luni, 5 mai 2014

5 cuvinte din vocabular absolut nefolositoare


Psihologia ne-a demonstrat ceea ce oamenii au înmagazinat în conştiinţa lor de mii de ani. Cuvintele poartă cu sine puterea de a „distruge” sau de „a izbăvi”, pentru că în spatele fiecărui cuvânt, fiecărei afirmaţii, se află o intenţie. “La început a fost CUVÂNTUL”… 
Dacă intenţia mea este să fiu blând/a şi drag/a cu mine însumi/ însămi, dar şi cu ceilalţi, atunci nu am nici un motiv să folosesc aceste cuvinte care fac rău: 

1. Prost 

Atunci când suntem nemulţumiţi, spunem despre noi înşine că suntem „proşti”, spunem şi despre alţi oameni că sunt proşti. Dacă îţi elimini acest cuvânt din vocabular, înseamnă că reuşeşti chiar din adâncul fiinţei tale să accepţi lucrurile exact aşa cum sunt. Cine suntem noi să judecăm pe ceilalţi şi vieţile lor? De ce suntem atât de convinşi că, atunci când se întâmplă ceva, putem să definim atât de tranşant în termeni de „bine”, „rău”, „prost” sau „corect”? 

2. Gras/ Grasă 

Dacă şi tu îţi spui: Sunt gras/ă, atunci…opreşte-te! Acest cuvânt emană o energie atât de negativă. Este un cuvânt care ne influenţează negativ atât în interiorul nostru, cât şi în jur. Auto-stima cântăreşte foarte mult în vieţile noastre. Ne lăsăm influenţaţi/te de modul cum ne vor ceilalţi, ne lăsăm influenţaţi prea mult de presiunea societăţii care ne spune că ar trebui să arătăm şi să ne purtăm într-un anume fel. Adevărul este că suntem unici/e, că suntem minunaţi/te aşa cum suntem. Iubindu-ne pe noi, fizic şi psihic, îi iubim şi pe ceilalţi. 

3. Trebuie 

Dacă lucrurile au fost să fie într-un anume fel, ele aşa vor fi. Dacă va fi să mai fii cu fostul partener, veţi fi. Dacă era să ai alţi părinţi, ai fi avut alţi părinţi. „Ştim sigur un lucru: Viaţa îţi va da acea experienţă ce te ajută cel mai tare în evoluţia conştiinţei tale. Cum ştii că aceasta este chiar experienţa de care ai nevoie? Pentru că aceasta este experienţa ce o trăieşti acum”. – Eckhart Tolle. Să îţi doreşti mereu ca lucrurile să fie diferite te epuizează de energie şi te împiedică să trăieşti momentul, viaţa, să te bucuri de familie, prieteni, de tot ce e mai frumos. Să îţi spui mereu „trebuie” sau „trebuia” te împiedică să progresezi. 

4. Urăsc 

Este unul dintre cele mai puternice cuvinte din istoria umanităţii. Poartă cu sine energia milenară a părţilor întunecoase din noi. Este un cuvânt care mereu a promovat negativitatea şi disensiunile între oameni. De asemenea, nu ne dăm seama că, folosindu-l des, ajungem să ne concentrăm mai degrabă pe ceea ce este negativ în viaţa noastră şi nu pe ceea ce este pozitiv. Haideţi să eliminăm acest cuvânt din vocabularul nostru! 

5. Ratat/ă 

Avem obiceiul de a ne compara vieţile cu ale celor din jurul nostru, dar pur şi simplu avem propriul drum, propriile încercări, propriile reuşite. Nu suntem traşi la indigo, de ce să trăim vieţile celorlalţi, de ce să fim altfel decât ceea ce suntem? Nu, nu eşti un ratat/ă doar pentru că nu ai bifat anumite lucruri în viaţă! 

Ai respect pentru fiinţa ta interioară, pentru sufletul tău şi nu te auto-anula în acest mod. Înţelegând aceasta, avem de asemenea un mare respect pentru viaţă şi drumul celorlalţi. Îi respectăm, îi încurajăm, ne bucurăm pentru succesul lor şi nu îi invidiem. Ni se va răspunde în aceeaşi manieră. 

Sursa- Lifestyle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...