luni, 26 mai 2014

Feminitatea din noi


Lecţii din feminitate

1. Relaxează-te, oricum nimic nu este sub control. 

Este una dintre lecţiile de bază pentru femeia care se zbate şi care se luptă în continuu cu viaţa, cu perfecţiunea, cu emoţiile ei - iluzia că ai controlul. Cu cât vrei să controlezi mai mult ceea ce ţi se întâmplă, cu atât vei înclina să-i controlezi şi pe cei apropiaţi ţie, cu atât transmiţi în univers afirmaţia că NU AI ÎNCREDERE. Neîncrederea nu face decât să genereze şi mai multă suferinţă manifestată în emoţii precum teamă, gelozie sau furie. În special pentru femei, renunţarea la control urmată de relaxare este una din cheile care deschid foarte multe uşi şi care pot asigura o relaţie armoniasă cu bărbatul.

2. Ocupă-te doar de transformarea sau vindecarea ta şi lasă-i în pace pe ceilalţi.

Oricât ai vrea ca ceilalţi să se schimbe, adevărul e că îţi doreşti asta în primul rând pentru a-ţi uşura ţie munca cu tine. Din păcate sau din fericire, munca cu sinele nu e atât de uşoară precum pare şi nici nu trebuie să fie aşa. E singurul examen la care nu poţi copia, nu poţi trişa, pentru că ţi-ai fura singură căciula. Aşa că lasă-i pe alţii să se ocupe de vieţile lor, nu le face temele în locul lor, căci rezultatul nu va fi deloc cel pe care ţi-l doreşti, din contră. Ştiu, crezi că viaţa ta ar fi mai frumoasă dacă şi ei ar înţelege lucrurile ca tine, dar nu despre asta e vorba acum. Tot ce faci pentru tine îi afectează implicit şi pe ei.

3. Feminitatea nu este despre suprafaţă, ci despre adâncime.

Din cauza revistelor de modă şi a marketing-ului cu produse destinate femeilor, multe femei „au pus botul” crezând că frumuseţea şi feminitatea se obţin cu ajutorul produselor cosmetice şi hainelor de calitate. Nu crezi că din nou ne păcălim pe noi însene? Ceea ce vedem în reclame nu prezintă decât cireaşa de pe tort, dar dacă tortul e fals atunci ce rost mai are cireaşa? Viaţa nu poate fi păcălită, aşa că te poţi amăgi ca femeie, dar atunci nu îţi imagina că vei fi scutită de dezamăgiri. Întotdeauna ai parte în jurul tău de ceea ce emani. De aceea, a te întâlni cu feminitatea ta presupune a te întâlni cu cine eşti, a-ţi vedea măştile pe care le-ai afişat până atunci şi a renunţa la ele. Fără adaosuri, căci sufletul nu poate fi machiat. Te re-intalneşti cu femeia adevărată din tine însăţi.

4. Corpul tău îţi spune întotdeauna adevărul despre tine.

Dacă nu te simţi bine, înseamnă că trupul tău îţi spune asta foarte clar prin numeroase semnale, dacă nu crezi, uită-te în oglindă sau închide ochii pentru a-l simţi mai bine. Mai devreme sau mai târziu, trupul tău îşi va revendica nevoile de bază şi cu cât îl neglijezi mai mult, cu atât va fi mai greu sau prea târziu atunci când va claca şi vei pierde definitiv sănătatea. Dacă nu ne iubim corpul, el ne va abandona la greu, ne va susţine din ce în ce mai puţin şi va fi sediul tuturor emoţiilor refulate. A-ţi iubi corpul nu înseamnă a-l împopoţona şi încărca cu accesorii, ci a-i trăi starea de naturaleţe şi a savura din plin plăcerea pe care ţi-o oferă- plăcerea de a fi vie şi energică, plăcerea de a fi…femeie! Pentru că a fi în trup de femeie e o adevărată plăcere, chiar dacă femeile din generaţiile anterioare din familia ta nu au ştiut asta. Tu poţi pune capăt convingerilor împovărătoare de-a lungul timpului cu privire la ce înseamnă a fi femeie şi să nu le transmiţi mai departe copiilor tăi.

5. Femeia în legătură cu natura e o femeie împlinită.

Nu te poţi aştepta să te simţi bine în pielea ta dacă nu îţi cunoşti bioritmul şi dacă nu te ştii armoniza cu natura. Vei fi mereu o victimă a vremii sau a propriilor emoţii care se întorc împotriva ta. O femeie are mare nevoie să-şi cunoască ciclul, să-şi înţeleagă menstruaţia şi stările aferente, să cunoască influenţele Lunii şi ale elementelor naturii asupra ei. O femeie ruptă de natură va fi mereu împotriva ei înseşi. Armonizarea cu natura face ca totul să curgă mai uşor, fără luptă, fără zbucium.

Acestea sunt doar câteva din multitudinea de lecţii pe care femeile le-au resimţit pe propria piele în timpul şi în urma workshop-urilor de feminitate. Dar, repet, nu ai nevoie neapărat de astfel de cursuri pentru a-ţi redescoperi şi trăi cu adevărat feminitatea. Sunt multe modalităţi, noi doar am descoperit că e mult mai simplu într-un cerc de femei decât de una singură şi lucrurile se materializează mai uşor decât credeam.

Rolul meu nu este să dau lecţii altor femei sau să-mi impun propriul punct de vedere asupra feminităţii, ci doar să le fiu alături, să susţin spaţiul necesar pentru introspecţia de care vorbeam. În materie de feminitate nu există „aşa trebuie”, nici „N paşi cum să..”. Nu e dezvoltare personală pentru că nu ne interesează persoana, ci ceea ce se află dincolo de ea. E o întoarcere la cine eşti.

*****

de AdelaHaru
Newsletter Life in Balance

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...