit planul fizic sau pentru o persoană care te-a părăsit pentru a găsi pe altcineva, ideea este că, de fapt, vei deplânge îndelung momentele în care te simţeai cineva doar pentru că acea persoană te vedea altfel decât o poţi face tu judecându-te prin prisma lipsurilor rezultate din comparaţia cu ceilalţi. Pentru acele momente stăm şi îndurăm o viaţă de nefericire alături de parteneri nepotriviţi, pentru astfel de momente preferăm să picăm în abisul depresiei decât să ne valorizăm singuri descoperindu-ne potenţele interioare nelimitate şi tot pentru astfel de momente alegem să ne îngheţăm inima nemaiştiind cine suntem de fapt. 

Reflectă profund şi spune-mi cum s-ar schimba viaţa ta dacă ai şti?

sursa facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...